dzięki matles chodzi super
Wszystko o Vag-Com'ie
Zwiń
X
-
Czytam wątek od dwóch godzin i już sam nie wiem co kupić...na allegro pytałem sprzedających którzy najpierw zachwalają tego typu kable:
a jak napisałem że chce usunąć błąd airbaga i ewentualnie wprowadzić jakieś zmiany typu tryb skandynawski to proponują mi coś takiego:
lub drugi sprzedawca podaje tylko nazwę: VAG912 USB EN
Doradzcie jakiś sprzęt, na początek chce usunąć błąd poduszki i ewentualne błędy jakie mogą się pojawić w przyszłości, ewentualnie skasować serwis olejowy - jaki sprzęt do takich czynności?
I ewentualnie inny sprzęt którym można się więcej pobawić w np tryb skandynawski, doświetlanie zakrętów czy domykanie szyb.
OCTAVIA II 2006r.
Dziękuję za pomoc
[ Dodano: Nie 12 Wrz, 10 23:16 ]
Czy ewentualnie można kupić jakiś tańszy kabel który będzie współpracował z programem z większymi możliwościami? Proszę o propozycje
Komentarz
-
-
eroberto1, Pierwszy generalnie tylko do analizy błędów i ewentualnego kasowania
Drugi to taka popierdułka, niby może więcej, ale jak byś chciał zczytać błędy i zapodać je na forum celem pomocy w odczytaniu to już lipa, karteczka długopis i przepisywanie z małego ekraniku. Oczywiście odchodzi Ci koszt laptopa.
Jak dla mnie to poszukaj kabelka VCDS i będziesz w pełni zadowolony.__________________________________
Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Guguśeroberto1, Pierwszy generalnie tylko do analizy błędów i ewentualnego kasowania
Drugi to taka popierdułka, niby może więcej, ale jak byś chciał zczytać błędy i zapodać je na forum celem pomocy w odczytaniu to już lipa, karteczka długopis i przepisywanie z małego ekraniku. Oczywiście odchodzi Ci koszt laptopa.
Jak dla mnie to poszukaj kabelka VCDS i będziesz w pełni zadowolony.
VCDS chyba drożej?
[ Dodano: Pon 13 Wrz, 10 08:18 ]
znalazłem jeszcze taki, ale sprzedawca odpowiada w dwóch słowach ta pytania, kabel podobno firmy ros-tech:
Komentarz
-
-
thebruno, wyślij pytanie do sprzedającego LEC-a, na allegro albo bezpośrednio na SCP: http://forum.skodaclub.pl/member/lec...036913bc312940
Ja kupiłem dokładnie ten kabelek od LEC-a i jestem bardzo zadowolony, tylko ja używam XP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez thebrunoNiestety sprzedawca powiedział, że działa tylko na 32 bitach. Komuś udało sie uruchomić Vaga na Win7 64-bit?
Komentarz
-
-
Zakupiłem ten kabelek i działa na XP Mode.
Ale natknąłem się na problem, przy próbie skasowania błędów poduszki - o możliwości uszkodzenia sterownika 6Q0-909-605-A. Więcej info na http://www.ross-tech.com/vag-com/vw_issues.html
Oczywiście moja Octavia I jest z 2000 roku, więc jest szansa, że w taki sam sterownik jest wyposażona. Gdzie znajduje ten sterownik w Octavii I, czy w tym samym miejscu co w adresie podanym powyżej? Czy wersja VAG409.1 również może uszkodzić ten sterownik?
Komentarz
-
-
Witam
Zakupiłem taki kabelek
dostałem na płytce do niego VAG COMMANDERA 1.4
ale nie mam pojęcia jak go używać (
mogę się podpiąć oki ale jak zczytać błędy ?
Czy muszę podpinać poszczególne moduły otwierane z prawej strony pod listą rozwijalną ?
Dostałem również mailem po moich pisaniach do sprzedawcy VAG 2.5 i 4.9 no to jest po polsku
z tym że 2.5 sie nie podłącza
a 4.9 podłącza sie raz na 3-4 próby a błędy zaczął zczytywac tylko raz i znowu rozłączenie
coś nie tak robię czy kabelek coś nie teges ?
pozdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Enriquezvag-commander to zupełnie coś innego niż Vag-com czy VCDS. Powinieneś cieszyć się, że uruchamiając vaga nie zniszczyłeś kabelka. Z Vag Commanderem niewiele osób tutaj ma doświadczenie, ale koniec końców kodowanie samo w sobie mógłbyś robić korzystając ze wskazówek vcds.
gość sam na aukcji daje screeny z softu wiec chyba nie ma z tym problemu i musi działać ?
nic napisałem do sprzedawcy zobacze co odpowie
pozd
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BANDIT- jak mailem zniszczyc kabelek ?
Jeśli masz np. interfejs dedykowany do współpracy z softem w wersji 1.1 a użyjesz softu w wersji 1.2 to istnieje ryzyko, że zadziała zabezpieczenie które zablokuje/uszkodzi interfejs. Oczywiście wszystko zależy od typu interfejsu i jego źródła pochodzenia tzn. czy oryginalny, czy klonowany, itp. Z oryginałami najczęściej nie ma problemu tzn wchodzisz na stronę producenta i ściągasz najnowszy soft. W przypadku różnego rodzaju klonów użycie innego softu kończy się "padem" kabelka i najprawdopodobniej to Kolega Enriquez miał na myśli.
W przypadku Twojego kabla jeśli sprzedawca dopuszcza użycie wyższych wersji softu z tym kabelkiem to nie powinno się nic stać.MINT
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez BANDITPowinieneś cieszyć się, że uruchamiając vaga nie zniszczyłeś kabelka.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Krzycho-63Zamieszczone przez BANDITPowinieneś cieszyć się, że uruchamiając vaga nie zniszczyłeś kabelka.
nie podlaczalem do VCDS )
nawet nie mam tego softu
Komentarz
-
Komentarz