Dzisiaj mialem szyby zamarzniete na kamien i już kurde było slisko :shock:
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
A ja po wczorajszym poranku i groźbach opadów śniegu w przyszłym tygodniu zarzuciłem wczoraj zimoszczaki - Dunlopy SP WinterResponse i muszę powiedzieć że jak narazie jestem pozytywnie zaskoczony ich cichością. komfortem i prowadzeniem autaMoje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MihauZamieszczone przez drgranattW związku z tym zakupiłem Continentale TS830 195/65 R15 91T Za indeks H trzeba dopłacić około 100 PLN/sztuka
Cytujecie wypowiedź, której nie jestem autorem :!: Ja nie kupiłem Continentale tylko Semperity. Oczywiście nic nie stało się.
PozdrawiamJest OIIFL 1.4 TSI + DSG7, Elegance.
Komentarz
-
-
Przeczytałem cały wątek i wiem że nic nie wiem , a może inaczej, wiem że zimówki muszę kupić (bo to co mam to już szrot) i chyba się zdecyduję na Goodyear Ultra Grip 7+ 195/65/R15, (209 zł):
ale gość zachwala i przekonuje mnie do:
i teraz zgłupiałem, różnica w cenie prawie 30zł na sztuce.
Ktoś używał te koreańskie gumki HANKOOK W440 ??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mrfaziPrzeczytałem cały wątek i wiem że nic nie wiem , a może inaczej, wiem że zimówki muszę kupić (bo to co mam to już szrot) i chyba się zdecyduję na Goodyear Ultra Grip 7+ 195/65/R15, (209 zł):
Ktoś używał te koreańskie gumki HANKOOK W440 ??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mirek_p11Zamieszczone przez mrfaziPrzeczytałem cały wątek i wiem że nic nie wiem , a może inaczej, wiem że zimówki muszę kupić (bo to co mam to już szrot) i chyba się zdecyduję na Goodyear Ultra Grip 7+ 195/65/R15, (209 zł):
Ktoś używał te koreańskie gumki HANKOOK W440 ??saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
koledzy polecam hurtownie opon w Markach "MOTOHURT" mają dobre ceny na opony Goodyear Ultra Grip 7+ 195/65/R15 (205 zł):
Co prawda nie mają wszystkich opon np:SAWA,MICHELIN
link
Komentarz
-
-
Ja kupiłem TS830 195/65/R15 po 193 zł na Motostradzie (+20 zł przesyłka). Dostałem z 30 tygodnia, ale niestety 2 z Czech a 2 z Francji. Opony z Czech wyglądają na lepiej wykonane (trzeba się przyjrzeć ale chodzi o sporadyczne wady odlewu na lamelkach w oponach z Francji). Dlatego też Francja pójdzie na jedną oś a Czechy na drugą. Czytam ten wątek od początku, i ja nie widzę problemu z doborem opon. Jak ktoś ma kasę bierze TS830 lub UG7+ i będzie zadowolony z każdej z nich (myślę, że różnice będą subtelne - najlepiej rzucić monetą). Jak ktoś ma mniej na zimówki (choć to tylko 30 zł taniej od powyższych - w rozmiarze 195) to bierze SAVĘ jak "szkoda" poleca (afkoz nie liczę tu tych którzy mają kasę i mimo wszystko chcą wypróbować te opony bo mogą być naprawdę dobre) .
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebukoledzy polecam hurtownie opon w Markach "MOTOHURT" mają dobre ceny na opony Goodyear Ultra Grip 7+ 195/65/R15 (205 zł):
Co prawda nie mają wszystkich opon np:SAWA,MICHELIN
link
http://www.motohurt.com/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbNo ja zmienilem tez juz ze wzgl na to ze trzeba pamietac ze NOWA opona nie trzyma odrazu jak trzeba, dopiero jak zetrze sie powłoka ochronna (jakies 100 km trzeba przejechac)
Ja, mimo że moje oponki mają już 1 sezon zimowy za sobą, też w ten łykend wymieniłem buciki w Octavce ... 8)
Dziś rano za oknem miałem biały krajobraz :lol:
[ Dodano: Nie 10 Paź, 10 21:22 ]
Zamieszczone przez szkodano i znowu ADAC daje radę
wg nich TS zużywa się 3x szybciej niż UG7 w tym rozmiarze (3,0 vs. 1,1), ale zwróc uwagę, że kolega pytał o 16 a tutaj tabela się odwraca i TSy mają 2,5x mniejsze zużycie niż UG7 (0,9 vs 2,5) :idea:
Im ADAC Winterreifen Test werden die besten Reifen der verschiedenen Reifengrößen ermittelt. Welche Reifen haben sicheren Grip, welche sparen am meisten Sprit?
1. Continental
2. Dunlop
3. Goodyear
4. Pirelli
205/55 R 16 H
Im ADAC Winterreifen Test werden die besten Reifen der verschiedenen Reifengrößen ermittelt. Welche Reifen haben sicheren Grip, welche sparen am meisten Sprit?
1. Continental
2. Dunlop
3. ESA-Tecar
4. Goodyear
5. Hankook
225/45 R 17 H
1. Michelin A4
2. Continental
....
Dla mnie zużycie opon jest ostatnim czynnikiem, jaki biorę pod uwagę, szczególnie w zimówkach ...
1. Zachowanie na mokrym.
2. Zachowanie na śniegu i lodzie - mieszkam "daleko od szosy", przynajmniej od tej "1 kolejności zimowego utrzymania".
3. Zachowanie na suchym.
4. Głośność + komfort
Komentarz
-
-
Nikt nie wspomina o Uniroyalach np MS Plus 66...
Co sądzicie? Ktoś na takich jeździł może?Tworzę fajne strony internetowe - www.aymoo.pl Dla OCP rabat!
Moja Octa: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=528676#528676
Komentarz
-
-
jechać można tylko co z przyczepnością rok temu przed swietami jechalem do Polski i przed moim nosemrozbily sie trzy samochody najpierw dziadek w benzu potem polscy anglicy w BMW3 i na koniec Audi byla taka gołoledź ze nawet bez gazu (wtedy jeszcze w Corsie na zimówkach guudiera) kola boksowaly...
Komentarz
-
Komentarz