Ładny wynik ciekawe czy ktoś złamie może nie 1000km na baku ale z 800km to by było coś
Spalanie naszych aut - benzyna
Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X
-
Zamieszczone przez Psycho DadŁadny wynik ciekawe czy ktoś złamie może nie 1000km na baku ale z 800km to by było coś
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Psycho DadŁadny wynik ciekawe czy ktoś złamie może nie 1000km na baku ale z 800km to by było coś
Latem spalanie miałem na poziomie 5,5 średnio. Teraz, przy tych mrozach wzrosło do ok 6,0-6,1.
Komentarz
-
-
hotrain, u mnie to tak wyglądało przez pogodę raczej, bo do Szczyrku jechaliśmy 4h 45min (3 postoje, wyjazd 3.30 w nocy, bez parcia na czas, 1,20 zł tempomat, zero opadów) wracaliśmy te 10h (wyjazd o 14, zanim wyjechaliśmy ze Szczyrku minęło 40 minut, później korek przed Pszczyną 7km i stracone 2h, później przed za Piotrkowem Tryb. kolejna 1h w korku, od cholery ciężarówek co się wyprzedzały różnicą 2km/h co troszkę trwało) i ogólnie całą drogę deszcz, śnieg z deszczem, śnieg i mega wiatr.
Komentarz
-
-
Dzisiejsze średnie spalanie (jazda po S-3, odcinek 65km) wyniosło 5,2L z 4 osobami na pokładzie. :P Średnia prędkość 69 km/h. Przy wcześniejszych warunkach pogodowych spalanie w trasie oscylowało pomiędzy 5.4 - 5.8 przy jeździe +- 90-110 km z 3-5 osobami na pokładzie. Przy największych mrozach miałem 6,0 max 6,2 ( ze 2-3 razy tylko taka średnia mi wyskoczyła przy bardzo niskim spadku temeratur przy jeździe z 4/5 osobami). Oczywiście jazda na zimowych oponkach. Octavka cały czas tankowana tylko na jednej, tej samej stacji paliw.
Spalanie uzależnione od stylu jazdy, panującyh warunków na drodze i natężenia ruchu. Jazda bez napinki ale nie żadne "eco" .PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBw drodze powrotnej jakie spalanie masz???
Jeżeli chodzi o spalanie to 1,4 16V CGGA jest "czułym silnikiem". Zarówno biorąc pod uwagę warunki pogodowe jak i "ciężką nogę" kierownika. Masa samochodu powoduje to, że przy ciągłym zwalnianiu traci się dużo paliwa na rozbujanie auta do optymalnej prędkości. Ja jestem w tej dobrej sytuacji, że jeżdżę dłuższe odcinki po S3 a mało po mieście.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOSpalanie średnie zarówno w jedną jak i drugą stronę wyniosło 5,4
Zamieszczone przez PAOLO ESCOSpalanie uzależnione od stylu jazdy, panujących warunków na drodze i natężenia ruchu.PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez seba210Chyba coś nie tak jest z tym spalaniem wyliczanym przez kompa w wersjach 4x4O2 Scout 1.8 TSI
Komentarz
-
-
1.4 TSI
1.Jazda codzienna ( 70 % miasto ) 7,5 l/100
2.Trasa ( 90-120 km/h, załadowana) 6,4 l/100,
3.Autostrada (130-150 km/h, załadowana, mróz) 6,7 l/100
4.Autostrada(120-140 km/h, załadowana,mróz, duży box na dachu ) + jazdy lokalne po górach 7,4l/100
ps. w pkt.3 spalanie większe o 0,2 l/100 od jadącego wspólnie 1,9 dci 130 hp
Komentarz
-
Komentarz