bobas, Hidy już nie są takie drogie, a i tak rzadko to używasz jako przeciwmgielny. Wiem, że swojego czasu kolega Lec miał tak zrobione.
Polecam żarówki!!!
Zwiń
X
-
pstrykacz, ale do H3? możesz podać jakiś namiar aukcje ? jak one świacą w O1?BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786
JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705
www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl
FB: Michał Storoniak
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bobaspstrykacz, ale do H3? możesz podać jakiś namiar aukcje ? jak one świacą w O1?
PS. tylko na filmach jest jeszcze 6000k jakiś czas temu zmieniłem na 4300k, żeby mieć takie jak w ORI, no i zdecydowanie lepiej to wygląda i świeci.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez pstrykaczJa nie wiem jak te ksenony sprawują się przy naprawdę wielkiej mgle, podejżewam że dają tyle rozproszonego światła którego normalnie może nie być widać, a we mgle mleko :evil:
Ale wiadomo mgłę lepiej penetruje bardziej żółte światło, na necie gdzieś były fotki przykładowe, jak znajdę to podczepie.
PS. Z tego co zauważyłem 4300k świeci dużo lepiej (dla mnie) w deszczu niż 6000k. Pzy 6000k miałem wrażenie że mało co widać nocą (jak wyłączyłem ori xenony z mijania) i na samych precimgielnych HIDach chwilkę jechałem.
Komentarz
-
-
Przeczytałem cały temat i mam w głowie jeszcze większy mętlik niż przed myślą o zakupie nowych żarówek (każdy poleca coś innego). Otóż moje świecą już dosyć słabo, bardzo żółtą poświatą. Po przeanalizowaniu tematu zastanawiałem się nad GT-150, Hellą i Osramem. Może ktoś z Was wymieniał ostatnio żarówki i może podzielić się 'przeżyciami'? A może jakaś nowość na rynku jest? :>
No i w O1 przed liftem (brak przeźroczystych reflektorów) mam żarówki H4 czy H7? Również kilka wersji podają portale społecznościowe i katalogi NorAuto.
Komentarz
-
-
Mickul, co do żarówek to najlepiej wymij i zobacz jaką masz. Ja polecam Philips X Treme Power 80% swieca naprawdę dobrze. Jeżdżę na nich od stycznia a robie duzo km i nadal swieca. Daja ladne swiatlo i super oswietlaja pobocze prawe jak i lewe, jak wlączysz drogowe to masz jak w dzień. Koszt na allegro to ok 65 zł w sklepie jak widzialem to ok 100 zł.
Komentarz
-
-
Pozwólcie na małego off topa, ale związanego ze świeceniem i żarówkami.
Żarówki to jedna sprawa. Ale ważne też są reflektory - chodzi mi wewnętrzne srebrne lustro. Jeździ się teraz cały czas na światłach, a podczas upalnych dni temperatura w kloszu lampy bardzo podnosi się, co powoduje szybsze zużywanie się tego lustra. W lampach dużych jeszcze może się to ciepło rozejść, ale w mniejszych i soczewkowych ma już większy problem. Stąd nie zawsze można wszystko dobrą żarówką nadrobić, a regeneracja dwóch reflektorów jest o wiele tańsza niż zakup nowych.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez hotrainPrzyglądałem się w salonie ale nie mogłem rozkminić a i Pan z salonu nie wiedział...restauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....
Komentarz
-
-
Mam założone nightbreaker'y od początku lipca, różnica w stosunku do standardowych H7 jest, na pewno dają światło idące bardziej w stronę bieli jak się przepalą to kupię drugi zestaw, i tak dwie żarówki z dostawą do domu kosztują tyle, co połowa baku paliwa, więc się przeżyje nawet jak 3ba będzie wymieniać co 6miesięcy. Osobiście subiektywnie bym polecił, Phillipsa nie używałem.
edit na razie mam bezpośrednie porównanie z focusem II, gdzie jest zwykły odbłyśnik i "standardowe" H7 - i w nocy poza miastem porównanie na korzyść skody.
Komentarz
-
-
Bardzo polecam ze swojej strony Phillips Diamond Vision... Super białe światło... Mam do Was pytanie dopiero przy wymianie żarówki zauważyłem, że w OII osłona żarówki na lustrze ma od środka barwę niebieskawą co skutkuje poświatą po reflektorze gdy światła są włączone.
Też tak macie?
Pozdrawiam
Tomek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skalarpolecam philipsy premium +30%,dziś założyłem i różnica miedzy philipsami a standartowymi kolosaln
btw, po spaleniu x-tremów testuję philipsy nighguide - genialne, po wycieczkach po nocach w burzach mam wrażenie, że są jeszcze lepsze niż x'y, albo przynajmniej tak samo dobre. końcowa ocena naturalnie będzie wraz z oceną żywotności - czyli jak padną
Komentarz
-
Komentarz