Zamieszczone przez sonic
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez loydO co chodzi z ta manią zakładania felg stalowych na zimę ?
W skodzie zmieniałem opony (zakładałem zimówki na alusy) i nie zauważyłem żadnego większego zużycia. Na wiosnę myłem felgi środkiem turtle wax ice i były jak nowe.
Stąd pytanie .... Ale może rzeczywiście wydanie tych 500 zł jest oszczędniejsze od ich nie wydania ......
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydStąd pytanie .... Ale może rzeczywiście wydanie tych 500 zł jest oszczędniejsze od ich nie wydania ......
Pomijam zupełnie fakt, że naciąganie i ściąganie opon na felgę, zwłaszcza opon o niższym profilu jest dla nich mocno niezdrowe zdaję się.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
dato, nie zgodzę sie , ale pewnie moje doświadczenie jeszcze mi nie pozwala mi na taką bezzmęczeniwą wymianę , ale pracuję nad tym cały czas:wink:
a na poważenie..są niektóre opony , np bridg . , yokohama , coś tam jeszcze , barum.. , których stopki nie lubią być nadwyrężane , nawet za pierwszym razem..i nawet przy wysokich profilach..O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gusiak11Zamieszczone przez xofNiemce już przetestowały:
Ciekawe nie
Zgadzam się z forumowiczem leszekmw.
To nie prawda, że wielokrotne zakładanie i zdejmowanie opon z felg nie ma wpływu na ich kondycję. Było o tym pisane w prasie a poza tym jeszcze istnieje coś takiego jak wiedza ogólna i zdrowy rozsądek. Przykładanie siły wieeelu niutonów i oddziaływanie twardymi elementami maszyny, wyginanie, naciąganie etc. musi mieć i ma wpływ na stan stopek i boków opon.Moja czeska kochanka :-D http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=37223 serwisowana przez DGW. ;-]
"Superbaśka" zastępcza http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...perb+++tdi+awx
Masz coś do mnie? Lepiej przeczytaj to ;-] http://tomianek.pinger.pl/m/839401
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwZamieszczone przez liveactleszekmw napisał/a:
właśnie klient zamówił 8szt kół do mazd cx5.. :szeroki_usmiech
felgi ronal r46 i nokiany wr3 w 17". 9700 na dobrej marży... . szkoda że takich klientów coraz mniej..
no faktycznie super marża... taki zestawik 6600 kosztuje :lol:
właśnie przyjechał kylo76, idę się przejechać jego żelazem..Opony i felgi nowe-ceny hurtowe
Mobile phone: 501-517 687/668-39 64 74
Komentarz
-
-
liveact, alcar nie jest taki zły , choć faktycznie np. ronal ma lepiej pomalowane felgi , ale mniej wzorów.
co do OZ .. , niestety popyt na nie jest bardzo mały ze względu na ceny.O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
liveact, z tym że lekkie OZ są niestety podatne na skrzywienia i stąd najlepiej sie nadają ale na bulwar a nie do jazdy na co dzień i nabijaniu kilometrów :wink: Chyba że masz na myśli cięższe wersje OZ to wtedy nie będzie z nimi problemówsuperb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piramidaliveact, z tym że lekkie OZ są niestety podatne na skrzywienia i stąd najlepiej sie nadają ale na bulwar a nie do jazdy na co dzień i nabijaniu kilometrów :wink: Chyba że masz na myśli cięższe wersje OZ to wtedy nie będzie z nimi problemówOpony i felgi nowe-ceny hurtowe
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luckdFrigo 2 czy Eskimo S3+ w rozmiarze 195/65r15? Priorytet śnieg i lód ale pozostałe warunki też ważne. Bardziej skłaniam się ku savie ponieważ w testach wypada odrobinę gorzej na śniegu ale za to zdecydowanie lepiej na mokrym, co sądzicie?
dębica jest lepsza na śnieg i lód.
ale zaśmiecany jest ten temat.. :roll:O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luckdFrigo 2 czy Eskimo S3+ w rozmiarze 195/65r15? Priorytet śnieg i lód ale pozostałe warunki też ważne. Bardziej skłaniam się ku savie ponieważ w testach wypada odrobinę gorzej na śniegu ale za to zdecydowanie lepiej na mokrym, co sądzicie? Różnica w cenie to 50zł na komplecie.Opony i felgi nowe-ceny hurtowe
Komentarz
-
-
Panowie proszę o radę ops: Byłem zdecydowany na oponki Sava Eskimo S3+ w rozmiarze 195/65/15, ale zobaczyłem, że w tej cenie mogę kupić jeszcze ze znanych mi marek: Firestone Winterhawk 2 EVO i Barum Polaris 3 wszystkie te opony mają podobne opinie w internecie i już zgłupiałem co kupić. Ewentualnie jeszcze Dębica Frigo 2
Komentarz
-
-
Witam zakupiłem oponki toyo snowprox s953 używane ale jest mały problem na jednej z nich na biezniku widoczne są ząbki co oznacza że są wyząbkowane ale chciałbym jeszcze zasięgnąć waszej opinii na jej temat bo opona poza tym posiada jeszcze wysoki bieżnik i sam nie wiem co niej myśleć oto zdjęcia
Komentarz
-
Komentarz