Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piotrek_gdy
    RS
    • 2008
    • 7723
    • Volkswagen
    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Zamieszczone przez slawek31113
    kończę tę polemikę
    slawek31113, bo nie masz żadnych argumentów
    a to czy powinienem biegać za gościem po postojach i załatwiać jakies sprawy PW to moja sprawa - osobiście nie uważam tej sytuacji za taka jaka powinna być załatwiona o cichu"
    moge tez pójśc na Policję i pociągnąć temat dalej - bo zgłoszenie w momencie zdarzenia poszło a jak pisałem wyżej jest kilku świadków powyzszego zdarzenia i mam ich dane osobowe

ale masz rację- bez argumentów nie ma rzeczowej polemiki więc skończmy temat bo zaczyna się emocjonalna pyskówka z waszej strony pod moim adresem
    przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• rafiki
      RS
      • 2012
      • 15975
      • Superb III (3V3)

Panowie, nie możecie skończyć? :roll:
      رافال
      Spoty
      Cause freedom is a lonely road

Komentarz

• dominik9420
        L&K
        • 2012
        • 1136

Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
        Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
        Pozdrawiam i Szerokości!
        Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
        http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• spc
          Elegance
          • 2012
          • 825
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mnie dziś osłabiły miśki w radiowozie aly . Autostrada A4, obwodnica Krakowa, kierunek - Katowice, między węzłem Tynieckim a zjazdem na S7 na Warszawę. Najpierw niebiescy jechali lewym pasem jakieś 100km/h, po 2-3 kilometrach zjechali na prawy. Jak udało mi się ich wyprzedzić, to przyspieszyli i jechali za mną przez chwilę 150km/h. Gdy zjechałem na prawy żeby ich przepuścić, wyrwali do przodu - pomimo przyspieszenia do 170 już ich nie dogoniłem. Za to ładnie wbili się na zjazd na Warszawę na początku korka, sprawnie przejeżdżając przez część jezdni wyłączoną z ruchu. Jakby ktoś inny odwalił taki numer i niebiescy zauważyli, to portfel byłby lżejszy o kilka stówek.
          Piter
          tarasik.eu - tarasy i balkony z drewna i kompozytu
          KM i Nm dołożył gregor10

Komentarz

• mrfazi
            • 2010
            • 3103
            • Superb III (3V3)
            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
            • DKZA 2.0 TSI 190 KM

dominik9420, 10/10 :szeroki_usmiech

Komentarz

• słoń
              Elegance
              • 2010
              • 777

Zamieszczone przez slawek31113
              piotrek_gdy napisał/a:
              mało tego powiedział jakie będą komentarze i kto będzie bronić - i się nie pomylił

Ten kolega to słynny jasnowidz z Człuchowa??? hahaha
              któż to wie!? Jasnowidz też jezdzi Octą(ale nie ma wlepy)

Komentarz

• Prekompilator
                Rider
                • 2013
                • 420

Zamieszczone przez spc
                Mnie dziś osłabiły miśki w radiowozie aly . Autostrada A4, obwodnica Krakowa, kierunek - Katowice, między węzłem Tynieckim a zjazdem na S7 na Warszawę. Najpierw niebiescy jechali lewym pasem jakieś 100km/h, po 2-3 kilometrach zjechali na prawy. Jak udało mi się ich wyprzedzić, to przyspieszyli i jechali za mną przez chwilę 150km/h. Gdy zjechałem na prawy żeby ich przepuścić, wyrwali do przodu - pomimo przyspieszenia do 170 już ich nie dogoniłem. Za to ładnie wbili się na zjazd na Warszawę na początku korka, sprawnie przejeżdżając przez część jezdni wyłączoną z ruchu. Jakby ktoś inny odwalił taki numer i niebiescy zauważyli, to portfel byłby lżejszy o kilka stówek.
                Oczywiście kamerki nie masz zamontowanej :|
                Bo kilka klatek filmu to więcej niż 1000 słów ...

Komentarz

• Agamek12
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 9943
                  • Ford

Tak z OT:
                  wczoraj nad ranem pod Otwockiem pod jakiś autobus wbiła się czarna O2 kombi - ktoś może widział to zdarzenie? Jak bardzo dramatycznie to wyglądało?
                  Adam... Używam:
                  Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                  Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• kal_04
                    Classic
                    • 2013
                    • 16

Zamieszczone przez słoń
                    Ogólnie to jestem pod ogromnym wrażeniem jakim to można być debilem :-) Słowa "skalibrować własny mózg" czy też "elektrowstrząsy też pomagają (na głupotę)" sądzę iż są na tyle dosadne, że nie trzeba ich komentować.

Nie należę do aniołków na drodze, ale w terenie zabudowanym nie jeżdżę szybciej niż 80, a jak jest szkoła lub są pasy to zawsze zwalniam do 50!

Jestem ciekaw jakby się komendant tłumaczył gdyby na drogę wybiegło mu jakieś dziecko - skrajna nieodpowiedzialność.

Jak chcą sobie legalizować "śmietniki" strażnicy wiejscy to niech na tor pójdą, ach sorry zapomniałem by musieli zapłacić :-)

Komentarz

• rafiki
                      RS
                      • 2012
                      • 15975
                      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez słoń
                      no skoro wójt ma to w to ja nie mam więcej pytań :roll:
                      رافال
                      Spoty

Komentarz

• dominik9420
                        L&K
                        • 2012
                        • 1136

Ma ktoś jakiś komentarz, bo mi osobiście po tym materiale pomysły odjęło :shock:
                        Głównie od 4:15
                        eDziecko.pl - Serwis Dla Rodziców o Ciąży, Porodzie, Zdrowiu, Wychowaniu, Karmieniu i Pielęgnacji dzieci. Ponad 3.000 porad lekarzy i specjalistów, Praktyczne Informacje i Porady.
                        Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
                        Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
                        Pozdrawiam i Szerokości!
                        Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ?
                        http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/

Komentarz

• rafiki
                          RS
                          • 2012
                          • 15975
                          • Superb III (3V3)

dominik9420, osobiście to nie będę komentował tego co ona tam mówi, ale "podawanie jedzenia i picia w czasie jazdy jest normą", "jak jedzie wężykiem (...) sprawdźcie czy ta baba nie wiezie dzieci a tym samym nie zdaje egzaminu do cyrku" :shock: ...co do pierwszego to stwarza tym realne zagrożenie na drogach, a co do drugiego, to skoro uważa, że wożenie dzieci to egzamin do cyrku to niech z nimi nie jeździ tylko przesiądzie się na PKS. Takim kierowcom mówię zdecydowane NIE! :evil:
                          رافال
                          Spoty

Komentarz

• kal_04
                            Classic
                            • 2013
                            • 16

Jak można być tak nieodpowiedzialnym kierowcą jeszcze w dodatku jeżdżąc z dziećmi na "pokładzie"...

Jeszcze taka dywagując od tematu

Co sądzicie o nowych przepisach dotyczących prawa jazdy na czas określony? Ja ostatnio dostałem szoku, gdy zobaczyłem że przy wymianie prawka dostałem je na 5 lat (dwie kategorie) i 15 lat (na kolejne dwie), a wcześniej było bezterminowe...

Komentarz

• rafiki
                              RS
                              • 2012
                              • 15975
                              • Superb III (3V3)

kal_04, no właśnie to jest ciekawe, bo kiedyś słyszałem wypowiedź właśnie na ten temat. Nie pamiętam już gdzie, kiedy i kto, bo z pół roku temu to było, ale było mówione, że to jest niezgodne z przepisami. Ty zdając egzamin otrzymałeś zezwolenie bezterminowo i nikt nie ma prawa przy wymianie dokumentu zmienić tego na terminowe (chyba, że akurat zbiega się to z egzaminem, np. za punkty, bo wtedy zdajesz od nowa)
                              رافال
                              Spoty

Komentarz

• kal_04
                                Classic
                                • 2013
                                • 16

No i widzisz rafiki chyba wygląda na to, że jestem jednym z tych co zostali "wyruchani" przez prawo. Niestety za 4 lata będę musiał na nowo wymieniać dokument, bo inaczej kategorie "C" i "C+E" będą nieaktywne, a co za tym idzie koszty związane z wyrobieniem nowego dokumentu i badaniami lekarskimi, które notabene zostają wystawione przez odpowiednie urzędy w których masz je wydane. Dla mnie jest to kolejny paradoks, gdyż pod względem prawnym podlegam pod Rybnik (woj. śląskie), a na co dzień mieszkam w Warszawie, więc będę musiał specjalnie udać się do odpowiedniego urzędu raz, by odebrać skierowanie na badania, dwa by złożyć dokumenty potrzebne do nowego prawa jazdy, trzy odebrać dokument. Polska i jej skomplikowane prawo :idea:

Komentarz

• rafiki
                                  RS
                                  • 2012
                                  • 15975
                                  • Superb III (3V3)

kal_04, ale co chcesz, urząd właściwy dla miejsca zameldowania i tyle w temacie, tego się nie przeskoczy :evil:
                                  رافال
                                  Spoty

Komentarz

• kal_04
                                    Classic
                                    • 2013
                                    • 16

Zamieszczone przez rafiki
                                    kal_04, ale co chcesz, urząd właściwy dla miejsca zameldowania i tyle w temacie, tego się nie przeskoczy :evil:
                                    Właśnie to jest głupota, bo podatki płacę w innym mieście...

Komentarz

• kabanos
                                      RS
                                      • 2011
                                      • 4544
                                      • Octavia I combi (1U5)
                                      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Już mi się nie chce powtarzać. Nie umiemy jeździć po autostradach 3 pasmowych i koniec. Dzień w dzień wyprzedzam prawym "miszczów" środkowego pasa. Ostatnio lecę prawym pustym po horyzont. Na środkowym wlecze się jakaś łajza. Wjechałem za niego walnąłem raz i drugi długimi. Delikwent zjechał na prawy, po czym jak go wyprzedziłem ja zjechałem na prawy, a on wrócił na swój ulubiony środkowy.

Wjeżdżanie przed maskę jak lecisz lewym to też norma. :roll:

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• piramida
                                        RS
                                        • 2009
                                        • 12222
                                        • Superb III (3V3)

kabanos, Ja juz przestałem przejmować się kretynami, zawsze grzeje prawym jak tylko mam okazję a ci co lecą środkiem czy lewym mam na nich wyj...ne :lol:
                                        superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                        http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• Prekompilator
                                          Rider
                                          • 2013
                                          • 420

Zamieszczone przez piramida
                                          kabanos, Ja juz przestałem przejmować się kretynami, zawsze grzeje prawym jak tylko mam okazję a ci co lecą środkiem czy lewym mam na nich wyj...ne :lol:
                                          Dokładnie - po co wjeżdżać za kogoś i hamować, skoro jedziesz pustym pasem? Tacy środkowo-lewo-pasmowi są nawet pożyteczni, bo pasa nie trzeba zmieniać.

Komentarz

• kabanos
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 4544
                                            • Octavia I combi (1U5)
                                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez Prekompilator
                                            Zamieszczone przez piramida
                                            Dokładnie - po co wjeżdżać za kogoś i hamować, skoro jedziesz pustym pasem? Tacy środkowo-lewo-pasmowi są nawet pożyteczni, bo pasa nie trzeba zmieniać.
                                            Najgorsze jest to, że dzieje się tak przy niedużych prędkościach (wszak astraII 75 cio konna, którą poruszam się w pracy, demonem prędkości nie jest) i czasami mam czas na to, żeby kogoś spróbować przegonić na prawy.

>>>moja srebrna kombi strzała<<<

Komentarz

• kal_04
                                              Classic
                                              • 2013
                                              • 16

Jadąc drogą trzy pasmową (o ile mnie pamięć nie zawodzi) masz prawo kolesia wyprzedzić z prawej strony, w terenie zabudowanym jest troszeczkę inaczej, ale fakt jest że tacy kierowcy są najbardziej irytujący

Komentarz

• piramida
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 12222
                                                • Superb III (3V3)

kal_04, czy teraz zabudowany czy nie to masz prawo wyprzedzać prawym :!:
                                                superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                                http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• westwi78
                                                  RS
                                                  • 2008
                                                  • 2940

Zamieszczone przez rafiki
                                                  urząd właściwy dla miejsca zameldowania
                                                  zamieszkania,a to zasadnicza różnica, która właśnie służy do "przeskakiwania" .
                                                  Za 4 lata już (jak dobrze pójdzie) znikną meldunki.
                                                  Zresztą nawet teraz nie mają one wielkiego znaczenia, ale nie może się to jakoś przedrzeć do świadomości...

Komentarz

Pracuję...