Następny zbiornik opróżniony 759km 53l 6,98l/100km jazda mieszana. Coraz bardziej energiczna, ale nie na szalonego akwizytora. :twisted:
Spalanie naszych aut - benzyna
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
U mnie to tak jak widać w podpisie, jazda z ciężką nogą przeważnie w mieście. Ale patrząc na spalanie innych seryjnych 1.8T AUM czyli 150KM to sie zastanawiam co ze mną nie tak, i czy mozliwe, że modyfikacja programu, aż tak obniżyła spalanie :?:Było, minęło:
RS Look @ 198KM/283Nm by Unitronic.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez misiulPS. Mniej pali i lepiej idzie na V-Power?
Czy lepiej idzie :?: nigdy nie testowałem przyspieszenia w obecnej Czeszce na różnych paliwach a to że u Aligatora na hamowni wyszło te ponad 132 KM to bym nie stawiał na paliwo bo inni sprawdzając swoje TSI też mają więcej i myślę że nie wszyscy mieli zatankowane paliwo V-Power.
Za to faktem jest że traskę Tychy - Kraków (nie autostradą) pokonaną względnie płynnie używając b. dużo tempomatu i utrzymując prędkośc w przedziale 80 - 100km/h komp wskazał spalanie 5,2 l/100km mimo opon letnich 225/45/17 :diabelski_usmiech Ale to tylko raz takie spalanie mi wyszło, jeśli mam z trasy 6 l. to znaczy jechałem spokojnie :twisted:
Komentarz
-
-
1. 604 km, auto na dotarciu, 8,11 l/100km, 100% miasto
2. 738km, auto na dotarciu, 6,26 l/100km, 20% miasto, 80%trasa
3. 550km, 46l co daje 8,36 l/100km 100% miasto
4. 707km, 47.56l co daje 6,72 l/100km 20%miasto 80% trasa (w tym 400km autostrada 130 - 160 km/h)
5. + 6. 907km, 76,6l co daje 8,44 l/100km - 100% miasto
7. 600 km, 51,7l co daje 8,62 l/100km - 100% miasto (klima)
8. 664 km, 46,5l co daje 7,0 l/100km - 60% miasto, 40% trasa
Komentarz
-
-
To i ja dorzucę swoje 3 grosze. Wczoraj mi wypadła traska Białystok - Warszawa (Bemowo) - Białystok. Prędkości ok. 90-100 na 6-tce głównie, chociaż czasem bywało wolniej za innymi, a czasem szybciej (do 120km/h przy wyprzedzaniu). Ale ogólnie spokojnie i zgodnie z zasadami eco drivingu. W Wawie bez korków, bo godziny popołudniowe, ale wynik mnie zaskoczył totalnie. Wyszło 5.2l. Oczywiście wynik z kalkulatora - nie mam komputera w mincie.
Komentarz
-
-
Może chwilowe tak ... ale z odcinka gdzie trzeba podganiać i przyhamowywać wychodzi mi inaczej.
a jak macie 90 na 6 biegu i rozpędzacie się do 110 to redukujecie ? bo eko ba zasadę szybko się rozpędzić i utrzymywać ... powolne rozpędzanie zabiera więcej energii niż chwilowy ostry but.
Ja tam wolę przy tych prędkościach piąteczkę i technikę "rozpęd- hamowanie silnikiem" niż machanie biegami 4-6 lub 5-6
na 6 przy 90 to maluch chyba ma lepszą dynamikę ;pNie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
Ja z kolei macham biegami - jak trzeba wyprzedzać, to zawsze 4 lub 5, a jak się toczę, to jak wcześniej pisałem 6 i prędkości ok 90-100. Obroty są lekko poniżej 2000 na 6-tce przy 90km/h, ale już przy 100km/h z kolei delikatnie ponad 2000. Także do takiego toczenia dla mnie jak znalazł. Szkoda tylko, że słychać opony, bo tak byłoby już idealny samochód.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Psycho Dadpowolne rozpędzanie zabiera więcej energii niż chwilowy ostry but.
Komentarz
-
-
Trasa 750 km. Połowa tej trasy to 3 osoby dorosłe + bagaż. Kolejna połowa to dwie osoby dorosłe bez bagażu.
Wg. komuptera wyszło spalania na poziomie 6.6 litra, zaś moje wyliczenia dały wynik 6.4 l/100 km.
Praktycznie cała trasę była włączona klimatyzacja, zaś średnia prędkość wyszła 74 km/h - styl jazdy normalny.
Uważam, że spalanie wyszło bardzo dobre
Komentarz
-
-
U mnie trasa 2x1200 km (w Alpy Słoweńskie). 4 osoby dorosłe plus sprzęt kempingowy i bagaże (namioty, plecaki jedzenie na 4 dni). Octavka byłą full załadowana. Średniej prędkości nie spisałem ale w Polsce jak to w Polsce było wolno i w korkach Natomiast od Żiliny do Słowenii autostradą tak ok 120-130 km/h
Średnie spalanie z całości trasy było 5,9
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez słońmaciek.sz, w końcu ktoś ma średnie motostatowe poniżej 6.myślałem ,że ja jestem tylko jakimś ufoludem
A co do spalania - teraz jest niższe - jakieś 5.7 średnio. Fakt, że samochodu używam głównie w trasie (na miasto bezsens kupywać taki wielki samochód jak octavia, lepiej coś małego).
Komentarz
-
-
Koledzy napiszcie mi jakie jest realne (takie jak zaobserwowaliście, bez żadnych zakłamań) spalanie w mieście Octavii 2 Tour 1.6 ?
Oczywiście Pb, a nie gazu.Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
Komentarz