Porównywales w teście nówkę Osrama UN ,ze starą Philipsy Night Guide H7R ? :? Ile miała miesięcy , lat ?
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
w lidlu mają być od 12.01 żarówki firmowane nazwą ultimate speed - z dotychczasowych doniesień na forach wynika, że są to żarówki produkowane przez Osrama w Niemczech (ten sam adres producenta na opakowaniach). tu link do oferty: http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?act...etail&id=27697
cena 19,99 za 2 szt h4 lub h7 do wyboru. zakładając jakość osrama za cenę marketowego shitu - na pewno idę kupić paczkę h7+50%
btw. jeżdżę od pół roku (~12kkm) na zestawie osram silverstar 2.0 h7 + osram silverstar 2.0 h1, pojeździłem sobie w okresie świątecznym sporo nocami w trudnych warunkach typu śnieżyce czy ulewy i cały czas jestem całkiem zadowolony z powyższego zestawu (z ceny też - kupiłem powyższe 4 żarówki za ~65PLN z przesyłką)
Komentarz
-
-
W związku z tym że w mojej O2 palnik D1S kończył żywotność i szukając na forum nie znalazłem żadnych konkretów postanowiłem napisać.
Jeżeli komuś spali się palnik D1S lub przybierze kolor jak u mnie to polecam zakup od niniejszej osoby.
(aukcja zakończona)
Dziś kupiłem od tej osoby D1S OSRAM XENARC po 150 PLN za sztukę z odbiorem osobistym.
Przy mnie otworzył obudowę palnika na dowód że oryginał etc (info jak odróżnić oryginał od chińszczyzny można znaleźć na youtube)
Cena w autoryzowanego przedstawiciela ok 230pln
Poniżej zdjęcie jak wyglądała lampa prawa - padający palnik - kolor różowy, przebieg 161tyś
A tutaj już po wymianie dwóch palników, dodatkowo wymieniłem pozycje na OSRAM W5W Cool Blue Intense. Pozostało mi jeszcze zmienić w światłach przeciwmgłowych tam jest H8 również na Cool Blue.
Ostatnio edytowany przez spj; 5971.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez czernobylw lidlu mają być od 12.01 żarówki firmowane nazwą ultimate speed - z dotychczasowych doniesień na forach wynika, że są to żarówki produkowane przez Osrama w Niemczech ...
Zamieszczone przez rodaczekO tym samym pomyślałem. Stara żarówka vs. nówka. Każda (prawie) będzie lepsza.
Komentarz
-
-
A tutaj już po wymianie dwóch palników, dodatkowo wymieniłem pozycje na OSRAM W5W Cool Blue Intense. Pozostało mi jeszcze zmienić w światłach przeciwmgłowych tam jest H8 również na Cool Blue.
Mam H1 i H7 Cool Blue+LED-y Osram W5W, szukałem do kompletu właśnie H8 ale wybór sprzedawców jest mały a cena powyżej 100 PLN :?Antyfotoradar Valentine1
Harry II Classic+Sirio ML145
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bishopA na tych forach napisali jak z ich żywotnością? tzn czy były wcześniej w ofercie?
trza by pogóglać za hasłem "ultimate speed h7" - w sumie z tego, co wczoraj czytałem nikt nie narzekał na krótką żywotność ani też ich nie zachwalał z okazji długowieczności.
raczej przyjąłbym -skoro to osram- że te +50% to będą żarówki mniej-więcej równoważne pierwszym silverstar'om, longlife~=~osram longlife
Komentarz
-
-
ja teraz zakupiłem Philips DiamondVision. Zobaczymy jak to będzie wyglądało.Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Kh2GzYH@neostraWitam dzisiaj wsadziłem Philips White Vision H7, poprzednie miałem Tungsram +90% różnice widać na plus dla philipsa jest trochę jaśniej. Zobaczę jak długo poświecą .
M.666 4U
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sygnetW związku z tym że w mojej O2 palnik D1S kończył żywotność i szukając na forum nie znalazłem żadnych konkretów postanowiłem napisać.
Jeżeli komuś spali się palnik D1S lub przybierze kolor jak u mnie to polecam zakup od niniejszej osoby.
(aukcja zakończona)Ostatnio edytowany przez spj; 5971.obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD
Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl
Komentarz
-
-
jeśli chodzi o H4 to po tym, jak małżonka zaczęła narzekać na wyświecone nieco osramy silverstar 2.0, to kupiłem jej (z oporami, bo z niebieskimi wstawkami na bańce) philipsy h4 +130% i ilość światła faktycznie powala - po założeniu pojeździłem trochę po nędznie oświetlonych miejscach i jestem pod dużym wrażeniem - droga i pobocza oświetlone nie gorzej niż na moich obecnych osram silverstar h7 nie sądziłem, ze da się zrobić tak mocne (i legalne) żarówki H4. teraz oczywiście czas na testy żywotności i jak to będzie świecić za 3-4 mc
Komentarz
-
-
Które żarniki D2S wybrać do Octavii 1?
Moje obecne Bosmy D2S 4300K odmówiły posłuszeństwa po 17 miesiącach użytkowania od 11.2013 r do 19 marca 2015 r. Przymierzam się do kupna i mam dylemat
Cenowo kusi mnie moja obecna Bosma 80zł/szt dostawa na terenie Wawy gratis
Ewentualnie tym razem może coś droższego i lepszego Hella D2S 4300K za 115zł/szt
Kolo ponad 5000komentów i zero negatywa
Lub GE za 95zł/szt
lub chinole D2S za 30zł/szt i odbiór w punkcie Zapytałem firmę Lago czy maja homologację "E" jak mają to chyba je spróbuję
Jak do tej pory kupowałem u nich 2 zestawy czujników parkowania i jeden działa bez zarzutu już od 1 roku.
Jeszcze trzeba kogoś kto ogarnie wymianę
Czy ktoś używa jakiegoś zestawu D2S Ge lub Hella, lub chinczyków od Lago? Bo Bosmę już uzytkowałem i wiem co za ta cenę można się spodziewać. Mógłby ktoś pomóc z Warszawy w wymianie żarników?
Komentarz
-
-
Jak Ci padnie czujnik to najwyżej porysujesz zderzak, ale pewnie i tak patrzysz w lusterka. Jak będziesz miał wynalazek w reflektorze to padnie Ci przetwornica i będziesz przeklinał oszczędności. Miałem kiedyś do miejskiego autka kupione H4 w Biedronce - po dwóch miesiącach samochód nie przeszedł badań technicznych - nie dało się wyregulować świateł. Musiałem kupić inne i założyć. Na szczęście miałem paragon - oddałem jako niezgodne z normami i przyjęli bez problemów. Szukałbym czegoś producentów żarników - Philips, Osram, itp. Założysz i będziesz miał święty spokój. Żarnik za 30zł kupowałem raz- na wyjazd przez Słowację jako zapas
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonJak Ci padnie czujnik to najwyżej porysujesz zderzak, ale pewnie i tak patrzysz w lusterka. Jak będziesz miał wynalazek w reflektorze to padnie Ci przetwornica i będziesz przeklinał oszczędności. Miałem kiedyś do miejskiego autka kupione H4 w Biedronce - po dwóch miesiącach samochód nie przeszedł badań technicznych - nie dało się wyregulować świateł. Musiałem kupić inne i założyć. Na szczęście miałem paragon - oddałem jako niezgodne z normami i przyjęli bez problemów. Szukałbym czegoś producentów żarników - Philips, Osram, itp. Założysz i będziesz miał święty spokój. Żarnik za 30zł kupowałem raz- na wyjazd przez Słowację jako zapas
Philips i Osram same podróby. a ja jest już pewne źródło to liczą sobie 220zł za szt. Dlatego wybiorę Bosme, Hella lub GE
Komentarz
-
Komentarz