O1 kombi Celebrate 1,9 tdi 130ps, 2004 rok, wyceniona na 28kzł (dałem 7 kzl mniej) pełen pakiet w allianzie oc+ac (najwyższa wersja, bez amortyzacji i udziału własnego + Car Assistance Exclusive)+nnw+kradzież+wybicie szyb (90zł), max zniżki - niecałe 1500 zł.
Ile płacicie za ubezpieczenie?
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez pio_wwakończy mi się ubezpieczenie samochód z 2010 r.
Ile kosztuje pełen pakiet oc/ac w salonie?
W salonie lady krzyknęła mi za alllianz 2850 zł. za pakiet ze stałą wartością pojazdu i coś około 2500 zł. za <zwykły> pakiet.
Grzecznie podziękowałem i zadzwoniłem do kobitki, która już chyba z 10 lat obsługuje mi ubezp. chaty i samochodów.
Pakiet PZU, stała wartość pojazdu, brak podwyższenia składki w przypadku szkody z mojej winy, wycena na 60 kPLN - do zapłaty 2138 zł.
Innymi słowy: pytać, pytać, pytać
pzdr
Komentarz
-
-
axa zniżka
jeśli ktoś chce dodatkową zniżkę w AXA można powołać się na nr polisy 5420862
Przy zakupie polisy dostaniesz zniżkę na ubezpieczenie:
20 zł na Pakiet OC lub Pakiet AC
60 zł na Pełen Pakiet OC+AC lub Pakiet dla Kobiet przy ubezpieczaniu samochodu
60 zł na Pełen Pakiet przy ubezpieczaniu motocykla
w formularzu w podpunkcie nazwa promocji należy wybrać "Poleć AXA Direct znajomym" i przekopiować nr polisy 5420862 , ewentualnie rozmawiając z konsultantem podać nr j/w.
Od siebie mogę dodać że w AXA wyszło mi najtaniej za Pakiet OC + NNW + Szyby zapłaciłem 554zł = u konkurencji czyli u brokera stacjonarnego wychodziło 1000-2300zł za samo OC
nie posiadam zniżek mam poniżej 25lat - współwłaściciel posiada 60% i jest wpisany jako drugi w dowodzie. (u niektórych firm ma to znaczenie)
Powiat Legionowski/ Warszawa
Komentarz
-
-
Ja właśnie zapłaciłem 1161 zł za Fabie 2 wycenionej na 31 tys zł w PZU.
Obniżka 60% na wszystko. OC + AC bez udziału własnego (opcja serwis) + NW + Autoszyby.
AC i KR Polska + Europa. Assistance Komfort.
Generalnie piszcie opcje których dotyczą wasze ubezpieczenia i ile macie zniżek, bo jak weźmiesz domyslne ubezpieczenie w róznych Directach, to masz dużo taniej, ale 15% udział własny, bez NW, amortyzacja części, Assistance trzeba dodatkowo dokupić, AC i KR (kradzież) są tylko na Polske. Jak doliczysz te opcje, to zaczyna być taniej niż np. w PZU, ale nie diametralnie przez pół, tylko 15-20%.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Lis-Witalis, Nie zawsze najtaniej jest najlepiej. Jak wcześniej zwróciłem uwagę, nie każda polisa ma to samo. I dokupując w jednej coś co ma inna zrównuje cenowo obie i wtedy nie ma taniej.
Kolejna sprawa to jak które towarzystwo ubezpieczeniowe wypłaca kase, czy do tygodnia, czy dłużej.
Gdzie jest agent, czy przyjeżdza, czy się dojeżdza do przedstawiciela itp.
Wg. mnie ważne jest na jaką firmę ubezpieczeniową autoryzację ma najbliższy serwis Skody, w którym chcielibyśmy naprawiać auto bezgotówkowo. Jak Skoda ma przedstawicielstwo, to załatwia od ręki, bo nie czeka na rzeczoznawcę, tylko sama wycenia na miejscu.
Nie gloryfikuję żadnego z zakładu ubezpieczeniowego, sprawdzałem gdzie taniej, ale miałem szkodę z mojego OC 4 lata temu i po wpisaniu tego w wycenę polisy cena leci w górę na łep na szyję. Każdy jest droższy od PZU, który mnie o to nie pyta, chociaż wypłacał z mojego ubezpieczenia. 2 lata miałem 50% po których wróciłem do 60%.
Gdy nie zaznaczę tej kolizji, to wychodzi mi w Directach na necie ok 150 zł taniej niż w PZU, wybierając te samą wersje co w PZU. Gdy ograniczę na necie AC i KR tylko do Polski, oleje Assistans to robi się taniej niż w PZU, tam nie ma opcji AC i KR tylko na Polskę lub całą Europę - jest tylko na całość. Zależy co kto potrzebuje.
W przyszłym roku gdy zniknie mi ta kara 5 letnia, zastanowię się czy będę potrzebował AC i KR na Europę, jak nie to mogę iść w direkty, jak tak, to dla 150 zł nie będę ekperymentował.
W przypadku posiadania kodu do promocji sprawa wygląda lepiej dla direktów, ale to inna śpiewka.Była O1 jest F2.
Komentarz
-
-
Lis-Witalis
Zamieszczone przez maxdaxjeśli tylko wykupujecie OC to tam gdzie najtaniej czyli w directach
AC bym jednak w jakiejś bardziej "prestiżowej" firmie wykupił czyli np PZU bo z nim nigdy nie było problemów
Komentarz
-
Zamieszczone przez Lis-WitalisZamieszczone przez maxdaxjeśli tylko wykupujecie OC to tam gdzie najtaniej czyli w directach
AC bym jednak w jakiejś bardziej "prestiżowej" firmie wykupił czyli np PZU bo z nim nigdy nie było problemów"Byli to ludzie, których łączyło coś więcej niż tylko wspólna gra w piłkę. Dla których honor i obrona barw klubowych nie były pustymi pojęciami."
"Możemy działać na zasadach demokratycznych ale rację będę miał Zawsze Ja"- Hubert Jerzy Wagner(1941-2002)
www.zoltar.bielsko.pl
Komentarz
-
-
Cześć wszystkim. Widzę że temat sprzed chyba 2 lat żyje własnym życiem,heh.... to i ja się dołączę...
Od kilku lat mBank(BRE Ubezpieczenia), auto ubezpieczone w pakiecie łącznie z holowaniem i autem zastępczym na 7 dni(niby niewiele ale zawsze coś), wartość z zeszłego roku 33 tys zł, zniżki oc: 60%, ac: 50% cena całego ustrojstwa 1060 zł.
Jakieś 4 lata temu rozliczona jedna szkoda, drobna stłuczka, wszystko w miarę bezproblemowo. Działa to tak samo jak Link 4 , AXA itp. ubezpieczalnie.
Tu można sobie policzyć składkę i wybrać wariant ubezpieczenia.
Jedyny minus jest taki, że trzeba mieć u nich konto (wiadomo, mBank).
Aha, ja z ich ofert wybrałem Hestię.
Komentarz
-
Komentarz