q.a mac! http://moto.onet.pl/1650856,1,ceny-d...ul.html?node=2 zeby ktos w w-ie np na wiejskiej itd zył jak lord! Musza characz ściagać!
Ceny paliw
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez piotrek_osCałe szczescie, ze orlen przymrozil ceny paliw...i inne koncerny nie maja wyjscia.....
Jednym z wielu przykładów (tym razem z PO w głównej roli) jest sprawa cen paliw. W początkowym okresie kampanii, kiedy PiS „drożyznę” planował uczynić przewodnim tematem, politycy tej partii zaczęli powtarzać, że Jarosław Wszystko-Mogę Kaczyński poradziłby sobie z wysokimi cenami na stacjach. Wezwałby prezesów spółek naftowych i przekonał do obniżki cen. Najwyraźniej Donald Tusk posłuchał tej rady, bo kontrolowane przez państwo spółki Orlen i Lotos nagle obniżyły ceny na swoich stacjach, choć sytuacja rynkowa tego nie uzasadniała. Temat drogiego paliwa zniknął jednak z kampanii.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osJa tam obecej partii POdziekuje
Poza tym dlaczego żywność wzrosła? Bo podatek poszedł w górę i cena ropy poszła do góry, a więc koszty transportu też? Gówno prawda, każda firma przewozowa jeździ na faktury i odejmuje VAT.
P.S Rzygam i pewnie nie tylko ja już na te określenia typu POlska, POdziękuję, POgratulujemy - co w tym fajnego?
P.S2 Spójrzcie na rakingini - u nas JESZCZE z ceną paliwa i stosunkiem do zarobków nie jest aż tak źle, bo wiele krajów ma gorzej. Po prostu byliśmy przyzwyczajeni do cen rodem z Ukrainy.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MickulP.S Rzygam i pewnie nie tylko ja już na te określenia typu POlska, POdziękuję, POgratulujemy - co w tym fajnego?
P.S2 Spójrzcie na rakingini - u nas JESZCZE z ceną paliwa i stosunkiem do zarobków nie jest aż tak źle, bo wiele krajów ma gorzej. Po prostu byliśmy przyzwyczajeni do cen rodem z Ukrainy.
[ Dodano: Sro 05 Paź, 11 12:38 ]
Zamieszczone przez Mickul
Poza tym dlaczego żywność wzrosła? Bo podatek poszedł w górę i cena ropy poszła do góry, a więc koszty transportu też? Gówno prawda, każda firma przewozowa jeździ na faktury i odejmuje VAT.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osa matemtyke kolega mial w szkole???? jak paliwo było po 3,5 zł to ile było vatu? a teraz jak jest po 5,14 to ile jest vatu????
nie checem tu zmieniac tematu....ale widac jestes POwiazany z PO!
a matemtyke kolega mial w szkole???? jak paliwo było po 3,5 zł to ile było vatu? a teraz jak jest po 5,14 to ile jest vatu????
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_osMickul, Mihau, widac z jednego roku jestescie.....i chyba ten sam nauczyciel was matematyki uczył..... :diabelski_usmiech , bo jak mozna pisac, ze dla firm transportowych jeden pieron czy paliwo po x czy ya matemtyke kolega mial w szkole???? jak paliwo było po 3,5 zł to ile było vatu? a teraz jak jest po 5,14 to ile jest vatu????
No i baryłka rok temu była po 80USD, a teraz jest w granicach 100-120USD.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MickulJa jestem ciekaw jak Pan Jarosław ma zamiar obniżyć paliwa
Wybory idą, wszystko to demagogia i populizm. Przy okazji wszyscy straszą wszystkimi :roll: :roll:
Ale nie o tym ten temat. Swoją drogą jestem ciekawy jak to będzie w nowym roku, czy cena ON rzeczywiście będzie wyższa od Pb.
Komentarz
-
-
Polecam portal www.cenapaliw.pl gdzie na bieżąco można śledzić ceny w danej miejscowości/województwie.
Komentarz
-
-
Bardzo chetnie zobacze jak Jaroslaw WszystkoMOGE Kaczynski dochodzi do wladzy.
Dlaczego? Bo zlosliwa ze mnie bestia, z makroekonomii mialem 5tke i zobacze jak gosc, majacy nikłe pojecie nt ekonomii w skali panstwa i UE sie z to zabiera.
Nie zdziwcie sie jednak PISOentuzjasci, jak nasza kochana Polska za rzadow PISu pojedzie pod jeszcze wieksze dlugi, deficyty, pkb poleci - bo juz leci, a wg rejtingow poleci jeszcze bardziej.
Czy bedzie rzadzic Donaldo, czy Jarkeiro - gowno to zmieni. Wiecie czemu? Bo rzad w skali SWIATOWEGO kryzysu gowno moze. Zwieksza emerytury ? Z czego pytam, jak obecnie na 2 emerytow pracuje 1 mlody czlowiek, a ZUS tonie w dlugach, generuje coraz to nowsze, a za 5 lat pani, ktora obecnie wyprowadza kase z ZUSu w sposob nielegalny to pojdzie siedziec - a wszyscy pOSLOWIE jej na to pozwolili ...
Otworzcie oczy, przeczytajcie kilka niezaleznych i politycznie obojetnych zrodel, po POLITYKA czy UWAZAMRZE ( czy jak ten bochomoz pisowspierawczy sie nazywa )to gazety stronnicze, ktore jada na jedna partie.
Poczytacie, poanalizujecie i bedziecie wiedzieli, ze Panstwo ma g... a nie mozliwosc wplyniecia na ceny paliw - zobaczcie, ze w calej Europie ceny paliw sa na jednym i tym samym poziomie. Powiecie - ok, ale w Polsce zarabiasz 1500 i placisz 5.50, a w austrii zarabiasz 1500e i placisz 1.20e. Zgadzam sie. Jednak z czego wynika, ze w Polsce tyle zarabiamy? Bo ludzie daja sie dymac w dupe.
Spytacie jak to ? Prosta sytuacja z mojego zycia. Firma WABCO zatrudnia studentow i absolwentow. Jest nabor na stanowisko pracy, przychodzi 20 kandydatow. Stanowisko to np logistyk zajmujacy sie" flow" na produkcji. 12 osob zglosilo sie do pracy, 9 studentow 4-5 rok, oraz 3 absolwentow. Absolwenci prezentujacy znacznie wyzszy poziom wiedzy od studentow, w tym ja - z praktyka w Robert Bosch Polska. Ja krzyczalem 2200, moi koledzy krzyczeli po 2000, studenci ponizej 2000.
Na rozmowie oczywiscie angielski, niemiecki, zadanko z optymalizacji produkcji - ot proste rachunki. Pytania typu kanban, poka yoke itd - nie bede sie zaglebial.
Od znajomej, co po cichu sondowala babke z HR wiem ze wybrali najwiekszego idiote, ktory nic nie umial, podukal po angielsku i krzyknal 1100 na reke.
Co dalej? Gosc bedzie chcial podwyzke - wypierdola go przy najblizszym koncu umowy i zatrudnia kolejnego takiego samego jelenia jak on.
Tak wyglada rynek pracy - i jak my pracujacy bedziemy sie tak wlasnie dawac dymac, to bedziemy zarabiali psia kase.
Identyczny przyklad moge przytoczyc z kariery mojego szwagra - startowal na stanowisko product managera na jeden z regionow Polski w branzy browarniczej. Wybrali goscia z mniejszym doswiadczeniem i znacznie nizszymi wymogami finansowymi.
Takze skonczcie biadolic, jak to ch.... sie zarabia w kraju, tylko opierdalajcie innych, ze krzycza za jakie psie pieniadze chca pracowac. Bo tyle ile zarabiamy to kwestia naszych pracodawcow i tego, ze zamiast uczyc sie oszczedzac na przesylkach, kosztach prowadzenia biura, maszynach, pojazdach - oszczedzaja na nas, na pensjach itd.
Glosnym na pohybel czworga partii - niech zyje Korwin i Palikot. Jeszcze wspomnicie moje wypociny, ze gospodarka wolnorynkowa to jedyny rozsadny model partyjny aby teraz rzadzic panstwem.
Dlatego niech PIS wygra wybory, ma wiekszosc, spierdola wszystko co sie da spierdolic ( zachecam wszystkich do odwiedzenia forum http://www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=240 i poczytania nt postepow budowy drog za PIS i za PO - sporo klamstw PISiarzy wyjdzie na jaw, jak oni to przetargi robili na budowe drog
Dodatkowy plus z wladzy PISu - przed ich dume bedziemy skloceni z Niemcami, Rosja i kazdym panstwem jakie to mozliwe :szeroki_usmiechByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Aby paliwa były tańsze to trzeba byłoby wyjść z UE i brać ropę od Chaveza. :diabelski_usmiech , ale trzeba sobie uświadomić, że UE to najmniejsze zło.
A co do pracodawców, to Polak za punkt honoru stawia sobie wyruchanie Polaka i nie tylko na linii pracownik-pracodawca, ale między firmami też.
Wkurza jedynie, że tak hojnie finansują nierobów/nieudaczników z południa (Grecja/Portugalia), a reszta musi za to zaciskać pasa.
Komentarz
-
-
misiek^wro tylko dlaczego na rynku pracy, niektórzy się zgadzają na bycie dymanym, bo lubią, nie sądzę.
- Patrz ilość kandydatów na 1 miejsce, na zachodzie firmy podkradają sobie pracowników, bo praktycznie na rynku nie ma kandydatów, a w Polsce 12 i więcej na 1 miejsce.
czy myślisz, że jak będziemy zarabiać tyle co Niemcy to w Polsce postawną jakiekolwiek miejsca pracy?
- Nie będziesz miał nawet gdzie złożyć podania, bo to co jest zostanie przeniesione daleko na wschód a nowego nikt nie wybuduje.
Co do polityki, to mnie ona jako tako nie interesuje, aczkolwiek wiem tyle że na Kaczyńskiego nigdy nie zagłosuje, ponieważ "...przed ich dume bedziemy skloceni z Niemcami, Rosja i kazdym panstwem jakie to mozliwe" a ja nie mam zamiaru zostać wcielony do armii i zginąć za wyższą sprawę i wiele wiele innych rzeczy...Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
Komentarz