Zamieszczone przez sw29l
Jaki olej do benzyniaka?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez pedrosnie wiem czego to bardziej zasługa Fuchsa 75W czy AR9100.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez pedrosps. Dobry olej. . Nawet latem
Power od początku zaraz po odpaleniu,
błyskawicznie się nagrzewa ale i doskonale odbierał ciepło.
W kręcą się fantastycznie na obroty a teraz mam porów anie bo teraz mam 5W40 :diabelski_usmiech
Nie śmiać sie :diabelski_usmiech Aveno.
Dodam że po kilku tysiącac do Quazara wlałem również Ceratec.
Oceniam baaaardzo wysoko ten olej.
[ Dodano: Sob 18 Paź, 14 19:33 ]
Zamieszczone przez sw29lZamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez pedrosnie wiem czego to bardziej zasługa Fuchsa 75W czy AR9100.
Komentarz
-
-
Tylko z ciekawości i experymentowania, aby mieć porównanie do jakości innych olejów.
Na dzień dzisiejszy między, Mobil 1 , Motul , Castrol, Shell i Valvoline - Valvoline nr1.czarna perła
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedrosDrugie miejsce po wiadomo Silkolene
Zamieszczone przez pedrosPower od początku zaraz po odpaleniu,
błyskawicznie się nagrzewa ale i doskonale odbierał ciepłoPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez sw29lżaden dodatek nie ma cudownego działania gdy nie ma dobrego oleju.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sw29lżaden dodatek nie ma cudownego działania gdy nie ma dobrego oleju.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lvjptkQmR40[/youtube]O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez pedrosDrugie miejsce po wiadomo Silkolene
Zamieszczone przez pedrosPower od początku zaraz po odpaleniu,
błyskawicznie się nagrzewa ale i doskonale odbierał ciepło
czy jeszcze jest w handlu :szeroki_usmiech
przecież on przeczy zasadom globalizacji i nie niszczy silników. .. i jest zapewne drogi w produkcji gdyż zawiera PAO, Estry....
Jeszcze 2 litry mi zostały wiec na jesienny automix w sam raz :diabelski_usmiech
PS. Jeśli chodzi o zapasy to zgarnął em całą transze pewnego oleju od dystrybutora w PŁ i sobie te 5W40 chwalę. .. mam jeszcze 5 zmian
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez slawciolTylko z ciekawości i experymentowania, aby mieć porównanie do jakości innych olejów.
Na dzień dzisiejszy między, Mobil 1 , Motul , Castrol, Shell i Valvoline - Valvoline nr1.
Komentarz
-
-
Ja czekam teraz na dostawę 4 x 4L Xado od konkona :P ... chcę coś sprawdzić i potwierdzić lub nie opinię o tym oleju :wink:
[ Dodano: Sob 18 Paź, 14 19:45 ]
Zamieszczone przez sw29lnikt Ci nie doradzi "złotego środka".PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Ja mam wyniki badań silnika na dodatku typu ceramizer przeprowadzone przez Dr inż. Piotr IGNACIUKA i Dr inż. Piotr SZCZĘSNEGO z Wydział Mechaniczny, Politechnika Lubelska i w zasadzie można powiedzieć, że:
"Na podstawie przeprowadzonych badan stanowiskowych
stwierdzono
1. Zastosowanie dodatku „Xeramic” spowodowało poprawę
parametrów pracy silnika, ale tylko w górnym zakresie
prędkości obrotowych (od 3600 do 4100 obr/min).
2. Maksymalny obserwowany przyrost mocy wynosił 3 kW,
co stanowi ok.6% mocy maksymalnej silnika pracującego
bez dodatku.
3. Maksymalny obserwowany wzrost momentu obrotowego
wynosił 4 Nm i był obserwowany przy prędkości obrotowej
3900 obr/min.
4. Nie zaobserwowano poprawy parametrów pracy silnika przy
prędkościach obrotowych mniejszych niż 3600 obr/min.
Z uwagi na czas trwania testu badawczego nie można wnioskować
na temat utrzymania poprawionych parametrów w czasie
i wpływu dodatku na trwałość silnika."PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOJa mam wyniki badań silnika na dodatku typu ceramizer przeprowadzone przez Dr inż. Piotr IGNACIUKA i Dr inż. Piotr SZCZĘSNEGO z Wydział Mechaniczny, Politechnika Lubelska i w zasadzie można powiedzieć, że:
"Na podstawie przeprowadzonych badan stanowiskowych
stwierdzono
1. Zastosowanie dodatku „Xeramic” spowodowało poprawę
parametrów pracy silnika, ale tylko w górnym zakresie
prędkości obrotowych (od 3600 do 4100 obr/min).
2. Maksymalny obserwowany przyrost mocy wynosił 3 kW,
co stanowi ok.6% mocy maksymalnej silnika pracującego
bez dodatku.
3. Maksymalny obserwowany wzrost momentu obrotowego
wynosił 4 Nm i był obserwowany przy prędkości obrotowej
3900 obr/min.
4. Nie zaobserwowano poprawy parametrów pracy silnika przy
prędkościach obrotowych mniejszych niż 3600 obr/min.
Z uwagi na czas trwania testu badawczego nie można wnioskować
na temat utrzymania poprawionych parametrów w czasie
i wpływu dodatku na trwałość silnika."
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuZamieszczone przez PAOLO ESCO"do zniszczenia 0,5 z lodówki"Zamieszczone przez pedrosPS. Zauważ że nie nabijam się z tej ilosci6
Tak off topic przeglądam sobie karty produktów i widzę tendencje ze producenci jada na swojej poprzedniej opini i psują specyfikację. ...
Patrz Motul, niektóre LM
Estry były i się zmyły. ..HC i GTL rządzi :twisted: dlatego aż mnie skręca z ciekawości jakie jest to moje full synth w Aveno made in Germany... :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pedrosZamieszczone przez endryuZamieszczone przez PAOLO ESCO"do zniszczenia 0,5 z lodówki"Zamieszczone przez pedrosPS. Zauważ że nie nabijam się z tej ilosci6
Tak off topic przeglądam sobie karty produktów i widzę tendencje ze producenci jada na swojej poprzedniej opini i psują specyfikację. ...
Patrz Motul, niektóre LM
Estry były i się zmyły. ..HC i GTL rządzi :twisted: dlatego aż mnie skręca z ciekawości jakie jest to moje full synth w Aveno made in Germany... :?:
Komentarz
-
-
sw29l, no i ze jest napis syntetyczny na opakowaniu :wink: :diabelski_usmiech
No i najważniejsze! Jeśli jedziesz atutem i właśnie przekraczać z 100 000 km koniecznie zatrzymaj samochód i poproś mobilny serwis, by podjechał wymienić olej na mineralny.
PS. 1,9 tdi , 1Z, 380kkm, od 180kkm licznikowego pędzony na Mobil1 potem tylko na Lotosie Syntetycznym z 505.01 do dzisiaj nie kopci, nie bierze oleju, turbo żyje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CHRIS3355co Panowie myslicie o takim oleju Mobil 1 New Life 0W-40PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez CHRIS3355na stronie shella nie ma oleju 0w-40.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
Komentarz