Polecam żarówki!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Andrev3
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 6116

bobas, Hidy już nie są takie drogie, a i tak rzadko to używasz jako przeciwmgielny. Wiem, że swojego czasu kolega Lec miał tak zrobione.
    RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• pstryczek
      RS
      • 2009
      • 10778
      • Superb III (3V3)

Zero HIDów :evil: , ja zakupiłem właśnie Osramy Coolblue i zamierzam je włożyć do lamp przy najbliższej okazji, do tego jeszcze postoje Philipsa blue vision i będzie git
      Marek

Komentarz

• bobas
        RS
        S_OCP Member
        • 2007
        • 1676

pstrykacz, ale do H3? możesz podać jakiś namiar aukcje ? jak one świacą w O1?
        BYŁ : MÓJ SZKODNIK http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=17786

JEST : http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=78705

www.tri-dent.pl www.kancelaria-storoniak.pl

FB: Michał Storoniak

Komentarz

• Sebastian_S
          Ambiente
          • 2009
          • 172

Zamieszczone przez bobas
          pstrykacz, ale do H3? możesz podać jakiś namiar aukcje ? jak one świacą w O1?
          Hej tam, wystarczy przeszukać forum Ja mam u siebie dołożone HIDy w H3 do Ori xenonów, nawet filmiki dawałem na youtube jak to wygląda.;

PS. tylko na filmach jest jeszcze 6000k jakiś czas temu zmieniłem na 4300k, żeby mieć takie jak w ORI, no i zdecydowanie lepiej to wygląda i świeci.

Komentarz

• pstryczek
            RS
            • 2009
            • 10778
            • Superb III (3V3)

Ja nie wiem jak te ksenony sprawują się przy naprawdę wielkiej mgle, podejżewam że dają tyle rozproszonego światła którego normalnie może nie być widać, a we mgle mleko :evil:
            Marek

Komentarz

• Sebastian_S
              Ambiente
              • 2009
              • 172

Zamieszczone przez pstrykacz
              Ja nie wiem jak te ksenony sprawują się przy naprawdę wielkiej mgle, podejżewam że dają tyle rozproszonego światła którego normalnie może nie być widać, a we mgle mleko :evil:
              Przy naprawde wielkiej mgle to i tak ci nic nie pomoże. Bo za przeproszeniem g. widać wtedy Przy normlanej to różnicy nie robi. W sumie we mgle jechałem tylko kilka razy w dzień z takim oświetleniem, nocą to raczej lżejsze mgiełki napotkałem, czasami jakaś większa "chmurka" i dopóki nie zapalę długich, to praktycznie przy 4300k jest podobnie jak na normalnych. Zresztą nie może być jakoś tragicznie bo by wogole nie produkowali samochodów z oswietleniem xenonowym - przeciez podczas mgly tylko włącza sie dodatkowo przeciwmgielne, a mijania tak czy siak dzialaja - no chyba ze ktoś wylącza, hmm...
              Ale wiadomo mgłę lepiej penetruje bardziej żółte światło, na necie gdzieś były fotki przykładowe, jak znajdę to podczepie.

PS. Z tego co zauważyłem 4300k świeci dużo lepiej (dla mnie) w deszczu niż 6000k. Pzy 6000k miałem wrażenie że mało co widać nocą (jak wyłączyłem ori xenony z mijania) i na samych precimgielnych HIDach chwilkę jechałem.

Komentarz

• Mickul
                RS
                • 2010
                • 2847

Przeczytałem cały temat i mam w głowie jeszcze większy mętlik niż przed myślą o zakupie nowych żarówek (każdy poleca coś innego). Otóż moje świecą już dosyć słabo, bardzo żółtą poświatą. Po przeanalizowaniu tematu zastanawiałem się nad GT-150, Hellą i Osramem. Może ktoś z Was wymieniał ostatnio żarówki i może podzielić się 'przeżyciami'? A może jakaś nowość na rynku jest? :>

No i w O1 przed liftem (brak przeźroczystych reflektorów) mam żarówki H4 czy H7? Również kilka wersji podają portale społecznościowe i katalogi NorAuto.

Komentarz

• areek85
                  Drive
                  • 2010
                  • 42

Co do kupna żarówek też mam mentlik

W Twojej okcie są h4, przynajmniej tak jest u mnie

Komentarz

• ahmed799
                    RS
                    • 2009
                    • 6871
                    • Ford

Mickul, co do żarówek to najlepiej wymij i zobacz jaką masz. Ja polecam Philips X Treme Power 80% swieca naprawdę dobrze. Jeżdżę na nich od stycznia a robie duzo km i nadal swieca. Daja ladne swiatlo i super oswietlaja pobocze prawe jak i lewe, jak wlączysz drogowe to masz jak w dzień. Koszt na allegro to ok 65 zł w sklepie jak widzialem to ok 100 zł.

филип
                    Mój czarny bandzior http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...r-focus-2-0-pb

Komentarz

• WojtekSz
                      Ambiente
                      • 2009
                      • 159

Trochę się pogubiłem...
                      Pytanie dotyczy żarników xenonowych.
                      W instrukcji mam jasno napisane: D1S, ale ze względu na ich cenę zapytam jeszcze Was czy aby na pewno nie mogę zastosować u siebie D2S :?:

pozdr
                      SCOUT 2.0 FSI (BVX)

Komentarz

• __atomek__
                        RS
                        • 2007
                        • 3193
                        • Superb III (3V3)

Kolego, nie możesz zastosować D2S, ponieważ to jest zupełnie inny palnik. D1S ma wbudowany starter, oraz ma inne mocowanie. Przetwornica w twoim autku jest przystosowana do D1S
                        Pozdrawiam
                        Tomek

Komentarz

• WojtekSz
                          Ambiente
                          • 2009
                          • 159

Zamieszczone przez __atomek__
                          Kolego, nie możesz zastosować D2S, ponieważ to jest zupełnie inny palnik. D1S ma wbudowany starter, oraz ma inne mocowanie. Przetwornica w twoim autku jest przystosowana do D1S
                          Dziękuję serdecznie!
                          SCOUT 2.0 FSI (BVX)

Komentarz

• dragster
                            Elegance
                            • 2009
                            • 895
                            • Honda

Pozwólcie na małego off topa, ale związanego ze świeceniem i żarówkami.

Żarówki to jedna sprawa. Ale ważne też są reflektory - chodzi mi wewnętrzne srebrne lustro. Jeździ się teraz cały czas na światłach, a podczas upalnych dni temperatura w kloszu lampy bardzo podnosi się, co powoduje szybsze zużywanie się tego lustra. W lampach dużych jeszcze może się to ciepło rozejść, ale w mniejszych i soczewkowych ma już większy problem. Stąd nie zawsze można wszystko dobrą żarówką nadrobić, a regeneracja dwóch reflektorów jest o wiele tańsza niż zakup nowych.
                            Silnik R18A2.
                            http://www.dadrl.org.uk
                            http://www.lightmare.org

Komentarz

• Ayu
                              RS
                              • 2009
                              • 4154

Nie mogę znaleźć informacji, więc zapytuję - w OII FL do jazdy dziennej światła, te zintegrowane w halogenie to jaka żarówka? Przyglądałem się w salonie ale nie mogłem rozkminić a i Pan z salonu nie wiedział...
                              Da się to zamienić na jakieś ładniejsze w typie blue vision lub led?

Komentarz

• szczepcio
                                Rider
                                • 2009
                                • 318

Zamieszczone przez hotrain
                                Przyglądałem się w salonie ale nie mogłem rozkminić a i Pan z salonu nie wiedział...
                                w którym to salonie Pan nie wiedział? serwisu mógł spytać albo instrukcję obsługi poczytać
                                restauracja Zajazd Ostoja --> www.zajazdostoja.pl
                                wesela, przyjęcia, bankiety, prezentacje... miejsce gdzie gotowanie staje się pasją....

Komentarz

• marbab
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 4713
                                  • Fiat
                                  • BMM 2.0 TDI 140 KM

hotrain, PY21W SLL, info z instrukcji
                                  Marek

Octavia Scout 2.0 TDI, Diamond Silver
                                  Fiat 126p FL 650E, Żółć Wątrobowa

Komentarz

• Ayu
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 4154

szczepcio, z Sinclana a Pana z części nie było.marbab, dziękuję bardzo!

Komentarz

• Rolland
                                      Classic
                                      • 2007
                                      • 22

Osram Night Breaker +90% wytrzymała trochę ponad 8 mies. :roll:
                                      www.tuning.opole.pl

Komentarz

• voytek
                                        Rider
                                        • 2010
                                        • 480
                                        • Octavia III (5E3)
                                        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Czy ktoś może wypróbował, jak sprawują się Osramy Night Breaker w O2 FL, czyli w reflektorach soczewkowych? Chcę wymienić żarówki fabryczne na lepsze i waham się między wymienionymi Osramami a Philipsami Xtreme Power.

Komentarz

• Krzysiek25
                                          Ambiente
                                          • 2008
                                          • 154
                                          • Octavia II combi (1Z5)
                                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Mam założone nightbreaker'y od początku lipca, różnica w stosunku do standardowych H7 jest, na pewno dają światło idące bardziej w stronę bieli jak się przepalą to kupię drugi zestaw, i tak dwie żarówki z dostawą do domu kosztują tyle, co połowa baku paliwa, więc się przeżyje nawet jak 3ba będzie wymieniać co 6miesięcy. Osobiście subiektywnie bym polecił, Phillipsa nie używałem.

edit na razie mam bezpośrednie porównanie z focusem II, gdzie jest zwykły odbłyśnik i "standardowe" H7 - i w nocy poza miastem porównanie na korzyść skody.

Komentarz

• ruwado
                                            RS
                                            • 2009
                                            • 14885
                                            • Octavia IV (NX3)

Zamieszczone przez hotrain
                                            z Sinclana a Pana z części nie było
                                            wiem coś o tym - oni mało wiedzą. Trzeba pokazać palcem, wtedy robią. A często nawet jak pokażesz, to wiedzą lepiej - i dupa z tego wychodzi, bo nie maja racji.
                                            pozdrawiam - Darek

Komentarz

• Shreq
                                              Rider
                                              • 2010
                                              • 319

Bardzo polecam ze swojej strony Phillips Diamond Vision... Super białe światło... Mam do Was pytanie dopiero przy wymianie żarówki zauważyłem, że w OII osłona żarówki na lustrze ma od środka barwę niebieskawą co skutkuje poświatą po reflektorze gdy światła są włączone.

Też tak macie?

Pozdrawiam

Tomek

Komentarz

• skalar
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 575

polecam philipsy premium +30%,dziś założyłem i różnica miedzy philipsami a standartowymi kolosalna,cena 12 pln na stacji BP.

Komentarz

• czernobyl
                                                  L&K
                                                  • 2008
                                                  • 1276
                                                  • Octavia III (5E3)
                                                  • BFQ 1.6 MPI 102 KM
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM
                                                  • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Zamieszczone przez skalar
                                                  polecam philipsy premium +30%,dziś założyłem i różnica miedzy philipsami a standartowymi kolosaln
                                                  hehe między ori a pp+30% jest przepaść, a między pp+30% a philipsami x-treme jest kolejna dziura jak spaliła mi się jedna x-treme i wsadziłem tam pp+30% to miałem wrażenie, że i tak świeci tylko ta pozostała x-treme :lol:

btw, po spaleniu x-tremów testuję philipsy nighguide - genialne, po wycieczkach po nocach w burzach mam wrażenie, że są jeszcze lepsze niż x'y, albo przynajmniej tak samo dobre. końcowa ocena naturalnie będzie wraz z oceną żywotności - czyli jak padną

Komentarz

• rakieta77
                                                    Classic
                                                    • 2010
                                                    • 23

a można te żarówki założyć jak się ma seryjne soczewki w OII FL.
                                                    chodzi mi o zarowki GT150 H-7

Komentarz

Pracuję...