Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • piramida
    RS
    • 2009
    • 12222
    • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Mihau
    http://kontakt24.tvn.pl/temat,kierowca-ciezarowki-blokowal-osobowke-niebezpieczny-manewr,56396.html
    :shock: :shock:
    ciekawe czym gosc z osobówki sobie zaszkodził u tego tirowca?
    :shock:
    superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

• kmink
      L&K
      • 2007
      • 1360
      • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez Enriquez
      kmink,

A jak to zrobiłeś?

cytuję: wyłączyłem halogeny z przodu i włączyłem z tyłu jak byłem ostatni w "kolejce"
      przejęzyczenie - wyłączyłem długie :wink:
      Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
      https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
      www.dpfserwis.pl

Komentarz

• Udesky
        RS
        • 2007
        • 1692
        • Octavia I (1U2)
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez słoń
        dziś trasą nr5 na odcinku miedzy PO a DTR niecałe 200km a zajęło 5 godzin,mgła zajebista i co jakis czas kolumienka autek na czele pani z nosem w szybie albo starszy pan ,w srodku kolumny Tir i tak sobie wszyscy jadą 40 na godzinke.ok.nie ma problemu ,ale dlaczegoooooooooooooo!!!!!
        Przypomina mi to moją ostatnią podróż w tym samym czasie, tyle tylko że jechałem z Warszawy do Gryfic.
        Droga czarna, trochę mokra, ale nie śliska. Temp w okolicach 3 do -2*C. Ja pomykam swoją prędkością podróżną 100 - 120km/h (czyli wg kompa średnia jakieś 73km/h). A tu co rusz kolumna samochód, za TIRem, busem czy innym maruderem. I nikt nie kwapił się do wyprzedzania. Fakt, mgła była, ale taka znośna. Jednak kierowcy się bali i jechali prędkościami 60 - 80km/h. Wiem, wiem niby przepisowo, a ja wariat. Tyle tylko, że tą drogę pokonuję raz w miesiącu. I jak w normalnych warunkach (czyli nie zima, ale wiosna, lato, jesien) to ja jestem częściej wyprzedzanym (i to przy znacznie większych mgłach), tak w tych mnie wyprzedziło może z 5 samochodów. Czułem się jak pirat drogowy.
        Jednak to co mnie rozbraja najbardziej, to biała droga i kierowcy jadący 30 - 40km/h i te wszystkie SUVy czy inne pickupy, które są wyprzedzane przez starą Octavię z prędkością 60 - 70km/h.
        W Polsce nie ma kryzysu.
        Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• loru
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4286
          • Octavia II (1Z3)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

http://kontakt24.tvn.pl/temat,lopata...sce,56542.html :szeroki_usmiech
          O rany - jedna siódma życia to poniedziałek

Komentarz

• robert70
            Rider
            • 2008
            • 499

a mnie wczoraj osłabił nie kierowca ale droga Katowice - Kraków na wysokości Sławkowa, chyba też taka gmina, normalnie lód a na wierzchu zmrożony śnieg :twisted: na cb ostrzegali o tym odcinku już od Olkusza, aż do Dąbrowy Górniczej. Przejechać przejechałem ale tam wszyscy jechali 30 km/h
            O2 FL 1,6 Mint "MAŁA CZARNA" LPG - LandiRenzo

Komentarz

• dontak
              Rider
              • 2008
              • 586
              • Octavia III combi (5E5)
              • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Dziś osłabił mnie pan w reni. Przedwczoraj padał u mnie marznący deszcz. Także auta pokryte grubą warstwą lodu. Dziś jadę sobie dwupasmówką a tu wyprzedza mnie pan i zgadnijcie jak wyglądały jego szyby. Wszystkie z przednią włącznie zamarznięte! No może nie całkowicie. Przednia tyle odmarznięta co dmuchawa dała radę odmrozić, czyli półkola o wysokości około 20cm od maski. Aha no i w przednich bocznych wyskrobane "otwory" tak 3x3 cm żeby lusterka widzieć! Nie wiem co on tam widział? Ale chyba sporo bo jechał dość szybko jakieś 80km/h :shock:
              OIII 1.2 TSI 105 KM

Komentarz

• blind_walker
                RS
                • 2010
                • 4533
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez robert70
                a mnie wczoraj osłabił nie kierowca ale droga Katowice - Kraków na wysokości Sławkowa, chyba też taka gmina, normalnie lód a na wierzchu zmrożony śnieg :twisted: na cb ostrzegali o tym odcinku już od Olkusza, aż do Dąbrowy Górniczej. Przejechać przejechałem ale tam wszyscy jechali 30 km/h
                Jakieś 30 min temu tamtędy jechałem i "powtórka z rozrywki". :? Przy lekkim shamowaniu samochód stawiało bokiem.
                mkII 20VT (600h worked)
                Roooooomster

Komentarz

• Udesky
                  RS
                  • 2007
                  • 1692
                  • Octavia I (1U2)
                  • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

Zamieszczone przez blind_walker
                  Przy lekkim shamowaniu samochód stawiało bokiem.
                  Miałem taką drogą między Stargardem Szcz., a Nowogardem. 40km/h + las (było ok 24:00) + mgła. Choć może z hamowaniem nie było tak hardcorowo. Wrażenia bezcenne. Oczywiście trafiłem na pana w Suzuki Vitara, który jechał dosłownie 20km/h. :lol:
                  W Polsce nie ma kryzysu.
                  Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• misiek^wro
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 8321

U mnie dzis na dzielni, wyjazd od stacji BP przypomina lodowisko - ledwo co shamowalem autko na dlugosci 40 m jadac 30km/h
                    Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                    Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                    ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• abstinent
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2007
                      • 4842
                      • Octavia II combi (1Z5)
                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

dzisiaj rano jechałem do Skoczowa, akurat w nocy zaczęło padać i te 15cm już było i masakra, miasto całe białe, ekspresowa do Skoczowa prawie cała biała, za wyjątkiem śladów na prawym pasie, który był zajęty bo wszyscy 60-70 max jechali
                      Ludzie mają popier...w głowach :evil: :!:
                      te 100-110 można było spokojnie lecieć z zachowaniem odpowiedniej odległości
                      a tak po białym trzeba było wyprzedzać i było niebezpieczne :|
                      Tiry też oczywiście wyprzedzały
                      Wieczorem to sama trasa, miasto dalej białe, ale ekspresowa już prawie cała czarna

Za to nie mogłem sobie odpuścić dzisiaj parkingu pod auchan(po drodze było) :diabelski_usmiech
                      Zabawa przednia, zarąbista sprawa
                      Bez ręcznego nie szło wprowadzić samochodu w jakiś konkretny poślizg mimo że nie mam esp :shock:
                      Będę częściej tam zaglądał :P
                      W sumie pierwszy raz tak sobie konkretnie bokami pojeździłem :szeroki_usmiech

Komentarz

• jama89
                        L&K
                        • 2008
                        • 1214

Zamieszczone przez abstinent
                        Bez ręcznego nie szło wprowadzić samochodu w jakiś konkretny poślizg mimo że nie mam esp
                        musiałbyś mieć 4x4 żeby bez ręcznego polatać bokami :wink:
                        Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• dylan80
                          Rider
                          • 2009
                          • 625

abstinent, nie wiem jak ty to robisz, ja jakbym nie wiem co kombinował, to nie umiem boczkiem, tez nie mam esp... a P206 zajebiście mi wychodziło.... zdaje mis ie , że octa za ciężka jest na takie zabawy, albo ja rzeczywiście nie potrafie......
                          no może raz na 10 razy z ręcznym pójdzie swoimi drogami....

Komentarz

• abstinent
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2007
                            • 4842
                            • Octavia II combi (1Z5)
                            • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

jama89, chodzi mi o powiedzmy normalna jazdę tak jak na drodze i żeby samochód wprowadzić w poślizg(zarzucenie tyłem) to trzeba się nieźle nakombinować na takim śniegu
                            Z drugiej strony jak wracałem do domu to mam taki fajny zakręt o prawie 90st w prawo(szeroki łuk i pod górkę) i po lekkim zaciągnięciu ręcznego już nieźle zarzucało i trzeba było się nakręcić żeby wyprowadzić. I o trening czegoś takiego mi chodziło, bo do tego dochodzi najczęściej na drodze :|
                            Czyli trzeba spróbować na odśnieżonym parkingu, bo wczoraj to był zasypany, ale z tego co widziałem to już tak kupa samochodów jeździła, bo ubite było środkiem
                            dylan80, na początku to tak kulturalnie mi to szło, dopiero jak konkretnie ręczny zaciągnąłem, to aż się przestraszyłem trochę że się samochód przewróci na bok tak ładnie leciał bokiem, później tyłem, do wyboru do koloru :diabelski_usmiech
                            Podstawa mocno ręczny zacisnąć :P
                            może masz słabo linkę naciągniętą :idea:

Komentarz

• misiek^wro
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 8321

Nie wiem z czym Wy macie problem, zeby fure wprowadzic w poslizg kontrolowany. Jaki kolwiek luk czy zakret, albo nawet prosta to potrafie jechac bokenem :P

Pokombinujcie tak jak radzi abstinent - z doprowadzeniem ukladu hamulcowego do ladu ...
                              Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
                              Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
                              ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4

TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!

Komentarz

• blind_walker
                                RS
                                • 2010
                                • 4533
                                • Octavia I combi (1U5)
                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM

U mnie wystarczy wejść w zakręt trochę szybciej, odpuścić gazu na szczycie i dupcia sama idzie bokiem bez ręcznego. IMO dużo zależy od opon, np Frigo bardzo dobrze trzymają się na śniegu i trzeba sobie pomagać ręcznym, za to na Krisalp hp2 można ładnie polatać w poślizgu bez używania hebla. :diabelski_usmiech
                                mkII 20VT (600h worked)
                                Roooooomster

Komentarz

• bradley
                                  L&K
                                  • 2008
                                  • 1465

Zamieszczone przez abstinent
                                  Bez ręcznego nie szło wprowadzić samochodu w jakiś konkretny poślizg mimo że nie mam esp :shock:
                                  Szkoda, ze TDI ma blokade gazu kiedy naciska sie hamulec bo kadettem wciskalo sie hamulec lewa noga (oczywiscie nie caly czas i nie opor) a prawa gaz i dziwnie to zabrzmi ale mozna bylo krecic przednionapedowka baczki. Oczywiscie w zimie ;P
                                  VW Vento 1.9TDI 1Z ++
                                  Na potęge Posępnego Czerepu, mocy przybywaj!
                                  Captain Planet, he's our hero. Gonna take pollution down to (Euro)0 :lol

Komentarz

• Skfarek
                                    RS
                                    • 2010
                                    • 4795
                                    • Octavia I (1U2)
                                    • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

bradley, można, można ładnie na lewej podciąć, ale jak piszesz była to dla mnie niemiła niespodzianka też w octavce :wink: Tzn. bardzo delikatnie jak naciśniesz to nie blokuje gazu od razu, z tym że jest to za mało by polecieć bokiem Na pocieszenie napiszę że podobną "niespodziankę" zamontowali w Fieście ST a więc aucie przeznacoznym do zabawy a nie oszczędzania :P
                                    Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                    6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                    Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• abstinent
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2007
                                      • 4842
                                      • Octavia II combi (1Z5)
                                      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

blind_walker, no dokładnie mam frigo :diabelski_usmiech
                                      czekam na świeży śnieg i powtórka z rozrywki
                                      tylko jakieś lepsze miejsce by się znalazło żeby spokojnie tą trójkę wrzucić
                                      z drugiej strony koło auchan jest sporo miejsca, ale miejscami są takie małe drzewka posadzone i trzeba na nie uważać, i na krawężniki wokół nich
                                      ogólnie można sobie jakiś fajny tor wymyślić :twisted:

Komentarz

• kmink
                                        L&K
                                        • 2007
                                        • 1360
                                        • Superb III (3V3)

Ja od dzisiaj jeżdzę wieczorami i nocami bo w dzień to masakra, lece do Poznania...nagle prędkość obniżyła sie do 30-40km/h na szczęście byłem 3ym autem w kolumnie wiec po paru sek. już wyprzedzałem delikwenta....koleś słuchawki na uszach i ma w..ne...

A tak z innej beczki, stoję sobie na światłach a przede mną leksus...chwilkę wcześniej kierowca bardzo sie starał abym go czasami nie wyprzedził :wink: niestety delikatnie pod górkę, trochę lodu i japończyk ledwie sie wdrapywał....ja kierunek w lewo i do przodu :lol: naprawdę mina pana z leksusa bezcenna...
                                        Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
                                        https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793

www.tuneforce.pl
                                        www.dpfserwis.pl

Komentarz

• westwi78
                                          RS
                                          • 2008
                                          • 2940

A z zupełnie innej beczki, od 31 grudnia dopóki nie zmieni się rozporządzenie, to nie będzie punktów karnych za przekroczenie prędkości... Tak się u nas tworzy prawo.

Komentarz

• sesik
                                            RS
                                            • 2006
                                            • 2165

Wczoraj miałem okazję jechać za panem w volvo S60, w którym paliły się na stałe światła stop. Na światłach chciałem pana poinformować o tym fakcie, wpierw długo się wahał czy otworzyć szybę, a jak się w końcu zdecydował, Powiedziałem "Świecą się panu na stałe światła stop, czy pan stoi, czy pan jedzie się świecą jakby miał pan cały czas nogę na hamulcu" w odpowiedzi usłyszałem "No i co z tego". Ręce mi opadły, wolałem być przed volvo, niż za.

Zamieszczone przez westwi78
                                            A z zupełnie innej beczki, od 31 grudnia dopóki nie zmieni się rozporządzenie, to nie będzie punktów karnych za przekroczenie prędkości... Tak się u nas tworzy prawo.
                                            A to źle ? :diabelski_usmiech Kiedyś pkt nie było, wprowadzili pkt, że niby nowy bat na kierowców, ale w mojej ocenie jakoś bardzo te pkt na poprawę bezpieczeństwa ruchu drogowego nie wpływają. Lepiej by było zrobić reformę szkolenia kierowców, ale u nas w kraju wszystko trzeba robić od dupy strony.
                                            Best ET = 13.666
                                            Skrome 2.0 tdi ~280KM/500Nm
                                            PerfectService by DGW

http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=1233872
                                            http://tablica.pl/oferty/uzytkownik/1oson/

Komentarz

• westwi78
                                              RS
                                              • 2008
                                              • 2940

Trudno powiedzieć czy wpływają czy nie, myślę że tak. A że cały system u nas "motoryzacyjny" jest do dupy to insza inszość

Komentarz

• Skfarek
                                                RS
                                                • 2010
                                                • 4795
                                                • Octavia I (1U2)
                                                • AXR 1.9 TDI PD 101 KM

sesik, to przypomina mi podobną sytuację sprzed paru lat, pomykaliśmy z kumplem, obok nas na pasie popierdziela stary rozwalający się polonez (prędkość około 80 km/h) z włączonymi awaryjnymi. Zatrzymujemy się w końcu koło gościa na światłach otwieramy szybę - obok jegomość z kiepem w paszczy ogólna prezencja jak granatem od pługa oderwany. Kumpel mówi: Ma Pan włączone awaryjne - a gość na to warknął "Bo mam awarię" i po zapaleniu sie zielonego rozpędził poldolota i mknął dalej na awaryjnych te 80km/h :diabelski_usmiech
                                                Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
                                                6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
                                                Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/

Komentarz

• radekgw
                                                  L&K
                                                  • 2010
                                                  • 1182

Ja ostatnio wyczailem u mnie droge boczna bardzo dluga, prosta, szeroka, zalana asfaltem a na dodatek bardzo gladka, i mala uczeszczana.... i jest zabawa :diabelski_usmiech bokiem mozna sobie latac ile wlezie, oczywisicie wszystko z umiarem
                                                  Jest 230 i 500 http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=74730

Komentarz

• Deo
                                                    RS
                                                    • 2009
                                                    • 1729
                                                    • Volkswagen
                                                    • CRMB 2.0 TDI 150 KM

radekgw, i tym samym chciałeś nas poinformować, że będziesz osłabiał innych :lol:
                                                    Pozdrawiam,
                                                    Grzesiek

Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
                                                    Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB

Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]

Komentarz

Pracuję...