Zamieszczone przez konkon
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
-
-
Ja myślę że "miszczem" w utrzymaniu parametrów będzie estrowy RACE PRO S 5W30 :-)Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
http://www.zmienolej.pl/
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=748534#748534
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusCzy kilkugodzinne utrzymywanie się temp. 120-125 podczas jazdy autostradami skróci żywotność olejuPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez obrusCzy kilkugodzinne utrzymywanie się temp. 120-125 podczas jazdy autostradami skróci żywotność oleju Millers XF Longlife 5W40?
Na pewno przez 11tys takie temperatury wytrzymuje Liqui Moly, ale czy Millers tyle wytrzyma to sam musisz sprawdzić, najlepiej tak jak pisze Paolo wysyłając olej do badania.
Komentarz
-
-
Gdzie wy macie czujniki temp oleju wsadzone albo jak wy jeździcie tymi "motorynkami" 120-125'C ała. Ja jadąc autostrada ok 200km z predkosciami 170-190km/h raz tylko miałem 120'C na CFS 5w40. Czujnik mam w chłodniczce-fabrycznej-oleju. Jutro zapnę kompa w drodze powrotnej z wakacji aby porównać temp w chłodniczce i w misce-gdzie jest fabryczny czujnik.OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Mam teraz zalany RAVENOL Super Synthetic SSO 0W-30 - spełnia moje oczekiwania. To bardzo dobry olej i ma przyzwoitą cenę.
Mocno trzeba się napracować by przekroczyć temp. 110 st.C.
Z tego co obserwuję, to jest podobny do Fuchs TITAN Supersyn 0W-30.
Następny - we wrześniu - będzie właśnie Fuchs, ale tylko dla tego, że tanio go kupuję za zachodnią granicą.
PAOLO ESCO - ładny kolor oleju, jak nowy. U mnie wszystkie szybko ciemnieją.
Komentarz
-
-
Poczytaj wątek od początku a napewno dowiesz się paru ciekawych rzeczy. Wątek wart prześledzenia. Gwarantuje że po tej lekturze będziesz dużo mądrzejszy w kwesti olei silnikowych :-)
Tak na szybko polecane tutaj oleje:
-Millers XFS 0W40
-LazerWay V 0W30
-RAVENOL Super Synthetic SSO 0W-30
-Neste Oil 0W40
-LazerWayLL 5W30,
-Motul X-Lite 0W30
-Fuchs Titan Supersyn 0W-30
pozdrawaim :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez degeneratMam teraz zalany RAVENOL Super Synthetic SSO 0W-30 - spełnia moje oczekiwania. To bardzo dobry olej i ma przyzwoitą cenę.Zamieszczone przez degeneratMocno trzeba się napracować by przekroczyć temp. 110 st.C.
Zamieszczone przez degeneratU mnie wszystkie szybko ciemnieją.
Zamieszczone przez aldamCzym zalać silnik 1.8 TFSI (audi a4 b8)PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Panowie silnik 2.0 TSI CCZA obecnie zalany castrolem 5w30 504-507 chce przejsc na Motula 504-507 5w 30 bedzie ok? robie zazwyczaj krótkie odcinki po mieście macie jakieś inne propozycje np Mobil bede wymieniał stale co max 15 tyś . Cena nie gra roli chodzi mi o jakośc i osiągi na najlepszym oleju i ogólnie dostępnym .
P.s wertowałem wątek ale mam już metlik w głowie tak wiec bądzcie wyrozumiali bo musze jutro coś kupić hehh
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Black.JackPanowie silnik 2.0 TSI CCZA obecnie zalany castrolem 5w30 504-507 chce przejsc na Motula 504-507 5w 30 bedzie ok? robie zazwyczaj krótkie odcinki po mieście macie jakieś inne propozycje np Mobil bede wymieniał stale co max 15 tyś . Cena nie gra roli chodzi mi o jakośc i osiągi na najlepszym oleju i ogólnie dostępnym .
P.s wertowałem wątek ale mam już metlik w głowie tak wiec bądzcie wyrozumiali bo musze jutro coś kupić hehh
OI 1,8T 4x4 I-sze 1,8T w Polsce z K04-TFSI (3XXKM 4XXNm )
DIAGNOSTYKA VAG - CHIPTUNING zapraszam. 791-603-634.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=29138
Silnik i skrzynię smaruje MILLERS.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Black.JackPanowie silnik 2.0 TSI CCZA obecnie zalany castrolem 5w30 504-507
LIQUI MOLY Synthoil Longtime 0W-30
LIQUI MOLY Synthoil Longtime Plus 0W-30
LIQUI MOLY Top Tec 4200 5W-30
LIQUI MOLY Top Tec 4600 5W-30
LIQUI MOLY Top Tec 4100 5W-40
Tak, że brać, wybierać, decydować :wink:
Komentarz
-
Komentarz