Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zorr, to jest jakaś paranoja żeby stać 30min na bramkach a na drugich pewnie podobnie :roll:

P.S. czy na naszych pięknych drogach będzie kiedyś normalnie :?:
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Zorr
      RS
      • 2011
      • 2110

Zamieszczone przez piramida
      Zorr, to jest jakaś paranoja żeby stać 30min na bramkach a na drugich pewnie podobnie :roll:

P.S. czy na naszych pięknych drogach będzie kiedyś normalnie :?:
      będzie gorzej, bo aut przybywa dodatkowo tylko czekać aż podniosą ceny, zaczną remontować odcinki (jak na A4 miedzy Katowicami i Krakowem)
      Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
      Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• parasite
        L&K
        • 2011
        • 1368

A ja dla odmiany nie będę narzekał. W środę wracałem z Gdańska przez Toruń. Przejechałem całą A1, zapłaciłem 27zł, ale jechało się zarąbiście. Całą trasę 1,5 godziny i żadnych korków na bramkach. Swoją drogą ruchu też prawie żadnego na tej trasie i sporadycznie jakiś TIR :P
        I nikt mnie nie osłabił :P
        AGR 112KM, 232Nm
        Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• LUKI
          RS
          • 2005
          • 5776

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UAm7N6y8am4
          [/youtube]

wieś bawi się na zlotach

vwmania 2012
          kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• piramida
            RS
            • 2009
            • 12222
            • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez LUKI
            [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UAm7N6y8am4
            [/youtube]

wieś bawi się na zlotach

vwmania 2012
            widzę że na wsi upodobania się zmieniają, juz nie króluję golf, pasek? :roll:

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Karql
              L&K
              • 2010
              • 1124

Ta skoda to koło rsa chyba nawet nie stała
              Było: 117,5KM / 238,9 Nm
              Jest: 144 KM / 301,4 Nm by CompSport

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• loru
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 4286
                • Octavia II (1Z3)
                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez parasite
                żadnych korków na bramkach.
                za to w weekend http://www.tvn24.pl/pomorze,42/8-kil...a1,267640.html
                O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2009
                  • 10917
                  • Fiat

Karql, a czemu nie stała?wygląda jak ori rs, poza alu.
                  tylko dokładnie nie widzę napisu na klapie, mam wrażenie że widnieje tam też "tsi"

Komentarz

• Karql
                    L&K
                    • 2010
                    • 1124

sew1981, jak "tsi" to jeszcze lepiej, bo z tego co słyszę to tam diesel siedzi :diabelski_usmiech

Druga sprawa to wydaje mi się, że bez napędu na tył tak w miejscu by się w miejscu nie kręcił. Rski nie miały napędu na cztery buty.

Komentarz z YB:

Silnik był zmieniany z benzynki na diesla po przekładce Kostek jak zawsze pizda w gaz
                    Mogło to być 1.8TSI 4x4, teraz z silnikiem diesla.

Mogę się mylić :szeroki_usmiech

Auto z wyglądu ładne i robi robotę, ale dobrze to wszystko podsumowuje ten komentarz:

dlatego prawdziwi fani VW nie jadą na manie! tłuc się setki km dla takiego towarzystwa nie warto. Od jakiś 2 lat na manii obowiązuje zasada: mieszkać w okolicznej wsi, mieć jakieś auto z grupy VW, kajdan na szyji łysy łeb i jade udowodnić wszystkim ze to ja jestem największym debilem! a fajny zlot to kiedyś był

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• Zorr
                      RS
                      • 2011
                      • 2110

Zamieszczone przez Karql
                      Mogło to być 1.8TSI 4x4, teraz z silnikiem diesla.

Mogę się mylić :szeroki_usmiech
                      1.8TSI zmienić na diesla, mam nadzieję, że chociaż 3.0 V6 albo 4.0 V8

Komentarz

• parasite
                        L&K
                        • 2011
                        • 1368

Zamieszczone przez loru
                        żadnych korków na bramkach.
                        za to w weekend http://www.tvn24.pl/pomorze,42/8-kil...a1,267640.html
                        No to mi się pofarciło Zastanawiało mnie tylko gdzie się podziały ciężarówki po drodze. :diabelski_usmiech
                        AGR 112KM, 232Nm
                        Subaru Impreza GH 2.0 150KM

Komentarz

• Karql
                          L&K
                          • 2010
                          • 1124

Zamieszczone przez Zorr
                          1.8TSI zmienić na diesla, mam nadzieję, że chociaż 3.0 V6 albo 4.0 V8
                          Na pewno w końcu DAJE RADE :diabelski_usmiech

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• loru
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4286
                            • Octavia II (1Z3)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

No to mi się pofarciło Zastanawiało mnie tylko gdzie się podziały ciężarówki po drodze. :diabelski_usmiech
                            wracałem w niedziele, trochę ruchu było ale żeby 8km korka....., do bramek stałem może 3 minuty, fakt TIR'ów itp jak na lekarstwo ale trafiło się kilku co wyprzedzali z prędkością 120km/h :diabelski_usmiech i tylko hamowali
                            O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• kytutr
                              Rider
                              • 2011
                              • 327

A ja w weekend zasuwałem sporo po Krakowie czerwoną O2 na czeskich blachach (może ktoś z OCP mnie widział, chociaż nie mam klubowej wlepy) i o dziwo nikt mnie nie osłabił - a spodziewałem się, że na krakowskich ulicach można spodziewać się niespodziewanego :lol:
                              korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• piramida
                                RS
                                • 2009
                                • 12222
                                • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez kytutr
                                A ja w weekend zasuwałem sporo po Krakowie czerwoną O2 na czeskich blachach (może ktoś z OCP mnie widział, chociaż nie mam klubowej wlepy) i o dziwo nikt mnie nie osłabił - a spodziewałem się, że na krakowskich ulicach można spodziewać się niespodziewanego :lol:
                                Po Krakowie jeździ sie w miarę kulturalnie, gorzej w Warszawie i Wrocławiu :wink:

Komentarz

• Udesky
                                  RS
                                  • 2007
                                  • 1692
                                  • Octavia I (1U2)
                                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Po Krakowie jeździ sie w miarę kulturalnie, gorzej w Warszawie i Wrocławiu
                                  Jeździłem po Wrocku, jeździłem po Krakowie i teraz po Wawie, wszędzie ta sama dżungla.
                                  W Polsce nie ma kryzysu.
                                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• ruwado
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 14885
                                    • Octavia IV (NX3)

I nikt mnie nie osłabił
                                    szczęśliwiec :szeroki_usmiech
                                    pozdrawiam - Darek

Komentarz

• sew1981
                                      RS
                                      S_OCP MemberModeratorr
                                      • 2009
                                      • 10917
                                      • Fiat

Karql, "gka" to prawda wiejski powiat koło gdańska...wieś lekka-powiat kartuski (aczkolwiek powiem Ci że parę wioch tam jest dzianych maksymalnie - np. sierakowice i fury mają lepsze niż w trójmieście kolesie, a często wiochy bliżej trójmiasta to "sypialnia" właścicieli firm, którzy mają biura w Gdańsku lub Gdyni, furaki mają konkret), do pruszcza miał od 15 do 40 km maks zależy z jakiego punktu powiatu. więc blisko. Nie włączałem dźwięku na YT , stąd nie usłyszałem diesla pod machą. Nie wiem czemu się czepiasz w sumie tego wozu, wcale nie źle jest zrobiony :P

Komentarz

• navigator
                                        Rider
                                        • 2009
                                        • 583
                                        • Volkswagen

Zamieszczone przez kytutr
                                        o dziwo nikt mnie nie osłabił - a spodziewałem się, że na krakowskich ulicach można spodziewać się niespodziewanego
                                        no i w tym szaleństwie jest metoda..... :szeroki_usmiech
                                        Po Krakowie jeździ sie w miarę kulturalnie, gorzej w Warszawie i Wrocławiu
                                        te krokus, nie zrzędź :szeroki_usmiech ...każdy dziad swoją torbę chwali...
                                        >>E<< by Ali, defibrylator by DGW

Komentarz

• piramida
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 12222
                                          • Superb III (3V3)

navigator, e tam, po Wawie mi sie dobrze jeździ ale we Wrocławiu np na poziomie dziennym jest wyjeźdżanie z podporządkowanej wprost pod maskę tak jak by nigdy nic :roll:

Komentarz

• Zorr
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2110

navigator, e tam, po Wawie mi sie dobrze jeździ ale we Wrocławiu np na poziomie dziennym jest wyjeźdżanie z podporządkowanej wprost pod maskę tak jak by nigdy nic :roll:
                                            he he, my to nazywamy kulturą jazdy
                                            tj. często wpuszczamy tych z podporządkowanej i potem przyjeżdża "obcy" i się dziwi, że Ci z podporządkowanej też chcą jechać :wink:

Komentarz

• ziutsane
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 2376

Ja zauważyłem, że np. Czesi mają dziwną manię wyjeżdżania przed maskę jak wyprzedzają.
                                              Zap... 180 km/h a tutaj nagle pepiczek decyduje się na wyprzedzanie i muszę deptać po hamplach ostro :/

Pozdr.
                                              Bartek
                                              Radio: C90r+XDP210EQ
                                              Kable:Opt,Skyline,50 mm
                                              Wzm:XES M1+FP 1.800
                                              Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante

Komentarz

• wodan
                                                Rider
                                                • 2012
                                                • 417
                                                • Octavia I combi (1U5)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Co prawda staram się być miły i spokojny za kółkiem, ale zdarzają się sytuacje, gdy jakaś gwiazda (płci dowolnej) jednak podnosi mi ciśnienie i spotykają ją z tego powodu konsekwencje. W dniu dzisiejszym, dosłownie przed chwilą ową gwiazdą stała się pewna kobieta w Toyocie, której znaki chyba niewiele mówią. Ale do rzeczy: klasyczna droga dwukierunkowa (dla ścisłości ul. Jancarza na odcinku dochodzącym już do Dobrego Pasterza). Zwężenie na pasie w kierunku DP (coś tam łatają), ja jadę w kierunku przeciwnym. Przepuściłem tych, którzy byli na moim pasie i widzę, że droga wolną to jadę. W chwili gdy jestem w połowie zwężenia (mój pas wolny) na czołówkę ładuje się wzmiankowana i blokuje mnie przy samym wyjeździe. Nie rusza się, macha podniecona i coś wrzeszczy, ale przez szyby nie słychać. Pokazuję, by się cofnęła a ona nic. Opuszczam szyby, robotnicy się głośno śmieją dorzucając kilka ciepłych słów pod adresem pani kierowcy i jej znajomości znaków. Wreszcie wycofuje całe 2 m bym mógł ją minąć po krawężniku. Niewiasta nie rozumie swojego błędu, a jeszcze dyskutuje (niestety szybę miałem już na dole). Dostało mi się od debili, idiotów, reszty nie słuchałem, bo mi nerwy puściły i powiedziałem kierującej co myślę o jej znajomości przepisów oraz o fakcie posiadania przez nią uprawnień... Co ciekawe, dwa samochody za nią stał jakiś obrońca uciśnionych, który ujął się za wskazaną w formie "idioto, kobiety nie przepościsz?!", ale już z nim nie dyskutowałem...

Tylko patrzyć, aż za klubowym znaczkiem trafi na forum by się pożalić..
                                                Co tu ukrywać, dałem się sprowokować przynosząc wstyd OCP, za o się niniejszym kajam, ale nadal uważam, że strzelanie do co poniektórych na drodze powinno być dopuszczone i to z kalibru powyżej 12,7 mm.
                                                Pozdrawiam
                                                Wodan

Szkodnik: O1 1.9 TDI AXR kombi

Komentarz

• Karql
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1124

sew1981, Chciałem ciupnąć i zrobiłem to w głupi sposób, że przyczepiłem się do auta, a nie właściciela. Później się poprawiłem, napisałem, że auto ładne i robi robotę.

Co do wiochy to ostatnio trochę zmieniło się znacznie tego słowa. Wieśniak nie określa mieszkańca wsi tylko sposób myślenia. Sam jestem ze wsi

-> MOJA SKODA <-

Komentarz

• piramida
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 12222
                                                    • Superb III (3V3)

wodan, ja w dodatku zmusiłbym ją do cofnięcia nie o dwa metry (co by wjeżdżac na krawężnik) ale na całą długość zwężki, może by się wtedy bardziej zastanowiła, obrońcy z tyłu tez by sie chwyciło :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...