Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Coke
    Elegance
    • 2010
    • 771
    • Octavia II (1Z3)
    • AUM 1.8 20VT 150 KM
    • BWA 2.0 TSI RS 200 KM

Zamieszczone przez jelinskiartur
    Zamieszczone przez bobolino
    Im bardziej wypasiona Skoda, tym dłuższa antena na dachu.
    Im dłuższa antena, tym krótsze przyrodzenie, które trzeba sobie rekompensować zapierd...jąc po drodze.
    Zauważyliście to?
    ...ja tam nie zauważyłem :szeroki_usmiech
    za to obserwuję alergię kierowców Passatów na Skody :roll:
    a ja tam to lubię :diabelski_usmiech

nie tak dawno gość passkiem b6 2,0 tdi strasznie się napiął i chciał mnie wyprzedzić, przy 230 był już odległym wspomnieniem i potem jak zwolniłem to już nie próbował

podobnie na autobanie, kiedyś dwóch gości w średnim wieku bardzo chciało górować na lewym pasie, szybko pozbawiłem ich złudzeń tak samo kocham mondea nowe, insignie itp
    Skoda Octavia I 1.8T 20V 209 KM & 329 Nm 2007r by TuneUp Gdańsk

Komentarz

• loru
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4286
      • Octavia II (1Z3)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Zamieszczone przez Dzida
      a nie daj Boże żebyś go wyprzedził.
      oj tak :diabelski_usmiech walczą wtedy zaciekle o odzyskanie pozycji
      O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• Ayu
        RS
        • 2009
        • 4154

Mnie wczoraj taki wk%#w targał przez całą trasę do Gdańska. Padał deszcz, lekkie zamglenie, widzialność spokojnie około 300 metrów minimum a co chwila amatorzy włączania wszystkich świateł jakie fabryka dała. :zastrzelic :chacha2
        Powinna być nowelizacja w tej sprawie i mandat nie mniej niż 500 to by się nauczyli.

Komentarz

• misiek^wro
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 8321

Zamieszczone przez hotrain
          Powinna być nowelizacja w tej sprawie i mandat nie mniej niż 500 to by się nauczyli.
          Zaraz jakis karnista by sie odezwal, ze ustawa jest niejasna i kierowca nie wie, kiedy moze wlaczyc, a kiedy nie oraz ze stwarza to podstawy do manipulacji dla samych policjantow ...
          Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
          Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
          ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• ZipY
            Elegance
            S_OCP Member
            • 2007
            • 875

Zamieszczone przez bobolino
            No to tera ja coś napiszę w tym temacie :wink:
            A mianowicie:
            Im bardziej wypasiona Skoda, tym dłuższa antena na dachu.
            Im dłuższa antena, tym krótsze przyrodzenie, które trzeba sobie rekompensować zapierd...jąc po drodze.
            Zauważyliście to?
            Nie piszę o przedstawicielach handlowych, bo to jest inna inszość.
            Piszę o posiadaczach RSek, SuberB itp. itd. z takimi antenami, że ledwo pod wiadukt się mieszczą.
            Wypraszam SOBIE :diabelski_usmiech

Mam długą antenę, ale nie ze względu na "wypasienie" Octavki (bo króluje u mnie seria), ale ze względu na to, że trochę w temacie CB wiem... Moja antena to nie tylko kompromis pomiędzy jakością i wygodą, ale również szacunek dla innych użytkowników CB, do których nadaję i których powinienem słyszeć.

Całkiem niedawno napisałem w naszym wątku o CB:

GŁÓWNA zasada, która powinna przyświecać wszystkim użytkownikom CB.

Odbiór w naszych instalacjach ma mieć większy zasięg, niż zasięg nadawania!!

Mam multum doświadczeń z tym, że ktoś woła na radyjku czekając na informacje... Sporo osób mu odpowiada, a ona lub on dalej nawołuje...

Dzieje się to najczęściej dlatego, że instalacja antenowa/antena itp naszego radia jest źle zrobiona/niezestrojona itp... oraz to, że nadajniki naszych radyjek walą pełnymi 4W, a odbiorniki są kiepskie i mało selektywne...

Powodów jest dużo, a skutek jest znany - ŚMIETNIK W ETERZE :diabelski_usmiech

Warto nad tym się zastanowić i dobrze dobrać radio, a potem właściwie wykonać instalację antenową, podłączyć i zestroić...

Pozdrawiam i życzę dobrego odbioru

73 PANIE i PANOWIE
            http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• Ayu
              RS
              • 2009
              • 4154

Zamieszczone przez misiek^wro
              Zamieszczone przez hotrain
              Zaraz jakis karnista by sie odezwal, ze ustawa jest niejasna i kierowca nie wie, kiedy moze wlaczyc, a kiedy nie oraz ze stwarza to podstawy do manipulacji dla samych policjantow ...
              E tam :szeroki_usmiech miarka wypadkowa na wyposażeniu policjanta i idzie taki o 100 m od zatrzymanego pojazdu. Widzi mnie Pan? Widzę. No to pińcet :wink: Nie widzę? No to do okulisty a prawko zostaje u policmajstrów.

Prawnicy to niech się skupia na tłumaczeniu politykom, że prawa jest za dużo...jeśli za rok 2009 z Sejmu wyszło ponad 11 tysięcy stron A4 z nowym prawem to nawet nie chce mi się rozwijać tematu...(EOT)

Komentarz

• misiek^wro
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 8321

hotrain, ok, ale zwaz na to, ze mgla jest ciezka do ocenienia na danym obszarze - bo moze byc tak, ze gdzieniegdzie jest przerzedzona - dlatego mowie, ze zaraz raban podniosa karnisci i inni z wielkimi glowami od zadumania :szeroki_usmiech
                Ale z tym "pincset" to dobry pomysl - bo kazdy jelop pomysli zanim wlaczy te oczowypalacze :twisted: Inna kwestia to juz jak wspomnialem - egzekwowanie ...

Komentarz

• Ayu
                  RS
                  • 2009
                  • 4154

misiek^wro, i Ty i ja wiemy o co chodzi tylko niestety prawo mamy złe bo zostawia za dużą dowolność interpretacji. Cytuję z kodeksu:
                  Art. 30. 1. Kierujący pojazdem jest obowiązany zachować szczególną ostrożność w czasie jazdy w warunkach zmniejszonej przejrzystości powietrza, spowodowanej mgłą, opadami atmosferycznymi lub innymi przyczynami, a ponadto:

1. kierujący pojazdem silnikowym jest obowiązany:

1. włączyć światła mijania lub przeciwmgłowe przednie albo oba te światła jednocześnie,
                  2. poza obszarem zabudowanym podczas mgły dawać krótkotrwałe sygnały dźwiękowe w czasie wyprzedzania lub omijania;

2. kierujący innym pojazdem niż pojazd, o którym mowa w pkt 1, jest obowiązany:

1. włączyć światła, w które pojazd jest wyposażony,

2. korzystać z pobocza drogi, a jeżeli nie jest to możliwe, jechać jak najbliżej krawędzi jezdni i nie wyprzedzać innego pojazdu.

2. Obowiązek używania świateł, o którym mowa w ust. 1, dotyczy kierującego pojazdem także podczas zatrzymania wynikającego z warunków lub przepisów ruchu drogowego.

3. Kierujący pojazdem może używać tylnych świateł przeciwmgłowych, jeżeli zmniejszona przejrzystość powietrza ogranicza widoczność na odległość mniejszą niż 50 m. W razie poprawy widoczności kierujący pojazdem jest obowiązany niezwłocznie wyłączyć te światła.

Komentarz

• Mihau
                    RS
                    • 2009
                    • 7460
                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Ja się dziś sam osłabiłem. Jechałem przez 2km ze złożonymi lusterkami :niewiem
                    O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• ZipY
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 875

Mihau, hehehe widać nie były CI potrzebne :diabelski_usmiech
                      http://www.misiak.art.pl http://www.myspace.com/krzysztofmisiak http://pl.wikipedia.org/wiki/Krzysztof_Misiak

Komentarz

• Jac_ek
                        RS
                        • 2009
                        • 1733

Mihau, no to ładnie :lol: ja mam jakiś odruch bezwarunkowy i nie ruszę jak nie spojrzę w oba lusterka, a szczególnie teraz (od roku w O2) jak się składają - czy się rozłożyły dobrze ;-)
                        - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Mihau
                          RS
                          • 2009
                          • 7460
                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Jac_ek, ale ja nawet na to nie wpadłem, że mam złożone, bo zawsze składam kluczykiem i po włączeniu zapłonu same się rozkładają, a teraz mnie podkusiło i złożyłem tym pokrętłem od ustawienia luster i się nie rozłożyły

Za to dziś osłabiło mnie X kierowców (w sensie dużo kierowców), bo wystarczy troszkę deszczu i się nie da jeździć w Wawie. Rozumiem nie każdy czuje się pewnie w takich warunkach atmosferycznych ale jazda 40km/h lewym pasem to jest dla mnie nieporozumienie. Kolejna sprawa. No byłem zmuszony wyprzedzić prawym i koleś nagle z lewego kierunek i nie wiem czy nie spojrzał w lusterko ale od razu zjechał na mój pas. Dobrze, że była zatoczka autobusowa to miałem gdzie uciekać.

Komentarz

• shok
                            RS
                            • 2009
                            • 2070
                            • Octavia I (1U2)
                            • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez Mihau
                            No byłem zmuszony wyprzedzić prawym i koleś nagle z lewego kierunek i nie wiem czy nie spojrzał w lusterko ale od razu zjechał na mój pas. Dobrze, że była zatoczka autobusowa to miałem gdzie uciekać
                            Manewr BARDZO niebezpieczny dlatego zabroniony i karany.Wiadomo każdemu z nas zdażają się wtopy takie życie.Może byłeś w jego martwym polu i nie miał możliwości Cie dostrzec.Trzeba uważac...

Komentarz

• sesik
                              RS
                              • 2006
                              • 2165

Zamieszczone przez shok
                              Zamieszczone przez Mihau
                              No byłem zmuszony wyprzedzić prawym i koleś nagle z lewego kierunek i nie wiem czy nie spojrzał w lusterko ale od razu zjechał na mój pas. Dobrze, że była zatoczka autobusowa to miałem gdzie uciekać
                              Manewr BARDZO niebezpieczny dlatego zabroniony i karany.Wiadomo każdemu z nas zdażają się wtopy takie życie.Może byłeś w jego martwym polu i nie miał możliwości Cie dostrzec.Trzeba uważac...
                              Jak są 2 pasy w jednym kierunku to z prawej nie można wyprzedzać, cholera tyle lat w nieświadomości żyłem :diabelski_usmiech
                              Best ET = 13.666
                              Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                              PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                              http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• abstinent
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 4842
                                • Octavia II combi (1Z5)
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

w mieście chyba się to nie tyczy, co nie :?

Komentarz

• Ficu
                                  Rider
                                  • 2010
                                  • 395

Ogólnie manewr jest bardzo niebezpieczny, i nie raz sie denerwuje jak jakiś kierownik tak robi
                                  A lewy pas służy do wyprzedzania. Krew zalewa jak Pan i władca, niedzielny kierowca który, zjadł wszystkie rozumy, jedzie lewym pasem 60km/h :evil:
                                  Auto-shop4x4
                                  Klinika4x4.com

NOWE OPONY WSZYSTKICH MAREK! Okazyjne ceny! info PW.

Komentarz

• winni77
                                    RS
                                    • 2009
                                    • 2183
                                    • Octavia II combi (1Z5)
                                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez sesik
                                    Jak są 2 pasy w jednym kierunku to z prawej nie można wyprzedzać, cholera tyle lat w nieświadomości żyłem :diabelski_usmiech
                                    Ale tylko na terenie zabudowanym

Dopuszcza się wyprzedzanie z prawej strony na odcinku drogi z wyznaczonymi pasami ruchu, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 i 7:
                                    1. na jezdni jednokierunkowej,
                                    2. na jezdni dwukierunkowej, jeżeli co najmniej dwa pasy ruchu na obszarze zabudowanym lub trzy pasy ruchu poza obszarem zabudowanym przeznaczone są do jazdy w tym samym kierunku.
                                    Mój "Batmobil"

Komentarz

• misiek^wro
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 8321

Zamieszczone przez Ficu
                                      A lewy pas służy do wyprzedzania. Krew zalewa jak Pan i władca, niedzielny kierowca który, zjadł wszystkie rozumy, jedzie lewym pasem 60km/h :evil:
                                      No jak to - przeciez lekarze czeste przypisuja jazde lewym pasem w celu zmniejszenia upierdliwosci hemoroidow i slyszalem, ze taka jazda rowniez rozwija nasza wyobraznie przestrzenna, bo stymuluje prawa polkule ... :twisted: :twisted: :twisted:

Tak swoja droga - samego strasznie mnie wk... jak jada dwaj kierowcy rajdowi, jeden 40sci prawym, drugi 42 lewym ... Wtedy idzie tylko wyczekac, az matol wyprzedzi, zrobi krawedz i rura w miescie na prawy ( o ile sam SZYBKO nie zdecyduje sie mnie puscic ).

Swoja droga pozdrawiam wszystkich krecacych glowa, jak wlasnie tak ich wyprzedzam - szkoda, ze panowie nie maja pojecia, ze sa glownym czynnikiem kierujacym kolizje drogowe w miastach, no i szkoda ze nie wiedza, ze nieswiadomie popelniaja wykroczenie drogowe

Komentarz

• blind_walker
                                        RS
                                        • 2010
                                        • 4533
                                        • Octavia I combi (1U5)
                                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Wczoraj osłabił mnie patrol nieoznakowanego radiowozu. Jechałem przez miasto dosyć dynamicznie, miałem lekkie spóźnienie. Dojechałem do czarnego Passata i już miałem zabierać się do wyprzedzania, bo mulił prawym pasem 45-50km/h, a mógł jechać szybciej, bo dwa pasy w jedną stronę, oddzielone pasem zieleni, a do tego zero zabudowań i droga z górki, ale przez myśl przeszło mi, że może to być nieoznakowany radiowóz. Jechałem za nim może 400m, ograniczenie do 40, on tak samo. Cały czas mnie podpuszczał skubaniec, ale nie dałem się. Gościu za mną nie wytrzymał i pogonił. Zjeżdżałem na rondzie drugim wyjazdem, on pierwszym i zaraz za zjazdem pojawiła się świetlna choinka i lizaczek. :diabelski_usmiech
                                        mkII 20VT (600h worked)
                                        Roooooomster

Komentarz

• Mihau
                                          RS
                                          • 2009
                                          • 7460
                                          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

A ja sobie dziś jadę i staje obok mnie Pażot 307 SW :busted: policyjny, a Pan kierowca sierżant/posterunkowy/inny generał rozmawia przez telefon :shock:

Komentarz

• martino
                                            Elegance
                                            S_OCP Member
                                            • 2007
                                            • 974

Jadę sobie w sobotę około 10 rano Człuchowską w stronę Powstańców.
                                            Na skrzyżowaniu z Raginisa widzę czarną O2 na awaryjkach. Pomyślałem. popsuła się, stoi praktycznie na skrzyżowaniu. Może klubowa.

Stała na skrzyżowaniu przed przejściem dla pieszych z włączonymi awaryjkami. I co widzę. Pan się zatrzymał bo poszedł do kiosku po gazety :evil:
                                            Martino
                                            125 KM /272 Nm - to już było....
                                            teraz jest duży "+"
                                            dgw.esite.pl

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
                                            -----------------------------------------------
                                            PerfectService by DobryGrześWawa

Komentarz

• westwi78
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2940

Zamieszczone przez Mihau
                                              A ja sobie dziś jadę i staje obok mnie Pażot 307 SW :busted: policyjny, a Pan kierowca sierżant/posterunkowy/inny generał rozmawia przez telefon :shock:
                                              jak stał, to rozmawiać mógł

Komentarz

• shok
                                                RS
                                                • 2009
                                                • 2070
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

Zamieszczone przez martino
                                                Stała na skrzyżowaniu przed przejściem dla pieszych z włączonymi awaryjkami. I co widzę. Pan się zatrzymał bo poszedł do kiosku po gazety
                                                W Hiszpanii to normalne.Mój kolega mieszkający tam na stałe stwierdził ,że po kilku latach to już nie przeszkadza a nawet pomaga bo nie trzeba szukac miejsca do parkowania :twisted:
                                                Jedynie co go wkurza to to,ze rano jak chce jechać do pracy to musi trąbić bo czesto jakiś sasiad zastawi go swoim autem. :twisted:

Komentarz

• winni77
                                                  RS
                                                  • 2009
                                                  • 2183
                                                  • Octavia II combi (1Z5)
                                                  • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez shok
                                                  W Hiszpanii to normalne.
                                                  W UK to też normalne, nawet nie nazywa się to światła awaryjne tylko hazard lights czyli mniej więcej światła ostrzegawcze Wkur*** mnie to czasami strasznie, bo to takie święte krowy które maja wszystkich w dupie bo oni muszą coś załatwić (najczęściej jakąś kompletną pierdołę). Nie ważne, że ustawia się kilometrowy korek za nimi - ja-mnie-moje :evil:
                                                  Mój "Batmobil"

Komentarz

• Mihau
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 7460
                                                    • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

A mnie osłabił dziś kierownik/kierowniczka Citroena C-Crosser, gdyż tak zaparkowała, że jedynie mogłem wejść do siebie przez prawe drzwi ale żeby nie było tak łatwo i przyjemnie to prawe drzwi mogłem na tyle otworzyć, że ledwo się zmieściłem :evil:

Hmm... jedynie mogę tak podsumować umiejętność parkowania tych dwóch osobniaków

Komentarz

Pracuję...