koper009, H1 -> http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=20543
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez witachu...z braku opini o Osram NB unlimited wnioskuje ze nikt nie uzywa? może jednak ktoś chciałby się podzielić swoimi wrażeniami bardzo mi zależy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sew1981witachu, kupiłem za 47zł (z przesyłką) 120 stki h7 zestaw ostatnio tutaj:
Zamieszczone przez bishopMoje wrażenia po założeniu NB unlimited masz na stronie 49 tego tematu/nawet foto koloru światła na bramie, ale w wersji H4/ jeżdżę na nich od lutego cały czas dzień-noc.OII 2.0TDI BKD+DSG Elegance
Auto Detailing: Dream Car Studio
(znajdź również na fb)
Komentarz
-
-
Dzisiaj w lampach zagoscily Philipsy x-treme-vision +130, zobaczymy jak to swieci juz dziś.
[ Dodano: Sob 25 Paź, 14 09:35 ]
A więc : Philipsy w porównaniu do żarówek, które były wcześniej tj. Hella Standard, świecą o wiele jaśniej i zasięg ich jest większy. Światła jest o wiele więcej i jest bardziej białe. Ogólnie na plus. Jak będzie z trwałością, zobaczymy. Domyślam się, że "podkręcona" żarówka długo nie wytrzyma.
Jedyny minus jak dla mnie jest taki, że przy jaśniejszym świetle bardziej są widoczne "ciemne plamy" w niektórych miejscach polach oświetlonego.
Komentarz
-
-
Wy naprawde widzicie roznice w swiecenie H7?
Jak dla mnie to wsyzstko zalezy od lampy,jej stanu.Zwykla zarowka philipsa swieci,wedlug mnie,prawie tak samo jak te Tungsramy czy NB.Po co przeplacac?Z dtugiej zas strony mam zalozone wlasnie NB +cos tam,wczesniej mialem Tungsramy +90 i nie widze roznic.Kondziu
OCP
Komentarz
-
-
lu5asz, ja widzę róznicę, między zwykłą markową żarówką, marketówką "super white" a takim tungsramem, nie chodzi nawet o poziom bieli na ścianie - choć też bywa, tylko sposobie rozkładania światła kiedy jest ciemno. Tungsram bardzo ładnie zaczął oświetlac pobocze i znaki pionowe, czego wcześniejsze nie robiły...a ustawień lampy nie zmieniałem. A to że o lampy trzeba zadbać to kwestia poza żarówkowa....
Komentarz
-
-
sew1981, wystarczy, że zmieniłeś żarówki i już reflektor inaczej (znaczy się gdzie indziej) świeci.
Gwoli ściśłości ustawienie świateł powinno się kontrolować po każdej zmianie żarówek. Kumpel mając garaż, na ścianie, do której dojeżdżał za każdym razem kiedy się parkował, powiesił wymalowany szablon do kontroli wysokości ustawienia świateł. Zaczął o wiele częściej grzebać w ustawieniach świateł, niż tylko raz do roku, podczas wizyty w SKP :-)Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
Komentarz
-
-
Zamówiłem i ja Tungsram Megalight +120%. H7 do Babci, H4 do Rolki... Mam nadzieję założyć je w weekend.
Tu "test" Megalight +90%: http://tkdiy.wordpress.com/2013/12/1...ight-ultra-90/
Komentarz
-
Komentarz