jesli na shell polska nie ma opisu to mogl sobie kolo z glowy napisac
Jaki olej do TDI
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez xtremesystemsjesli na shell polska nie ma opisu to mogl sobie kolo z glowy napisac
A jak się sprawa ma z Motulem ?
Polowa kart po angielsku ... itp.
Zamieszczone przez xtremesystemsgdzie masz to napisane. bo z tego co widzie to na polskiej str nie ma 0-30Profesjonalne oleje i filtry, zniżki dla klubowiczów :
http://www.zmienolej.pl/
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=748534#748534
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez yunior81a zima idzie
Ja 1,6 CR nie dogrzewam (i to już teraz) w trakcie jazdy po mieście na odcinku +- 6-7 km. Dopiero jak wyjadę z miasta to po kilku km wskazówka ląduje na polu 90 C...a muszę dodać, że silnik ma od spodu zarówno plastikową obudowę jak i założoną na miskę olejową wyprofilowaną "otulinę z materiału" - też tak macie w 1.6 CR ? :roll:PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez yunior81a zima idzie
Ja 1,6 CR nie dogrzewam (i to już teraz) w trakcie jazdy po mieście na odcinku +- 6-7 km. Dopiero jak wyjadę z miasta to po kilku km wskazówka ląduje na polu 90 C...a muszę dodać, że silnik ma od spodu zarówno plastikową obudowę jak i założoną na miskę olejową wyprofilowaną "otulinę z materiału" - też tak macie w 1.6 CR ? :roll:
Przy obecnych temperaturach:
bez ogrzewania - po 5km mam 90stopni - wczoraj testowane,
z ogrzewaniem - po 8km mam 90 stopni.
Pozdrawiam
Eryk
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOZamieszczone przez yunior81Nie zazdroszcze.
... i teraz siedzę i kombinuję co tu zalać :hehe
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Eryk KoniecznyPrzy obecnych temperaturach:
bez ogrzewania - po 5km mam 90stopni - wczoraj testowane,
z ogrzewaniem - po 8km mam 90 stopni.
Dziś rano sprawdzałem
[ Dodano: Sro 04 Lis, 15 07:18 ]
Zamieszczone przez PAOLO ESCOJa 1,6 CR nie dogrzewam (i to już teraz) w trakcie jazdy po mieście na odcinku +- 6-7 km.
temperatura cieczy chłodzącej = 62 stopnie, a temperatura oleju = 58 stopni. Mam zalany shell av-l 0w30, wcześniej był lazerway ll 5w30 i różnice w nagrzewaniu na tym samym odcinku są statystycznie nieistotne (ale na korzyść shell'a - 2-3 stopnie ma więcej)
Komentarz
-
-
temperatura oleju = 58 stopni. Mam zalany shell av-l 0w30, wcześniej był lazerway ll 5w30 i różnice w nagrzewaniu na tym samym odcinku są statystycznie nieistotne (ale na korzyść shell'a - 2-3 stopnie ma więcej)
Jestem ofiarą własnej przezornosci i zawsze Lubie mieć zapasy stąd mimo że mnie korci spróbowanie 0w30 to jeszcze sobie poczekam....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez LashloObiecuję, że jak dobiję do 300 kkm zdjąć dekiel i parę fotek zrobić, jak wygląda silnik po samym piekielnym źle, czyli:
-Shell
-Castrol
-Mobil
Oczywiście jak się wcześniej nie pozbędę auta ;-)
No i żeby przez to Tobie korby bokiem nie wyszły wcześniej
Komentarz
-
Komentarz