A ja polecę na zimę Uniroyal MS PLUS 77 jak dla mnie to najlepsza zdroworozsądkowa (bez przepłacania za markę) opona na zimę.
OPONY zimowe - temat zbiorczy
Zwiń
X
-
Z zimowkami radze sie narazie wstrzymac, sa dosyc drogie chyba, ze interesuja was stare roczniki. Opony sa troche tansze niz w zeszlym roku, a i wejdzie pare nowosci z klasy premium. Ogolnie nie ma jeszcze testow nowych opon ug9 albo alpin 5, ale jezeli juz kupowac to celowalbym w conti ts850 albo dunlop 4d.
Komentarz
-
-
jerol, jak dobrze poszukać, to znajdzie się i w dobrej cenie i bieżące roczniki nawet.
Ja pod koniec czerwca znalazłem komplet w rozmiarze 225/45R17 i okazało się, że wszystkie opony z maja 2014 przyszły.
Generalnie każdy poleca to na czym sam wcześniej jeździł, więc można przyjąć, że każda markowa opona będzie bardzo dobra. Ja do tej pory przez całe lata jeździłem na UltraGripach, a teraz postanowiłem kupić Nokiany WR A3.
Zastanawia mnie co prawda, jak będzie się jeździć na zimówkach tej szerokości i w ogóle na tych Nokianach, ale doszedłem do wniosku, że nawet w moich okolicach prawdziwego ŚNIEGU na ulicach to się nazbiera w ciągu sezonu kilka, góra kilkanaście dni.Pozdro
Komentarz
-
-
ja tak zakladam, jezdze i jest ok 205/55/16Obecnie -> Skoda OCTAVIA II 2.0 FSI
Obecnie -> Seicento 900+LPG
Bylo -> Renault LAGUNA II 1.8
Bylo ->GOLF 3 1.8
Octavia http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=87045
Seicento http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...461776#1461776
Komentarz
-
-
W październiku tak, ale nie w sierpniu :P
Ja mocno rozważam zakup Dunlopów SP WinterResponse 2 - ktoś używa? Zależy mi na czymś co będzie ciche i dobre na mokrym. Obecne Frigo2 są głośne jak cholera, na mokrym złe i mam ich serdecznie dość - nadrabiają na śniegu, ale ile tego śniegu u nas ostatnio jest... A i auto tak niskie że w nieodśnieżane rejony nie mam co się zapuszczać :lol:
Komentarz
-
-
Panowie a taki dylemat. Ojcu zależy na oponach dobrze sprawujących się na śniegu nie jeździ za szybko więc dobrze sprawujące się opony na śniegu na mokrym i suchym przy niewielkich prędkościach chyba też sobie poradzą. Rozważa dwie opcje Dębica Frigo HP a druga to Barum polaris 3, którą opcję byście polecili?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez karuzelJa już po zakupie. Wybór padł na Nokiany WR D3. O ile nie miałem zagwostki co do firmy to z modelem wachałem się pomiędzy A3 i D3. Zasięgnąłem języka u konsultanta sklepu internetowego i D3 przyjadą w przyszłym tygodniu. Zobaczymy co potrafią.
na trase i miasto wzialbym a3 bo nie ma takiego śniegu. a na suchym i mokrym będą lepsze
a jakie argumenty dawał sprzedawca?
Komentarz
-
Komentarz