Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Mickul
    RS
    • 2010
    • 2847

Zamieszczone przez piramida
    kytutr, dokładnie tak jest, nieroby pierdolone :!:
    hehe, a u mnie na Śląsku są jeszcze większe jaja, bo jest kampania:

i jeżdżą autobusy z jakimiś cyganami na reklamie i tym hasłem, boże.

Komentarz

• Karql
      L&K
      • 2010
      • 1124

Je*** moresy :evil: Jeszcze ich bronić chcą... Sami sobie na swoją opinie zapracowali.
      Ja osobiście nie znam, żadnego normalnego cygana.
      Było: 117,5KM / 238,9 Nm
      Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Mickul
        RS
        • 2010
        • 2847

Komentarz

• McGan
          RS
          • 2010
          • 3573
          • Superb III (3V3)

Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
          Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Jark7
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2008
            • 777

Zamieszczone przez Karql
            Ja osobiście nie znam, żadnego normalnego cygana.
            - bo za krótko żyjesz :szeroki_usmiech
            Ja żyję trochę dłużej i ... też nie znam :diabelski_usmiech
            Człowiek planuje, Bóg decyduje ...
            Jark7
            było 119/296 jest 143/328 by Aligator

Komentarz

• Zamieszczone przez piramida
              Zatrzymuja auta pod pretekstem braku paliwa czy awarii i wciskają podróbki złota w zamian za kasę, spotkałem sie z tym incydentem kilka razy na a4 i też w Krakowie
              na naszym odcinku tych brudasow rzadko widuje, ale juz w okolicach Gliwic, a pozniej to do Jedrzychowic notorycznie, chociaz i tak wydaje mi sie ze sie uspokoili.

Komentarz

• piramida
                RS
                • 2009
                • 12222
                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Golas27
                Zatrzymuja auta pod pretekstem braku paliwa czy awarii i wciskają podróbki złota w zamian za kasę, spotkałem sie z tym incydentem kilka razy na a4 i też w Krakowie
                na naszym odcinku tych brudasow rzadko widuje, ale juz w okolicach Gliwic, a pozniej to do Jedrzychowic notorycznie, chociaz i tak wydaje mi sie ze sie uspokoili.
                raz widziałem kutasów w krakowie na obwodnicy kraków pd - wieliczka
                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Jark7
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2008
                  • 777

A mnie dzisiaj osłabili jakieś anonimowe "ktosie" którzy:
                  albo spowodowali wypadek
                  albo rozpoczęli wykopki na drodze
                  albo naprawiali sygnalizację
                  albo ... ku...wa nie wiem co.
                  Droga wylotowa z Chorzowa na Bytom totalnie zakorkowana, efekt taki, że 15 km do domu jechałem 1 godzinę 20 minut.
                  Spalanie też mi dzisiaj wyszło rekordowe - 9,6 :evil:
                  Jark7

Komentarz

• Mickul
                    RS
                    • 2010
                    • 2847

@Jark7 http://kontakt24.tvn.pl/temat,zderze...ka,148746.html

Komentarz

• kabanos
                      RS
                      • 2011
                      • 4544
                      • Octavia I combi (1U5)
                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Golas27
                      raz widziałem kutasów w krakowie na obwodnicy kraków pd - wieliczka
                      Ja raz w Krakowie na Arge w Pasterniku miałem delikwenta króry podszedł i wciskał ciemnotę, że paliwa zabrakło. Odprawiłem go z kwitkiem. Po niedługim czasie też w Pasterniku stał merol na przystanku i Cygan zatrzymywał. Zatrzymałem się tylko po to, żeby mu powiedzieć po niemiecku,że znam te ich oszustwa. Mina Cygana bezcenna :szeroki_usmiech

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• Jark7
                        Elegance
                        S_OCP Member
                        • 2008
                        • 777

Dzięki Mickul, dobrze że nikt nie zginął, ale jak czytam komenta pod reportażem że dzięki refleksowi kierowcy tira (który się przedtem zagapił) nic się nie stało to mnie szlag trafia ... i prawdopodobnie tysiące innych kierowców którzy kręcili dzisiaj jak ze sraczką żeby się dostać do domu czy dojechać do pracy. Że oczywiście nie wspomnę o doznaniach kobiety odwiezionej do szpitala i jej rodziny. Pozdrawiam
                        Jark7

Komentarz

• blind_walker
                          RS
                          • 2010
                          • 4533
                          • Octavia I combi (1U5)
                          • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Dzisiaj miałbym zrobiony z dupy garaż. :? Niedaleko miejsca, gdzie mieszkam, jest skrzyżowanie z podwójnymi światłami. W chwili, gdy przejeżdża się przez te pierwsze i kątem oka widzi się pomarańczowe, to nie ma bata, żeby przelecieć na zielonym na tych drugich. No i miałem dzisiaj taką sytuację. Zaraz za tymi pierwszymi zaczynam hamować, patrzę w lusterko, a tam Peugeot tańcuje na lewo i prawo. :shock: Odpuściłem trochę i dalej patrzę, co się dzieje, ten dalej pruje w mój kufer... :shock: W końcu zatrzymałem się na środku skrzyżowania z tym debilem za sobą. Po tym wszystkim wyprzedził mnie, trudno nie było się domyślić się, zajechał mi drogę i ostre hamowanie... :evil:
                          mkII 20VT (600h worked)
                          Roooooomster

Komentarz

• Pitiae
                            Ambiente
                            • 2009
                            • 167

Zamieszczone przez blind_walker
                            Dzisiaj miałbym zrobiony z dupy garaż. :? Niedaleko miejsca, gdzie mieszkam, jest skrzyżowanie z podwójnymi światłami. W chwili, gdy przejeżdża się przez te pierwsze i kątem oka widzi się pomarańczowe, to nie ma bata, żeby przelecieć na zielonym na tych drugich. No i miałem dzisiaj taką sytuację. Zaraz za tymi pierwszymi zaczynam hamować, patrzę w lusterko, a tam Peugeot tańcuje na lewo i prawo. :shock: Odpuściłem trochę i dalej patrzę, co się dzieje, ten dalej pruje w mój kufer... :shock: W końcu zatrzymałem się na środku skrzyżowania z tym debilem za sobą. Po tym wszystkim wyprzedził mnie, trudno nie było się domyślić się, zajechał mi drogę i ostre hamowanie... :evil:
                            Trzeba było go zapamiętać, potem zrobiłoby się poszukiwanie debila w pare aut
                            Wspieram Polskie Towarzystwo Walki z Mukowiscydozą - www.ptwm.pl

Komentarz

• blind_walker
                              RS
                              • 2010
                              • 4533
                              • Octavia I combi (1U5)
                              • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Pitiae, szkoda paliwa i czasu. Mógł się zagapić, ok, tylko po jakiego czorta potem zajeżdża drogę i hamuje?
                              mkII 20VT (600h worked)
                              Roooooomster

Komentarz

• Pitiae
                                Ambiente
                                • 2009
                                • 167

Zamieszczone przez blind_walker
                                Pitiae, szkoda paliwa i czasu. Mógł się zagapić, ok, tylko po jakiego czorta potem zajeżdża drogę i hamuje?
                                Moze i racja że szkoda zachodu tyle ze trza by to jakos przytępić...
                                Wspieram Polskie Towarzystwo Walki z Mukowiscydozą - www.ptwm.pl

Komentarz

• blind_walker
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 4533
                                  • Octavia I combi (1U5)
                                  • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Pitiae, rozliczy go ktoś, kto nie będzie patrzał w lusterko, tylko awaryjnie zahamuje. Mi szkoda samochodu i czasu związanym z załatwianiem papierków itd...

[ Dodano: Sro 19 Paź, 11 22:59 ]
                                  A i osłabił mnie kierowca TIRa na A4. Noc, wracam w zeszły piątek z krakowskiego spota, było przed 23, a od ok 5 byłem na nogach. Jadę prawym pasem ok 120-110, na więcej nie pozwalało zmęczenie. Nagle poczułem smród topionego plastiku, zwolniłem do ok 90 i nagle dzist, przede mną wlecze się kierowca ciężarówki bez oświetlenia z tyłu. Ostre hamowanie i na lewy pas. Ci za mną, nie wiem jak to zrobili, ale na 2 pasach zmieścili 3 samochody. Adrenaliny starczyło mi do domu.
                                  mkII 20VT (600h worked)
                                  Roooooomster

Komentarz

• winni77
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2183
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

To jeszcze 2 słowa odnośnie cyganów. Nie jest inaczej w Londynie niestety. Wożą się beemami i wciskają lipne złoto. Niedaleko ode mnie mieszkają w jakiś councilowskich mieszkaniach i generalnie smród, brud, hałas i otyłe dzieci.
                                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• McGan
                                      RS
                                      • 2010
                                      • 3573
                                      • Superb III (3V3)

Apropo cyganów jeszcze też - uważajcie na tych żebrzących, oni po prostu tak pracują na siebie, nie odprowadzając podatków. Ktoś powie - ale przecież można pomóc? Ja na to - jak masz ochotę finansować komuś paliwo do baku, to proszę bardzo. Na TVN był fajny reportaż o tych cwaniakach, naprawdę są tacy, jak o nich się mówi, niestety.
                                      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
                                      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Evil
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 721

A mnie wczoraj nerwy puściły i wylazłem z auta
                                        Między Chebziem, a Rudą, tam jest taki sklep z artykułami BHP, koleś Oplem Combo podjechał tj. minął parking z tego sklepu i zaczyna bez niczego cofać na głównej drodze i wjeżdża tyłem na ten parking. Z przeciwka jechała śmieciara i grucha (czyli szerokie auta), a ten choćby nigdy nic, cofa i wykonuje manewr jeszcze skrętu przez co jego samochód stanął prawie w poprzek pasa. tam droga jest szeroka, pasy szerokie to chciałem go wyminąć, ale ten tak skręcił że wyhamowałem do zera... kulturalnie zatrąbiłem - no a kierowca rzucił jakimś durnym uśmiechem i coś tam zabąkał pod nosem, że niby mu wolno, że coś tam... jechałem z żoną, syna nie było w samochodzie. Samochodem już stałem na drodze, wypiąłem się z pasów i wyskakuje z samochodu i dre ryja na niego, że co on odwala za szopki na drodze , czy nie widzi że to główna droga itd.. coś tam bąkał że miał dużo miejsca to go znowu zjebałem że w dupie mam jego miejsce i tyle
                                        Jak wszedłem do auta, to ten z gruchy mi gadał że gdybym zaczął go wymijać (jak on cofał) i bym się odbił od tego przodu to na niego bym na czołówkę wleciał - bo tak to wyglądało.

Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że koleś nawet nie zdawał sobie sprawy co zrobił.

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• dwaoka
                                          Elegance
                                          • 2010
                                          • 927

winni77, Może to irish gypsies?
                                          bkc+dsg

Komentarz

• blind_walker
                                            RS
                                            • 2010
                                            • 4533
                                            • Octavia I combi (1U5)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Evil
                                            Najgorsze z tego wszystkiego jest to, że koleś nawet nie zdawał sobie sprawy co zrobił.
                                            I to jest najgorsze. Niektórzy są nieuświadomieni i ciągle popełniają błędy za kółkiem np. wyprzedanie na przejściu. Jak widzę na dwupasmówce w lusterku, że ktoś tnie, a ludzie zbliżają się do krawędzi jezdni, to nawet nie hamuje, bo wiem, że tamten nawet nie zwolni. A taki ktoś nauczy się dopiero wtedy jak dojdzie do tragedii.
                                            mkII 20VT (600h worked)
                                            Roooooomster

Komentarz

• McGan
                                              RS
                                              • 2010
                                              • 3573
                                              • Superb III (3V3)

blind_walker, jest to największe drogowe wykroczenie właśnie - wyprzedzanie na przejściu. Najgorsze, że wiele osób sobie sprawy nie zdaje z tego, że może kogoś wypiździć z tego świata robiąc taki manewr... Nieraz zdarzyło mi się tak, że zatrzymałem się, żeby pieszych przepuścić, to jeszcze zdążyło kilka aut obok sobie czmychnąć - no paranoja...

Komentarz

• loyd
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 2342

No bo jak ktoś u siebie na wsi nie ma pasów to skąd ma wiedzieć, że po nich chodzą piesi ?

W Kielcach widzę takie zjawisko - jedzie "omega", "okularnik turbodiesel" albo stare Audi 100 (z takim napisem na szybie "procon-ten" - co to wogóle jest ??) - jednym słowem wóz - z rejestracją trzyliterową i generalnie wygląda to tak jakby kretyn-kierowca był panem wszechświata. Wymusza, nie wpuszcza w korku nikogo, parkuje na dwóch miejscahc itp.

Jednym słowem buractwo które nigdy nie jeździło (albo nie wyjaźdzało ze swojej wsi) dorwało się do samochodów i pojechało w miasto .....

Komentarz

• kytutr
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 327

Zamieszczone przez loyd
                                                  No bo jak ktoś u siebie na wsi nie ma pasów to skąd ma wiedzieć, że po nich chodzą piesi ?

W Kielcach widzę takie zjawisko - jedzie "omega", "okularnik turbodiesel" albo stare Audi 100 (z takim napisem na szybie "procon-ten" - co to wogóle jest ??) - jednym słowem wóz - z rejestracją trzyliterową i generalnie wygląda to tak jakby kretyn-kierowca był panem wszechświata. Wymusza, nie wpuszcza w korku nikogo, parkuje na dwóch miejscahc itp.

Jednym słowem buractwo które nigdy nie jeździło (albo nie wyjaźdzało ze swojej wsi) dorwało się do samochodów i pojechało w miasto .....
                                                  O procon-ten możesz przeczytać sobie tutaj http://en.wikipedia.org/wiki/Procon-ten

Przyjmij łaskawie ten link ode mnie - skromnego uchodźcy wiejskiego. Jeżeli nie możesz powstrzymać się od wylewania swoich żali na mieszkańców wsi, to skorzystaj przynajmniej z korekty pisowni, panie miastowy ;-)
                                                  korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• loyd
                                                    RS
                                                    • 2010
                                                    • 2342

Co do pisowni to sorry - jak od pięciu lat błędy mi podkreśla na czerwono a na forum nie to trudno się przestawić ....

PS - nie wylewam żali. Stwierdzam tylko fakt, który oczywiście nie dotyczy każdego ze wsi a tylko takiej specyficznej grupki (mają pieski z kiwającymi głowami, futerko na kierownicy, itp).

Komentarz

Pracuję...