[ Dodano: Sob 17 Paź, 15 12:50 ]
Zamowione , zapłacone (337 pln /szt z montażem)205/55/16H Dunlop Winter Sprt 5 . Przez ostatnie 2 sezony zjeździłem Conti TS850, wygrywały wszystkie testy w różnych rozmiarach, ponieważ Continentala uważam za najlepsze gumki , miałem nadzieję , że na ten sezon wstawią coś nowego. Niestety Nie!!
Wybor padł na Dunlop WS5 . Dzisiaj przyszły, na oko i dotyk wyglądaja zacnie.
CZy ktos miał juz z nią jakieś doświadczenia ?? CZekam na Wasze opinie!!
NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/ Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
Wojtisek - bokiem do przodu to jest to !!!!
171 KM ; 402 Nm obr/min Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
[ Dodano: Sob 17 Paź, 15 12:50 ]
Zamowione , zapłacone (337 pln /szt z montażem)205/55/15H Dunlop Winter Sprt 5
CZy ktos miał juz z nią jakieś doświadczenia ?? CZekam na Wasze opinie!!
Zamówiłem dokładnie te same opony z tym, że 205/55 R16 H
375zł/sztuka, więc chyba dobra cena biorąc pod uwagę, że to "szesnastka"
Jeszcze nie zamontowane, ale już lada chwila, póki nie ma kolejek.
Hubee, przy 200?? A gdzie tak można szybko pomykać ??
NOWA TWARZ http://www.wrzuta.pl/obraz/x1NMSALRtR/ Bilstein B4+tarcze ATE PD+klocki ATE - SUPER ZESTAW !!
171 KM ; 402 Nm obr/min Nie sztuką jest zabić muchę przednią szybą, sztuką jest zabić ją boczną...
Gustaw78, a nie nie to ja też 16-nastki omsknął się palec
[ Dodano: Nie 18 Paź, 15 19:44 ] Hubee, sorki, nie doczytałem . Jadąc na narty Cię obtrąbię i potestuję vmaxa na zimowkach.
ja juz zamontowałem, żeby potem się nie denerwować jak się kolejki zrobią.
Za wcześnie na opinie. Na razie powiem, że opona jest stosunkowo cicha.
Niech popada śnieg to ocenimy
ruwado, Mam je 2 sezon, tzn założone miale poprzedniej zimy, no ale niestety śniegu praktycznie nie widziały, jeden z faktów który bardzo mnie cieszy to że są bardzo ciche. A co do trakcji to daję 9/10 na suchym i mokrym.
Ja teraz w O III mam Dunlop Sport 4d - też jeszcze nie miałem okazji porządnie po śniegu sprawdzić. Na suchym i mokrym dobrze się prowadza, słychać tylko świst - zwłaszcza przy przyspieszaniu.
nie mogłem zmusić na śniegu do załączenia ABS przy hamowaniu. Stawały dęba.
bo musiałbyś go najpierw zamontować Nie spotkałem dotychczas opon, które przy ostrym hamowaniu na śniegu nie aktywowałyby ABS'u. Zresztą jak "stawały dęba" to ewidentna oznaka, że ABS nie działał Michały to była moja preferowana marka, więc trochę ich modeli miałem przez ponad 1,5Mkm, nawet Primacy Alpine 3 się trafiły. "była" bo teraz po jazdach przez dwa sezony na Conti TS850 w autku żony, widzę godnego konkurenta Michelin i raczej przejdę na ten typ po zjeżdżeniu swoich Dunlopów 3D.
Panowie krótka piłka. Mam opony 7 letnie 34 tydz. 2008 - continentale, bieznik na oko 4 moze 5 mm. Pierwsze pytanie - czy byscie juz je zmieniali na zimę na coś nowego?
Drugie pytanie, bo zakładam, ze tak- na co:
Na szybko na allegusie są:
4X OPONY ZIMOWE BARUM Polaris 3 205/55 R16 91T ok 870-900 pln za komplet.
4x OPONY ZIMOWE NOKIAN 205/55r16 WR D4 91H 2015 nieco ponad 1200 pln za komplet
4 zimowe 205/55R16 CONTINENTAL WinterContact TS850 za ok 1400 pln
*chyba takie mialem albo 830
Co byscie brali a moze cos innego? Czy to drogo czy ceny ok?
Wulkanizacja w ktorej rok temu kupilem barumki na 17-tki proponuje mi zamiast Continentali w podobnej cenie (z montazem) 310pln/sztuke Dunlop Winter Sprt 5. A jesli chce taniej ale ponoc dobre opony to mowili cos o viking snowtec 2 za 200pln/sztuke.
Komentarz