Ile płacicie za ubezpieczenie?

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gzyms
    Rider
    • 2011
    • 397
    • Octavia I combi (1U5)
    • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

O1 kombi Celebrate 1,9 tdi 130ps, 2004 rok, wyceniona na 28kzł (dałem 7 kzl mniej) pełen pakiet w allianzie oc+ac (najwyższa wersja, bez amortyzacji i udziału własnego + Car Assistance Exclusive)+nnw+kradzież+wybicie szyb (90zł), max zniżki - niecałe 1500 zł.

każdy może, nikt nie musi

Komentarz

• Psycho Dad
      Rider
      • 2009
      • 629

Zamieszczone przez Mihau
      Pakiet dealerski AC OC NNW Assistance 2150PLN (tylko się muszę dowiedzieć na ile jest wyceniona)
      dobra cena ja za swoje TSI warte około 50.000 zabecelowałem 2.700 :/a oc+ac zniżki 60% i 50%
      Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.

Komentarz

• Hipolita
        Ambiente
        • 2010
        • 130

moją okcie wycenili na 42K i zapłaciłem za cały pakiet 3K w PZU ze zniżkami 60% OC i 50% AC poprzednio miałem w allianz i teraz zaśpiewali 4K :shock: więc podziękowałem
        Octavia II Kombi 1.9 TDI BXE Ambiente była teraz Octavia III Liftback 1.4 TSI Ambition

Komentarz

• fuego_2007
          Ambiente
          • 2009
          • 230
          • Octavia II (1Z3)
          • BSE 1.6 MPI 102 KM

O2 FL 1.6 mpi 2009 rok w PZU u dilera wycenili na 42800 60% OC i 60% AC + NNW+ pakiet zagranica.
          Razem 2045 zł

Komentarz

• bresiu
            Classic
            • 2011
            • 36

OII kombi ambiente 2007
            AC 60% OC 60% zwyżka za wiek 24
            Hestia najwyższy pakiet assistance, samochód zastępczy na naprawy w serwisie (także te typu wymiana rozrządu itd.), pakiet szyb, naprawa na oryginalnych częściach bez franszyzny czyli pełen wypas jaki maja w hestii 2401

Komentarz

• Rok z Bagien
              L&K
              • 2010
              • 1172

2010, wyceniona na 60 kPLN, składka w PZU (pełen pakiet z utrzymaniem wartości przez cały rok i brakiem podwyższenia składki w przypadku wystąpienia z mojej winy szkody)
              - 2138 zł. (max. zniżki)

pzdr

Komentarz

• gzyms
                Rider
                • 2011
                • 397
                • Octavia I combi (1U5)
                • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM

Zamieszczone przez czesio73
                Przy pełnym pakiecie wynik ok. 3% jest dobrym wynikiem
                U mnie wychodzi jakieś 5% 8)

każdy może, nikt nie musi

Komentarz

• Dig Dug
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 1306
                  • Seat

Wie ktoś ile podwyzki było na OC i AC ? Znajduję artykuły z końca 2010 lub początku 2011, gdzie jest napisane, że w 2011 bedą podwyżki, wiem, że były, ale ile % nie napisali.
                  Była O1 jest F2.

Komentarz

• BADYL
                    RS
                    • 2011
                    • 2396
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

octavia II wyceniona na 38tys - ubezpieczenie pełen pakiet coś w granicach 1900zł
                    nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• pio_wwa
                      Drive
                      • 2010
                      • 85

Cześć

kończy mi się ubezpieczenie samochód z 2010 r.

Ile kosztuje pełen pakiet oc/ac w salonie?

Bo wiem że do kilku lat auta można brać pakiet. (ostatnio płaciłem jakoś około 2k)

zniżki max

wcześniej miałem w allianz

Komentarz

• Mihau
                        RS
                        • 2009
                        • 7460
                        • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

ja kupilem pakiet w salonie w allianz za 1.8 TSI 2010 za 2140 PLN.
                        O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• Rok z Bagien
                          L&K
                          • 2010
                          • 1172

Zamieszczone przez pio_wwa
                          kończy mi się ubezpieczenie samochód z 2010 r.

Ile kosztuje pełen pakiet oc/ac w salonie?
                          Jeśli samochód jak w profilu to jego wartość ok. 57-60 kPLN. Mam tak sam i tak mi wyceniano.

W salonie lady krzyknęła mi za alllianz 2850 zł. za pakiet ze stałą wartością pojazdu i coś około 2500 zł. za <zwykły> pakiet.

Grzecznie podziękowałem i zadzwoniłem do kobitki, która już chyba z 10 lat obsługuje mi ubezp. chaty i samochodów.

Pakiet PZU, stała wartość pojazdu, brak podwyższenia składki w przypadku szkody z mojej winy, wycena na 60 kPLN - do zapłaty 2138 zł.

Innymi słowy: pytać, pytać, pytać

pzdr

Komentarz

• eroberto1
                            Rider
                            • 2010
                            • 350

Ja powoli się rozglądam za ofertą i póki co jestem w lekkim szoku, rok temu płaciłem w Avivie 1760zł teraz w pzu policzyli mi 3900, w Alianz 3800 :shock: Liberty 2500zł ale czekam jeszcze na Axe i oferte na przedłużenie w avivie bo ta chyba będzie najkorzystniejsza
                            2.0 TDI BKD http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=39508

Komentarz

• maxdax
                              Drive
                              • 2010
                              • 93

axa zniżka

jeśli ktoś chce dodatkową zniżkę w AXA można powołać się na nr polisy 5420862

Przy zakupie polisy dostaniesz zniżkę na ubezpieczenie:
                              20 zł na Pakiet OC lub Pakiet AC
                              60 zł na Pełen Pakiet OC+AC lub Pakiet dla Kobiet przy ubezpieczaniu samochodu
                              60 zł na Pełen Pakiet przy ubezpieczaniu motocykla

w formularzu w podpunkcie nazwa promocji należy wybrać "Poleć AXA Direct znajomym" i przekopiować nr polisy 5420862 , ewentualnie rozmawiając z konsultantem podać nr j/w.

Od siebie mogę dodać że w AXA wyszło mi najtaniej za Pakiet OC + NNW + Szyby zapłaciłem 554zł = u konkurencji czyli u brokera stacjonarnego wychodziło 1000-2300zł za samo OC
                              nie posiadam zniżek mam poniżej 25lat - współwłaściciel posiada 60% i jest wpisany jako drugi w dowodzie. (u niektórych firm ma to znaczenie)

Powiat Legionowski/ Warszawa

Komentarz

• arturas03
                                L&K
                                • 2009
                                • 1298
                                • Toyota
                                • AGN 1.8 20V 125 KM
                                • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

1317 zł w Avivie za pełny pakiet przy max zniżkach.
                                Octavia II FL 1,9 TDI 2009 r.
                                Toyota Auris II TS Hybrid 2016r.

Komentarz

• Dig Dug
                                  L&K
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 1306
                                  • Seat

Ja właśnie zapłaciłem 1161 zł za Fabie 2 wycenionej na 31 tys zł w PZU.
                                  Obniżka 60% na wszystko. OC + AC bez udziału własnego (opcja serwis) + NW + Autoszyby.
                                  AC i KR Polska + Europa. Assistance Komfort.

Generalnie piszcie opcje których dotyczą wasze ubezpieczenia i ile macie zniżek, bo jak weźmiesz domyslne ubezpieczenie w róznych Directach, to masz dużo taniej, ale 15% udział własny, bez NW, amortyzacja części, Assistance trzeba dodatkowo dokupić, AC i KR (kradzież) są tylko na Polske. Jak doliczysz te opcje, to zaczyna być taniej niż np. w PZU, ale nie diametralnie przez pół, tylko 15-20%.
                                  Była O1 jest F2.

Komentarz

• rkb
                                    RS
                                    • 2008
                                    • 2152
                                    • Rapid Spaceback (NH1)
                                    • CYVB 1.2 TSI 110 KM

1960 za pakiet hestii w salonie, taki sam jak przy zakupie auta, cena też ta sama. szkodnik 2010
                                    Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Dig Dug
                                      L&K
                                      S_OCP Member
                                      • 2005
                                      • 1306
                                      • Seat

Lis-Witalis, Nie zawsze najtaniej jest najlepiej. Jak wcześniej zwróciłem uwagę, nie każda polisa ma to samo. I dokupując w jednej coś co ma inna zrównuje cenowo obie i wtedy nie ma taniej.
                                      Kolejna sprawa to jak które towarzystwo ubezpieczeniowe wypłaca kase, czy do tygodnia, czy dłużej.
                                      Gdzie jest agent, czy przyjeżdza, czy się dojeżdza do przedstawiciela itp.

Wg. mnie ważne jest na jaką firmę ubezpieczeniową autoryzację ma najbliższy serwis Skody, w którym chcielibyśmy naprawiać auto bezgotówkowo. Jak Skoda ma przedstawicielstwo, to załatwia od ręki, bo nie czeka na rzeczoznawcę, tylko sama wycenia na miejscu.
                                      Nie gloryfikuję żadnego z zakładu ubezpieczeniowego, sprawdzałem gdzie taniej, ale miałem szkodę z mojego OC 4 lata temu i po wpisaniu tego w wycenę polisy cena leci w górę na łep na szyję. Każdy jest droższy od PZU, który mnie o to nie pyta, chociaż wypłacał z mojego ubezpieczenia. 2 lata miałem 50% po których wróciłem do 60%.
                                      Gdy nie zaznaczę tej kolizji, to wychodzi mi w Directach na necie ok 150 zł taniej niż w PZU, wybierając te samą wersje co w PZU. Gdy ograniczę na necie AC i KR tylko do Polski, oleje Assistans to robi się taniej niż w PZU, tam nie ma opcji AC i KR tylko na Polskę lub całą Europę - jest tylko na całość. Zależy co kto potrzebuje.
                                      W przyszłym roku gdy zniknie mi ta kara 5 letnia, zastanowię się czy będę potrzebował AC i KR na Europę, jak nie to mogę iść w direkty, jak tak, to dla 150 zł nie będę ekperymentował.
                                      W przypadku posiadania kodu do promocji sprawa wygląda lepiej dla direktów, ale to inna śpiewka.
                                      Była O1 jest F2.

Komentarz

• maxdax
                                        Drive
                                        • 2010
                                        • 93

jeśli tylko wykupujecie OC to tam gdzie najtaniej czyli w directach
                                        AC bym jednak w jakiejś bardziej "prestiżowej" firmie wykupił czyli np PZU bo z nim nigdy nie było problemów

Komentarz

• Zamieszczone przez maxdax
                                          AC bym jednak w jakiejś bardziej "prestiżowej" firmie wykupił czyli np PZU bo z nim nigdy nie było problemów
                                          Ja miałem na myśli samo OC. A wtedy szukam jak najtaniej. I w liberty direct z tym kodem : xxx wychodzi najtaniej. A co do AC to już trzeba dokładniej prześledzić ofertę. Tak jak napisał Dig Dug

Komentarz

• bws34
                                            Rider
                                            • 2011
                                            • 543

Zamieszczone przez Lis-Witalis
                                            Zamieszczone przez maxdax
                                            Ja miałem na myśli samo OC. A wtedy szukam jak najtaniej. I w liberty direct z tym kodem : xxx wychodzi najtaniej. A co do AC to już trzeba dokładniej prześledzić ofertę. Tak jak napisał Dig Dug
                                            Skorzystałem z tego kodu i wyszło mi za OC+Szyby+NNW 801 zł Octavia 2.0 (nie mam 25 lat,20% zniżek)
                                            "Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."

"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)

www.zoltar.bielsko.pl

Komentarz

• paulob1
                                              Rider
                                              • 2008
                                              • 470
                                              • Octavia I (1U2)
                                              • BFQ 1.6 MPI 102 KM

Cześć wszystkim. Widzę że temat sprzed chyba 2 lat żyje własnym życiem,heh.... to i ja się dołączę...
                                              Od kilku lat mBank(BRE Ubezpieczenia), auto ubezpieczone w pakiecie łącznie z holowaniem i autem zastępczym na 7 dni(niby niewiele ale zawsze coś), wartość z zeszłego roku 33 tys zł, zniżki oc: 60%, ac: 50% cena całego ustrojstwa 1060 zł.
                                              Jakieś 4 lata temu rozliczona jedna szkoda, drobna stłuczka, wszystko w miarę bezproblemowo. Działa to tak samo jak Link 4 , AXA itp. ubezpieczalnie.
                                              Tu można sobie policzyć składkę i wybrać wariant ubezpieczenia.
                                              Jedyny minus jest taki, że trzeba mieć u nich konto (wiadomo, mBank).

Aha, ja z ich ofert wybrałem Hestię.

Komentarz

• sebu
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1304
                                                • Octavia II (1Z3)
                                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • CDAA 1.8 TSI 160 KM

Dzisiaj opłacałem cały pakiet w WARCIE ( OC,AC,NNW ) 1206 zł.
                                                Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz
                                                jak pomogłem to daj punkcik
                                                sprzęgło od G 60

Komentarz

• Arkadian
                                                  Drive
                                                  • 2011
                                                  • 49

Skoda Octavia II 2007r 2.0 TDI - wartość z EuroTaxu 40tyś PLN
                                                  OC + AC + Ubezpieczenie na życie = 1390zł
                                                  TUZ
                                                  Primus Inter Pares

Komentarz

• marektbg
                                                    Elegance
                                                    • 2010
                                                    • 861

Mam pytanko do ubezpieczonych w AXA - jak u nich wygląda ewentualna wypłata z AC? Chce u nich ubezpieczyć drugie autko i się zastanawiam czy warto.
                                                    Liberty i Link 4 mi znajomi po swoich doświadczeniach odradzają. Nie wiem czy wchodzić w AXE.

Komentarz

Pracuję...