Panowie silnik 2.0 TSI CCZA obecnie zalany castrolem 5w30 504-507 chce przejsc na Motula 504-507 5w 30 bedzie ok? robie zazwyczaj krótkie odcinki po mieście macie jakieś inne propozycje np Mobil bede wymieniał stale co max 15 tyś . Cena nie gra roli chodzi mi o jakośc i osiągi na najlepszym oleju i ogólnie dostępnym .
P.s wertowałem wątek ale mam już metlik w głowie tak wiec bądzcie wyrozumiali bo musze jutro coś kupić hehh
chce przejsc na Motula 504-507 5w 30 bedzie ok?
P.s wertowałem wątek ale mam już metlik w głowie tak wiec bądzcie wyrozumiali bo musze jutro coś kupić hehh
Motul 504 to olej mineralny HC, który nie przeszedł mojego testu i szybko się przepalił. Także zdecydowane nie dla tego oleju. Zresztą każdy 504 musi być olejem mineralnym. TopTec-i z LM też są mineralne, ale tu producent prawdę pisze w porównaniu do znanych producentów.
Najwyższą jakość i osiągi będą miały typowe oleje syntetyczne, estrowe, sportowe Motul 300V, lecz na krótkie odcinki będzie potrzebna wymiana do parę tyś km.
Castrol nie ma w swojej ofercie jakiegokolwiek oleju syntetycznego, bo jest droższy w produkcji (i nie tylko castrol, tak samo mobil,shell i reszta "czołówki marketingowej").
Jaki olej polecacie do O1 1.6 bfq? Przebieg 160 tys., jaki lany był do tej pory nie wiem, przeglądy były longlife. Jaką lepkość wybrać 5w-40, 5w-30, 0w-30?
Do końca żywota silnika, bez znaczenia na przebieg :wink: a nawet może być 0W. Jak był jakiś nieokreślony oleje zalany to jeszcze warto zrobić płukanke.
Castrol nie ma w swojej ofercie jakiegokolwiek oleju syntetycznego, bo jest droższy w produkcji
Ale czy to nie Castrol zleca podukcje swoich olejów komuś kto ma blendownie ?
Może się nie znam ale nie słyszałem o blendowni Castrola za to słyszałem że robią go wszędzie zleceniobiorcy na zasadzie licencji itp.
Zawze można popytać z jakiej blendowni pochodzi dany olej Castrola...jak ktoś się dowie to chylę czoła.
Jestem ciekawy jak spiszą się nowe oleje Amsoil full saps i te nowe mid saps z serii European Car Formula
i szybko robi się ciemny :roll: u mnie dalej złoto-żółty.
Wydaje mi się, że związane jest to z bezpośrednim wtryskiem - ale nie jestem pewny.
Olej i filtry wymieniane co 10-13 tys.
Jak miałem Clio z "normalnym" silnikiem to przez 15 tys. był żółty.
Dziś trasa Warszawa - Katowice- Warszawa. W stronę Katowic na lajcie średnia temperatura oleju z maxi -dota 98-102 stopnie, powrót szybko i dynamicznie temperatura 102-105 stopni.
To norma dla Amsoila AFL 5W40 czy się martwić?
Dziś trasa Warszawa - Katowice- Warszawa. W stronę Katowic na lajcie średnia temperatura oleju z maxi -dota 98-102 stopnie, powrót szybko i dynamicznie temperatura 102-105 stopni.
To norma dla Amsoila AFL 5W40 czy się martwić?
Jak lubisz to sie martw-chociaż nie ma czym :P.
U mnie temp przy ok 180-190km/h to ok 118-120'C na wzkaźniku czyli ok 114-115'C w misce i wcale sie nie martwie
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
Komentarz