Już mam. W wersji 409-s żeby zarejestrować trzeba wrzucić w katalog Vag-com otrzymany od producenta plik z kluczem *.vcm. (lub inny :lol: o znanej nazwie)
Zamierzam kupić kabel KKL od viaken-a i mam pytanie. Czy razem z tym zestawem dają program VAG-com? I skąd ewentualnie można ściągnąć ten program i czy jest on darmowy?
Bo wczoraj ściągnąłem ze strony www.vag-com.pl program VAG-com Beta 606.5 i z tego co mi się wydaje to nie jest on darmowy bo trzeba się zarejestrować ale nie jestem pewny. Proszę o trochę informacji.
To w takim razie byłbym wdzięczny jakby ktoś mi przesłał ten programik na maila.
Z góry wielkie dzięki.
Jescze jedno pytanko: czy za pomocą tego cuda będę mógł kasować błędy np czujnika Halla i innych??
Właśnie doczytałem że to tego cuda co chcę kupić potrzbuję VAG-a do wersji 409-1.
Teraz na stronie Vag-coma'a jest tylko wersja 6.06.
Istniałaby taka możliwość żebyś przesłał mi ten programik razem z tym pliczkiem :wink: . Byłbym bardzo wdzięczny
Panowie, pytanie mam. Jaka bedzie najtansza opcja do zwyklego diagnozowania?
Mam VAG-COM'a 607.3 PL wersja zarowno na COM, jak i na USB. Mam tez VAG-COM 3112n na COM i po prostu chcialbym wiedziec jaki interfejs/ z jakiego zrodla najtaniej bedzie mi z tym chodzil. Dodam, ze nie chce kabla za 500PLN, bo az tak nie jest mi to potrzebne Czy interfejsy z Allegro.pl dedykowane do wersji 409.1 podejdą pod tego 3112?
Te pod 409.1 podejda pod starszego, ale mialem cos takiego z jedny, KKL ze nie chcial laczyc sie z silnikiem. Okazalo sie ze nie podobaly mu sie napieciac, jak bylo za wysokie, czyli alternator ladowal to gubil polaczenie. Jak na postoju mialem kluczyk przekrecony i wlaczone ogrzewanie szyby to wszystko bylo ok
Ten VAG 607.3 chodzi tylko z najnowszymi kablami po CAN-BUSie czyli najtaniej co wiem to 350zl-400zl
Komentarz