Witam panowie, pytanie ktore mnie interesuje juz padlo w tym temacie ale nie ma odpowiedzi, mianowicie jaka jest wartosc tego srdkowego rezystora, bo mi podczas lutowania odlecial i zaginal. Dzieki za odpowiedz.
[O1] Wskaźniki,zegary,kontrolki,szafa-naprawa
Zwiń
X
-
Jezeli bylo to juz gdzies na forum to pokierujcie mnie prosze, bo nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie:
U mnie po wyjeciu kluczyka ze stacyjki wskazowki zatrzymuja sie w ostatnim polozeniu, nie dziala zegarek oraz nie pamieta licznika dziennego. Efekt jakby brakowalo zasilania.
Co mozna zrobic z takim fantem? Zastosowalem poradnik z pierwszego postu, ale to nie pomoglo w tym wypadku.
Przeszukuje forum ale nie natrafilem jeszcze na odpowiedz. Moze ktos z was wie gdzie to zostalo opisane bede wdzieczny za pomoc.mbx
Komentarz
-
-
Okazuje się że taśma z gniazdem jest na pewno w OII, jeśli chodzi o OI to jest taśma lutowana, więc stacją hot air powinno dać radę odlutować stary wyświetlacz. Przylutować też da radę tylko trzeba nie pić nic przez tydzień żeby się łapy nie trzęsły
Tak to wygląda
źródło: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic806483-30.html
Komentarz
-
-
Panowie, przeszperałem forum i nie mogę znaleźć odp. na mój problem.
Posiadam OI z końca 2006r. dzisiaj podczas jazdy wskaźnik paliwa zaczął wariować, najpierw z przysłowiowego żyda podniósł się do 1/4 baku i tak co chwila opadał i podnosił się. A po dolaniu 5l wskazuje ok. 1/2 baku.
Widziałem bardzo pomocne fotostory ale dotyczy chyba OI przed FL ?!
Od czego zacząć, pływak, czujnik prędkości czy demontaż zegarów ?
Z góry dziekuję za pomoc.
Komentarz
-
-
michal_gda, a co ma czujnik prędkości do poziomu paliwa? Ja osobiście stawiałbym na zimne luty rezystorów, choć może to i pływak. Czy wskaźnik wariuje też np. przy skręcaniu, podjazdach pod górę? Jeśli będziesz brał się za demontaż zegarów to lepiej zaznacz sobie na tarczach (np. kawałkiem taśmy) w jakim położeniu jest wskazówka temperatury, bo ja u siebie po demontażu za ch*ja nie mogłem jej dobrze ustawić i w efekcie silnik zimny pokazuje ciut ponad 50 stopni a rozgrzany ponad 90, nie zatrzymuje się idealnie w pionie.
Komentarz
-
-
" Wiadomość do użytkowników OI po lifcie:
Jak wam znika prędkościomierz a kontrolka rezerwy piszczy i wskazówka paliwa opada to zacznijcie diagnozę od czujnika prędkości który znajduje się w skrzyni pod linkami wybieraka. Jest to impulsator podobny jak w abs tylko długi ok 10cm. Wymontować, przeczyścić styki (w kostce też) dokładnie i zamontować i sprawdzić. powinno działać. szukanie zimnych lutów to ostatnia rzecz za jaką się bierzcie a stabilizator na 99,9%się nie spalił. "
Znalazłem to na forum stąd moje pytanie o czujnik prędkości. Co do zachowań wskaźnika na zakrętach i podjazdach to zwrócę uwage na to jutro. Co do fotostory to tyczy się ono OI przed liftem tak ? Kuurde mam nadzieje, że to tylko zawieszony plywak...
Komentarz
-
-
michal_gda, mi zaczął wariować prędkościomierz i jak się okazało szwankował czujnik prędkości - wymieniłem i pomogło na tyle, że jak stałem to wskazówka była w pozycji wyjściowej. Główną przyczyną były zimne luty rezystorów a nie jak większość radzących uważa stabilizatorów ("ów" bo jest ich kilka na płytce i są to typowe układy scalone). Ja stawiam na zimne luty, bo to standardowa bolączka O1 nieważne czy przed czy po FL (choć podobno przed FL zdarzało się to częściej, później trochę poprawili).
Komentarz
-
-
Witam
Poszukuję kogoś zaufanego,a za razem przystępnego cenowo z okolic Warszawy w celu naprawy zegarów w mojej octavii ,bo mi również zaczęły wariować zegary.
Ma ktoś może jakieś namiary lub może sam się podejmie :?:
Zastanawiałem się nad założeniem zegarów od anglika,czy jest taka możliwość,jeśli tak to co muszę zrobić ,aby je zamontować :?:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sebuZastanawiałem się nad założeniem zegarów od anglika,czy jest taka możliwość,jeśli tak to co muszę zrobić ,aby je zamontowaćjakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-
-
Kiedyś montowałem u siebie pół fisa(z passata) wyglądało na trudne ale po wszystkim wyszło bardzo proste jak znajdziesz identyczny numer licznika europe lub anglik z 9 trzecia od końca zamiast 8 mieć kabel vag tacho zgrywasz wsad starego licznika wgrywasz do anglika i tyle ,oczywiście trzeba wymontować stary licznik i zamontować nowy i przełożyć tarcze.jakby co posiadam kabel vag
Komentarz
-
Komentarz