Czy ktoś miał styczność z którymś ubezpieczeniem oprócz PZU, bo podobno inne ubezpieczalnie robią problemy z wypłacaniem szkód i są rożnego rodzaju problemy...
Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez natashCzy ktoś miał styczność z którymś ubezpieczeniem oprócz PZU, bo podobno inne ubezpieczalnie robią problemy z wypłacaniem szkód i są rożnego rodzaju problemy...
Komentarz
-
-
Większość osób spogląda na cenę i słusznie,
Jednak warto zajrzeć w ogóle warunki ubezpieczeń (OWU) i sprawdzić co ubezpieczyciel gwarantuje.
AXA jest tania, ale w AC na starcie jest franszyza redukcyjna. Nie ma nic za darmo.Sprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Oktawiusz202a na AC się zarabia wprowadzając zawiłe warunki ewentualnych wypłat.
Co do tematu, to ubezpieczenie w PZU, pełny pakiet, OC, AC, NNW, AP (Polska i za granicą), AutoSzyby - blisko 2k zł. Zniżka OC - 60%, AC - 50% (albo 55, nie pamiętam już).
Komentarz
-
-
Cześć
Ponieważ niedługo kończy mi się ubezpieczenie i przewertowałem kilka "kalkulatorów" natrafiłem na coś ciekawego. Dotyczy to ubezpieczenia z Axa- wyliczenia dla Octavia II 1,9 tdi kombi. Przez pomyłkę zapomniałem zaznaczyć " Liczba zabezpieczeń antykradzieżowych" - brak. Zobaczcie przy braku zdeklarowanych zabezpieczeń składka za oc + ac wyniosła 674 zł
Natomiast przy zdeklarowanych zabezpieczeniach wzrosła do 951 zł!
Nie uważacie ze powinno być odwrotnie? Jak zabezpieczenia są to składka niższa jak niema zabezpieczeń to składka wówczas wyższa.
Komentarz
-
-
O2 Tour, 2011 rok
PZU:
wartośc pojazdu 43000
składka dla Pana (zniżka 10%za bezszkodowośc po roku) wynosi 2646 zł
składka ze współwłaścicielem który ma 60% w ac i oc 1900 z klauzulą ochrony zniżek czyli po 1 szkodzie w oc i ac dalej pozostaje 60% zniżki
w obu przypadkach wykupiona opcja stałej wartości pojazdu przez 12 miesięcy
Auto pomoc na teranie RP -holowanie w razie awarii pojazdu
a od 41000 składki odpowiednio: 2525 ,1777
Z ASO propozycje jakie dostałem:
Wartość auta do ubezpieczenia = 41 000
PAKIET ALLIANZ promocja = 2685,-
PAKIET HESTIA = 2222,-
PAKIET GENERALI = 2951,-
Z maksymalnymi zniżkami (współwłaściciel) pełne zniżki:
ALLIANZ = 1927,00
HESTIA = 1620,00
GENERALI (zniżki max ale tu zaczytuje się wiek najmłodszego=29lat) = 2100,-
23-01-2012 aktualizacja:
Koleżanka z salonu VW wyczaiła promocję w Allianz
kod promocji 2348
Wartość samochodu 43k zł składka 1 720,00 zł w przypadku sumy gwarantowanej 12 miesięcy składa wynosi 1 978,00 zł.
Do kupienia w salonach, które korzystają z brokera VW Bank (na pewno Skoda, VW). Tylko podajcie koniecznie ten kod promocji!Sprzedam czarnulkę...
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?p=1000063
Komentarz
-
-
Proama - zdecydowanie najlepsza oferta na rynku obecnie (nawet mBank rozklada na lopatki)
O2FL 1.4TSI, 2010r., 49 000 km, Warszawa, wycena 49 tys. zl - 1605 zl (AC ASO {brak udzialu wlasnego w kosztach naprawy, bez gwarancji sumy ubezpieczenia} + OC + Super assistance) - wszystkie mozliwe znizki :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gieuProama - zdecydowanie najlepsza oferta na rynku obecnie
Ponieważ AC mam do mają zobaczymy co zaproponują - wstępnie około 900 pln z Asisatnsem i wycena na 24000 wartości samochodu.
Moim zdanie OC nie jest ubezpieczeniem dla mnie i płacenie 2 razy więcej nie bardzo się opłaca.Nabytek w 04.2010 r czyli 2,0 TDI.
Po drodze Verso 2,0 D4D, Auris 1,6 Velmatec
A teraz jest 1,4 TSI z 2012
Komentarz
-
-
Octavia Tour 2 2011 1.6 MPI, znizki 50% OC, na AC przeszly znizki z OC, NW, assistance pelny, pomoc prawna, brak wkladu wlasnego, naprawa w ASO na orginalnych czesciach, wartosc samochodu 42tys.
Benefia: 1500zl
Hestia: 1620zl
Proama: 1750zl
Generalli: 1900zl
Alianz: 2600zl.
Wybralem oczywiscie Benefia, ubezpieczenie dilerskie. Slyszalem duzo negatywnych opinii o tym ubezpieczycielu ale nie zamierzam przeplacac. Mam OWU ktore sa jasne i jesli beda problemy z wyplaceniem odszkodowania zawsze pozostaje sad.Rafał
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rafall79Wybralem oczywiscie Benefia, ubezpieczenie dilerskie. Slyszalem duzo negatywnych opinii o tym ubezpieczycielu ale nie zamierzam przeplacac.
I tu znając negatywne opinie o Benefii byłem pozytywnie zaskoczony.
Komentarz
-
Komentarz