Zamieszczone przez orzel720
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
PAOLO ESCO,
Ciekawy jestem jak będzie się Dębica spisywać. Kiedyś mialem Dębica frigo 2, to bedzie z 13 lat temu i w czasie opadów śniegu nie miałem problemów z wyjazdem z osiedla, czego nie mogę powiedzieć o innych. W jednym samochodzie mam opony zimowe raczej do wymiany, bierznik jest ok coś kolo 4mm. W mojej okolicy jak spadnie snieg w grudniu to trzyma się do końca marca, drogi poza głównymi są nie odśnieżanie tylko śnieg jest ubijany. Będę w następnym miesiacu w Polsce i właśnie zastanawiam się nad tymi oponami. Mogę używać opon z kolcami, ale nie lubię ich dlatego ze jest sprasznie głośno w samochodzie i mam takie wrazenie jak bym jechał na oponach bez powietrza i nie można na nich zima jechać do Polski.
Komentarz
-
-
Czołem,
taki mały śmieszek z rana.
Przy zamawianiu auta zostałem zapewniony, że zostanie mi przedstawiona super oferta na opony zimowe przy obiorze. Oto ona:
"Cena zimowych opon 225/45R17 :
Goodyear 575 pln Brutto/szt.
Fulda to 540 pln Brutto/szt. "
Jakie to modele chyba muszę wywróżyć sam?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez micrusecopony które kupiłeś gdzie są wyprodukowane,
Zamieszczone przez lukaszzCiekawy jestem jak będzie się Dębica spisywać.
[ Dodano: Sob 15 Paź, 16 13:15 ]
Zamieszczone przez dudek_tCoś mi się wydaje że ta Dębica będzie bardzo popularnym modelem na naszych drogach. Cena bardzo dobra, osiągi pewnie w granicach -10% do najlepszych = sukcesPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dawcioZamieszczone przez dudek_tCoś mi się wydaje że ta Dębica będzie bardzo popularnym modelem na naszych drogach. Cena bardzo dobra, osiągi pewnie w granicach -10% do najlepszych = sukces
Zgadzam sie z przedmówcą skoro wygląda tak
to jej pierwowzór czyli Sava Eskimo s3 byl bardzo dobry
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dudek_tGusiak, nie mówimy o nowej Frigo tylko o nowej Frigo HP - wygląda zupełnie inaczej
Sava Eskimo HP2 .... ale to juz inna opona, dobre zimówki odchodzą ... jest jeszcze kilak fajnych modeli ale to już mniejszość
wiem wiem zaraz posypie sie 1000000 komentarzy że u nas nie ma zim teraz itd... ale wystarczy jeden poranek który albo pozwoli dojechać do pracy albo nie ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsdaj na grafikę i zobaczysz. inna opona po prostu
Dziś rano jechałem do pracy w deszczu - na chwilę obecną nie mam najmniejszych uwag co do Dębicy HP2. Wręcz jestem mile zaskoczony jeżeli chodzi o stosunkowo niski poziom hałasu i dobre trzymanie... poczekamy aż spadnie śnieg i zobaczymy co ta "nowa" Dębica jest warta.Załączone plikiPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Jak dobrze wyczytałem produkowana jest w Niemczech. Z oponami Dębicy (FRIGO) zawsze było tak, że wg. testów w warunkach typowo zimowych spisywały się wręcz rewelacyjnie (świetna przede wszystkim trakcja), natomiast w warunkach mniej zimowych wypadały średnio albo poniżej średniej (szczególnie na mokrym). Ale ten model ma trochę inny charakter i jego wyniki powinny być bardziej zrównoważone.
Jako ciekawostka.W warunkach typowo zimowych, wręcz ekstremalnych świetnie spisały mi się opony Firestone Winterhawk 2 (chyba 2?) - praktycznie nówki. Przejechałem w zimie w Alpach przez przełęcz (na trasie rajdu Monte Carlo), przez którą oprócz mnie przejechało tylko 1 auto. Przejechaliśmy tuż przed zamknięciem drogi (intensywny opad śniegu) a wśród tych co zostali w śniegu byli m.in zwycięscy rajdu Monte-Carlo, więc to nie zasługa kierowcy tylko auta i opon. 8) Chociaż kierowca też się dobrze spisał ale jeszcze 200-300 m podjazdu i raczej też bym utknął. W każdym razie jedyny raz w życiu miałem ochotę wyjść z auta i całować opony. :P
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomek evowg. testów
Lepiej opierać się na własnym doświadczeniu...PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Gdyby Debica byla w większści polska to mogłaby się starać wprowadzać najnowsze rozwiązania i więcej ludzi by kupowało. Teraz nalezy w większości do Goodyear'a i ma tam robić za szaraka (pozycjonowanie w koncernie), coś jak Skoda w VAG, z góry jest skazana na miejsce na końcu stawki europejskich prod.
Pytanie - lepsza zimowa opona premium 205/55r16 czy 225r17 Dębicy?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mmorTeraz nalezy w większości do Goodyear'a i ma tam robić za szaraka (pozycjonowanie w koncernie), coś jak Skoda w VAG, z góry jest skazana na miejsce na końcu stawki europejskich prod.
Zamieszczone przez mmorlepsza zimowa opona premium 205/55r16 czy 225r17 Dębicy?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
DĘBICA = DROGO
Robiłem właśnie ofertę klientowi na opony 15 do yarisa .
205 debica
215 kleber 3
:twisted:
choć faktycznie dębica wygląda bardzo ładnie...jak dunlop 4 :szeroki_usmiechO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
Komentarz