Tak. Ale mają nietypową wadę: przy prędkości około 100 km/h wydaja nietypowy dźwięk (huczą). Wolniej i szybciej nie ma tego efektu.
No i nie wyglądają, bo mają mocno ścięte krawędzie (wąski bieżnik).
Wybrałem je, bo bieżnik jest asymetryczny, więc można koła przekładać na dowolną stronę. No i nie są bardziej zimowe, jak znakomita większość całorocznych.
Poza tym, zauważalnie cichsze niż letnie (etykietowe 67 dB z koncernu GY).
OPONY całoroczne - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
Guest replied
-
-
Navigator 2. Używałem je od 2005 roku.
https://www.debica.com.pl/o_firmie/a...oczna_z_debicy (data publikacji 15.06.2005)
Co ciekawe, szukając info w necie, trafiłem na zdjęcia Nav2 z innym wzorem bieżnika, coś jak zimówka, jodełka kierunkowa. Bo klasyczny Navigator2 to tak jak widoczne na zdjęciu z linka powyżej
Zostaw komentarz:
-
-
Ale to był Navigator 2 czy zwykły Navigator? Bo Navigator 2 to chyba jest dość nowy (max. 5 lat?) produkt Dębicy.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Agamek12 Zobacz wpisjakie macie opinie o Dębicach Navigator 2
Kumpel takowe używał kilka lat w Astrze Classic (chyba 175/70/13) - nie narzekał.
Zostaw komentarz:
-
-
Koledzy, jakie macie opinie o Dębicach Navigator 2? Chcę żonie kupić opony całoroczne do Corolli i nie chcę wydawać majątku. Auto porusza się niewiele TYLKO na krótkich miejskich odcinkach, więc praktycznie nie jeździ szybko, nie widzi kopnego śniegu czy gwałtownych manewrów...
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez RABIN Zobacz wpisPrzejeździł już ktoś cały sezon na M CC ??
Jakieś opinie na własnych doświadczeniach
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez RABIN Zobacz wpisPrzejeździł już ktoś cały sezon na M CC ??
Pojawiają się też pytania, czy warto pchać się w chińskie opony. Osobiście raczej bym odpuścił, ale wiadomo - są gusta i guściki jeżeli o to chodzi. Wydaje mi się, że fajnie zostało to np tutaj opisane: https://testyopon.pl/aktualnosci/chi...plusy-i-minusy
Zostaw komentarz:
-
-
Przejeździł już ktoś cały sezon na M CC ??
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez vesatis Zobacz wpis.....ja po prawie roku jeżdżenia na CC (również na śniegu) nie kupię już opon sezonowych
Zostaw komentarz:
-
-
w AŚ z tego tygodnia jest test całorocznych, okazuje się, że do GY i CC wyczuwając koniunkturę dołączył trzeci gracz: Continental (2 miejsce w teście, 3 CC) - ja po prawie roku jeżdżenia na CC (również na śniegu) nie kupię już opon sezonowych
Zostaw komentarz:
-
-
Ale kusicie,tez mi sie nie widzi zmiana kół co sezon.Moze faktycznie takie opony byłyby odpowiednie.Michelin CC bardzo chwalą.
Zostaw komentarz:
-
-
Również polecam Michelin CC. Jestem bardzo zadowolony, a dały radę również w ciężkich warunkach śniegowych:
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez Rafall Zobacz wpisCoraz więcej myślę o przejściu na opony wielosezonowe... Na tapecie jest Michelin CC (225/45/R17). Opinie w sieci wskazują, że opony są ciche. Możecie to potwierdzić?
Zostaw komentarz:
-
-
Coraz więcej myślę o przejściu na opony wielosezonowe... Na tapecie jest Michelin CC (225/45/R17). Opinie w sieci wskazują, że opony są ciche. Możecie to potwierdzić?
Zostaw komentarz:
-
-
Update: takie Hankooki ktoś ma?
Zostaw komentarz:
-
-
Ojciec jeździ bardzo mało. W zimie praktycznie wcale. Latem i tak bardzo ostrożnie i nie szaleje za kółkiem.
Co taniego kupić w rozmiarze 195/65/15 do jego O1 BFQ?
Zostaw komentarz:
-
-
Dzięki za opinię. Gdybym dostał Micheliny w rozsądnej cenie a jak widać są nawet cenowo tańsze niż Goodyear to faktycznie wezmę je pod uwagę - mowa o 14'
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCO Zobacz wpishmmm z powyższych to chyba jednak Nokiany, choć nie jestem do końca przekonany...Ostatnio edytowany przez vesatis; 27641.
Zostaw komentarz:
-
-
hmmm z powyższych to chyba jednak Nokiany, choć nie jestem do końca przekonany...
Zostaw komentarz:
-
-
Vredesteiny są ok, dają radę w Pandzie, rozmiar 155, made in India, dużo lepiej niż stare Dębice. W testach krytykują je za aquaplaning, ale przy wąskim rozmiarze i jeździe w mieście to nie ma znaczenia. Bierz szersze - więcej przyczepności w lecie a w zimie tak samo jak na węższych.
Zostaw komentarz:
-
-
Znajomy ma Goodyear'y rozmiarowo większe, podobna eksploatacja i jest bardzo zadowolony. Z ciekawości może Nokiany?
Zostaw komentarz:
-
-
Panowie, może jako specjaliści w tym temacie podpowiecie jakie oponki całoroczne kupić do auta żony - Kia Picanto - 155/70R13 lub 165/70R14 (mam felgi 13 i 14 do wyboru). Jazda 99% wyłącznie miejska.
Pod uwagę biorę:
lub
Ostatnio edytowany przez PAOLO ESCO; 5404.
Zostaw komentarz:
-
-
Dodam swoją opinię.
W warunkach zimowych w mieście CC sprawdzają się bez zarzutu. W górach sprawdzały się jak średniej klasy opony zimowe. Na śniegu bez problemów, na lodzie … jak to na lodzie mało przewidywalnie.
Gdybym mieszkał na stałe w górach, to na zimę kupiłbym dobre opony zimowe z dobrą trakcją na śniegu i lodzie (inne parametry jak dla mnie w tych warunkach są mało istotne). Jednak CC nie zawiodły i pozwoliły na normalną jazdę.
Mam nadzieję, że Michelin będzie rozwijał koncepcję tego rodzaju opon. Moim zdaniem udany zakup.
Zostaw komentarz:
-
-
Zamieszczone przez degenerat Zobacz wpisMoże jakieś opinie o oponach całorocznych po opadach śniegu.
Zostaw komentarz:
-
Zostaw komentarz: