Wiesz, nie pamiętam jak jest na zjazdach, ale na wjazdach jest stosunkowo wcześnie, ale to nie ma znaczenia.
Pan KIEROWCA mnie dzisiaj osłabił
Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X
-
szkoda, no i to jest Polska własnie Nie dość, że ten gość na lewym udowodnił wszyskim, że jest cha.mem i prostakiem jadąc lewym pasem, to dodatkowo udowodnił, że należałoby mu zabrać prawo jazdy bo TOTALNIE nie zna przepisów
To, że ktos porusza się z max. dozwoloną na danym odcinku drogi prędkoscią, NIE ZWALNIA go z obowiązku jazdy skrajnym prawym pasem !! Jadąc lewym pasem, nawet z max, dozwolona prędkoscią, popełnia wykroczenie zagrożone mandatem karnym w wys. 200 zł i 2 pkt. karnymi.
Powtórnie to napiszę, ale nie mam zielonego pojącia dlaczego policja wogóle nie reaguje na takie zachowania ??!!Czarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigPOwtórnie to napiszę, ale nie mam zielonego pojącia dlaczego policja wogóle nie reaguja na takie zachowania
Lepiej ustawić się za przystankiem i kasować 400-500 i 10 pkt.od sztuki za przekroczenie prędkości.
Deficytowego paliwa się nie wypala i wyniki lepsze.Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Bigszkoda, no i to jest Polska własnie Nie dość, że ten gość na lewym udowodnił wszyskim, że jest cha.mem i prostakiem jadąc lewym pasem, to dodatkowo udowodnił, że należałoby mu zabrać prawo jazdy bo TOTALNIE nie zna przepisów
To, że ktos porusza się z max. dozwoloną na danym odcinku drogi prędkoscią, NIE ZWALNIA go z obowiązku jazdy skrajnym prawym pasem !! Jadąc lewym pasem, nawet z max, dozwolona prędkoscią, popełnia wykroczenie zagrożone mandatem karnym w wys. 200 zł i 2 pkt. karnymi.
Powtórnie to napiszę, ale nie mam zielonego pojącia dlaczego policja wogóle nie reaguje na takie zachowania ??!!saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
xtremesystems, chyba się kolego zagalopowałes
Od wymierzania kar za wykroczenia drogowe jest policja a nie jakiś niedouczony kierowca który notabene sam popełnia wykroczenie
Pozatym takie zachowanie jest baaardzo niebezpieczne i nie na darmo np. w Niemczech czy Austrii jest to bardzo skrupulatnie przestrzegane i za jazdę lewym pasem wystawiane są duuuże mandaty.
Kolejna sprawa to to, że nie bardzo rozumiem dlaczego tak obchodzi cię to, że ktoś może pojechac o 20 km/h szybciej niż pozwalaja na to znaki - przecież on cię wyprzedzi i pojedzie dalej więc co cię to obchodzi ??. Pozatym, jako prawy obywatel, zamiast blokować lewy pas i samemu łamać prawo, można zadzwonić z samochodu, o ile masz zestaw glośnomówiący na policję i poinformować ich o szaleńczych zapędach tego kto ośmielił się pojechać szybciej. Czyż nie
Ale wtedy traci się moc szpanowania i poczucie ważności na drodzeCzarny Elegance
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez trytonZamieszczone przez szkodaa ten JEDZIE, mówię mu na CB, że dlaczego, skoro jedzie sobie spokojnie, to zajmuje prawy, czy nie widzi co się dzieje za nim?!
[ Dodano: Nie 23 Sty, 11 12:02 ]
Zamieszczone przez xtremesystemspolicja nie sciga i w sumie ma racje .. taki jeden pan stopuje zapalenców coby na 100 nie jechali 160saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodakoleś płynący fokusem, nie wiadomo, 90-95km\h zablokował całą drogę, za nim kawalkada samochodów, na prawym co jakiś czas auto, więc mało kto decydował się na slalom, a ten JEDZIE, mówię mu na CB, że dlaczego, skoro jedzie sobie spokojnie, to zajmuje prawy, czy nie widzi co się dzieje za nim?!
oczywiście standardowa odpowiedź, że jedzie przepisowo i żebym ja się nauczył "porządnie jeździć", mi wszystko opadło, ale z tego co słyszałem to reszta na CB go zeżarła.
tragedia, dramat, wiocha i ZERO pojęcia o tym co się dzieje naokoło.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
xtremesystems stopuje zapaleńców powiadasz?? tylko zapaleniec jakby miał pusto poszedł by te 160 i tyle by było go widać a tak to nawkurwia sie za nim potem nie wytrzyma zacznie wyprzedzac w nerwach i wtedy dopiero morze byc bum :shock:http://picasaweb.google.com/ocp.maloslask1
była:2006 octavia 1fl 101KM ATD
2001 octavia 1fl RS 180KM AUQ
JEST
megane 3 rs 2.0T niby 250Km a chyba więcej
octavia 1FL kombi 1.9TDI 4X4 ATD
octavia 2 2.0TDI BKD
Komentarz
-
-
xtremesystems, dokładnie tak jak wszyscy piszą, a w takich sytuacjach może być naprawdę nerwowo, a co za tym idzie niebezpiecznie
później dziwić się że ludzie wożą pałki i inne gadżety w samochodach
Zajedzie drogę, albo na światłach wyskoczy i zrobi porządek, zresztą nie raz sam mam na to ochotę :evil:
[ Dodano: Nie 23 Sty, 11 12:41 ]
Zamieszczone przez xtremesystems
wlasnie . najwieksze skur.ysynstwo to zmuszanie kogos do lamania przepisow. mialem taka sytuacje .. jezdna dwupasmowa .fotoradar. zwalniam na lewym pasie a na prawym tir..
a jakis je..ny warszawiak za mna swiatlami , migaczami i mi na zderzak robi dyskoteke.
choc puszczam normalnie takich chamow to nie mialem jak .. bo nie zwolnie i nie schowam sie za tira bo frajer siedzi mi na zderzaku.
nie przyspiesze bo fotoradar (w nasza strone)
wiec pokazalem srodkowy palec.. to inteligentny warszawiak zatrzymal sie na zjezdzie z autostradu przedemna (juz mnie wyprzedzil) i dawaj wsteczny pod prad (kultura warszawska)
A to nie wiedziałeś że stoi fotoradar i było ograniczenie prędkości
Czy to jest taki problem zjechać na prawy jak jest 70/h i Ci się nie śpieszy?
Nie rozumiem takich wypowiedzi :shock:
Za blokowanie lewego powinien być mandat 500zł i 10pkt
Jedyne rozwiązanie
I do tego przez tydzień w "Wiadomościach" i "Faktach" powinni o tym przypominać :!:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsa jakis je..ny warszawiak za mna swiatlami , migaczami i mi na zderzak robi dyskoteke.
choc puszczam normalnie takich chamow to nie mialem jak .. bo nie zwolnie i nie schowam sie za tira bo frajer siedzi mi na zderzaku.
wiec pokazalem srodkowy palec.. to inteligentny warszawiak zatrzymal sie na zjezdzie z autostradu przedemna (juz mnie wyprzedzil) i dawaj wsteczny pod prad (kultura warszawska)
Rany.... Co Ty masz do tych warszawiaków??Martino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Dzida, w sumie racja...... ten temat to już stary jak świat.....Martino
125 KM /272 Nm - to już było....
teraz jest duży "+"
dgw.esite.pl
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38246
-----------------------------------------------
PerfectService by DobryGrześWawa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez soszek81Ale obczajcie sytuację.
Rondo Warszawskie w Radomiu.
Dwa pasy na około.
Każda droga dojazdowa z dwoma pasami.
Na każdym dojeździe informacja o rondzie i taki sobie znaczek co informuje o kierunku ruchu na pasach (grupa F znaków drogowych):
pas dojazdowy prawy - jazda na rondzie w prawo i na wprost;
pas dojazdowy lewy - jazda na rondzie na prost i w lewo.
Dojeżdżam do ronda, przede mną TIR na prawym, daję więc na lewy pas (jadę prosto przez rondo). W połowie ronda jestem na wysokości kabiny tira, jak widzę kontem oka włączony LEWY kierunkowskaz. W tym momencie ja gaz w podłogę i maksymalnie do lewej (byłem już przy zjeździe na wprost) a TIR zaraz za moim zderzakiem pojechał w lewo.....
Czy ja nie ustąpiłem pierwszeństwa czy to TIR o mało mnie nie skasował??????
Zamieszczone przez shokJeżeli dobrze rozumie sytuacje to według polskie prawa ruchu drogowego byłaby twoja wina.Dlatego pisałem wyżej,że według mnie jest to nielogiczne.Bo jazda lewym pasem jest po prostu niebezpieczna.Bo jakbyś nie jechał musisz "wbić" się komuś na pas co jest równoważne z wymuszeniem pierwszeństwa.Jeśli się mylę to mnie poprawcie.Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez shokJeżeli dobrze rozumie sytuacje to według polskie prawa ruchu drogowego byłaby twoja wina.Dlatego pisałem wyżej,że według mnie jest to nielogiczne.Bo jazda lewym pasem jest po prostu niebezpieczna.Bo jakbyś nie jechał musisz "wbić" się komuś na pas co jest równoważne z wymuszeniem pierwszeństwa.Jeśli się mylę to mnie poprawcie.
dostosowywanie przepisów do kierowników tego typu to chyba nie tędy droga.
to samo dotyczy wprowadzania osobnych przepisów do ronda, na którym teraz obowiązują identyczne przepisy jak gdzie indziej, wystarczy je sobie "rozprostować", po cholerę rozpatrywać przypadek kolesia, który jak rozumiem pojechał z pasa do skrętu na wprost?!
ja pewnie bym się pod ciężarówkę nie pchał mimo, że miałbym niewiadomo jakie pierwszeństwo
Zamieszczone przez shokBo jakbyś nie jechał musisz "wbić" się komuś na pas co jest równoważne z wymuszeniem pierwszeństwa.Jeśli się mylę to mnie poprawcie.
w wielu innych przypadkach, zwłaszcza w ruchu miejskim musimy liczyć na to, że ktoś nas "wpuści" bo takie mamy natężenie ruchu, natomiast ja nie wyobrażam sobie obligatoryjnego zatrzymywania się, zwalniania, za każdym razem jak ktoś chce wjechać przede mnie na mój pas np. na trasie katowickiej, bo chyba to masz na myśli :roll:
on jechal caly czas lewym pasem a tir (jak rozumiem ) jechal prawym pasem. nagle tir zaczal zmieniac w polowie ronda pas na lewy i nie zauwazyl kolegi w osoboce..
nie wiem ale to zmieniajacy pas ustepuje pierwszenstwa wiec byla by wina tira. kolega jachal caly czas swoim pasem
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkoda......coś mnie podkusiło i wystartowałem w kierunku Torunia około 15 (bo zazwyczaj jadę w nocy)....
Zamieszczone przez szkodaoczywiście po ominięciu takiego barana otwiera się 10km PUSTEJ drogi...
tak ja kiedyś napisałem, nie wolno być na drodze samolubnym sku...nem...jak właścicle focusów :lol:Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
oj powiem wam ze akurat jak jechalem z lodzi do mszany a pozniej spowrotem to i w jedna strone mnie focus odstawil (droga krajowa 1 - 90km/h) byla sniezyca na maxa wszyscy 70 km/h ja 100km/h a pan z focusa mnie zostawil
spowrotem ladna pogoda ja 130-140 na 90tce i znow pan z focusa mnie odstawil
[ Dodano: Nie 23 Sty, 11 18:15 ]
Zamieszczone przez abstinentxtremesystems, dokładnie tak jak wszyscy piszą, a w takich sytuacjach może być naprawdę nerwowo, a co za tym idzie niebezpiecznie
później dziwić się że ludzie wożą pałki i inne gadżety w samochodach
Zajedzie drogę, albo na światłach wyskoczy i zrobi porządek, zresztą nie raz sam mam na to ochotę :evil:
[ Dodano: Nie 23 Sty, 11 12:41 ]
Zamieszczone przez xtremesystems
wlasnie . najwieksze skur.ysynstwo to zmuszanie kogos do lamania przepisow. mialem taka sytuacje .. jezdna dwupasmowa .fotoradar. zwalniam na lewym pasie a na prawym tir..
a jakis je..ny warszawiak za mna swiatlami , migaczami i mi na zderzak robi dyskoteke.
A to nie wiedziałeś że stoi fotoradar i było ograniczenie prędkości
Czy to jest taki problem zjechać na prawy jak jest 70/h i Ci się nie śpieszy?
Nie rozumiem takich wypowiedzi :shock:
Za blokowanie lewego powinien być mandat 500zł i 10pkt
Jedyne rozwiązanie
I do tego przez tydzień w "Wiadomościach" i "Faktach" powinni o tym przypominać :!:
co do blokowania lewego pasa . to palujac 170 chyba nie bede zjeżdzal na prawy pas dohamowujac do 130
[ Dodano: Nie 23 Sty, 11 18:18 ]
Zamieszczone przez martinoZamieszczone przez xtremesystemsa jakis je..ny warszawiak za mna swiatlami , migaczami i mi na zderzak robi dyskoteke.
Rany.... Co Ty masz do tych warszawiaków??
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsja 130-140 na 90tce
Zamieszczone przez abstinentmandat 500zł i 10pkt
Zamieszczone przez Bignie mam zielonego pojącia dlaczego policja wogóle nie reaguje na takie zachowania ??!!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez blind_walkerJakieś 2 lata temu mojego ojca zatrzymała Policja za jazdę lewym pasem przez połowę miasta i oprosili o wytłumaczenie swojego zachowania na drodze.
Zamieszczone przez blind_walkerOjciec wyciągnął fakturę za naprawę lewego łożyska i jakiegoś gumowego elementu w zawieszeniu i powiedział, że dopiero co to wymienił i nie ma zamiaru ponownie marnować kasy na naprawę samochodu
Zamieszczone przez xtremesystemstaki jeden pan stopuje zapalenców coby na 100 nie jechali 160Zamieszczone przez xtremesystemsbyla autostrada (jechalem ja pierwszy raz ) na zegarze 160-170.Czarny Elegance
Komentarz
-
-
zaraz ruszam w trasę...A4y więc znowu pewnie będę klnął...ostatnio jak jechałem to na zakręcie dojechałem do takiego sznura 5 czy 6aut...wszyscy lewym jeden za drugim 120km/h....wyjrzałem na prostej na prawy :shock: a tam żadnego auta nie ma, oni nikogo nie wyprzedzali...nawoływanie na CB nic nie dało więc poradziłem sobie inaczej....nie wiem może "na lewym urodzeni" mają swoje forum i właśnie na zlot jechali...Chiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigWiesz to takie standartowe tłumaczenie lewusów.
Pomyliło mi się, chodziło mi o prawe łożysko, już poprawione.
Generalnie jak się nauczyłem jeździć prawym pasem tak jeżdżę, chyba, że jest zajęty przez wolniej jadące samochody, środkowy podobnie, to się sunie i przez kilometr lewym, żeby wyprzedzić. Takie sytuacje również się zdarzają, szczególnie przy dużych węzłach drogowych. Jest jeszcze kwestia jadących środkowym pasem, ale to chyba było poruszane tyle razy, że szkoda czasu na pisanie o tym na nowo.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BigChłopie mozesz mi to wytłumaczyć??? Bo sam sobie zaprzeczasz Naprawdę już nie rozumiem o co ci chodzi ?
co nie zmiena faktu ze jestem takim zapalencem .. tylko w miare kulturalnym i nie migam ludzia kierunkowskazami i dlugimi tylko moze raz migne i jak nie zjedzie to przyhamowywuje i jak jest sposobnosc wyprzedzam z prawej
Komentarz
-
-
Wczoraj mnie osłabił "kolega" w O1 kombi, szary, blachy WJ i chyba 8-mka z przodu - zawrócił na skrzyżowaniu Kondratowicza/Malborska w stronę Chodeckiej i z rozbiegowego pasa zajechał drogę i temu na lewym pasie i mnie na prawym, wyhamował 100 metrów dale4j żeby zjechać do Tesco i zdziwiony że otrąbiony :twisted: Zmiana pasa to naprawdę bolączka na drogach.
Komentarz
-
Komentarz