pomylony ty nie rozuzniasz co kupiles i za ile czy jak. Kupiles kabel od viakena kkl czyli ten do aut bez cana czylinowszych. Co za tym idzi ezaden vcds ci na nim ni ebdzie smigal Nie licze vcds lite bot o tylko z nazwy jest a nic wspolnego z vcdsem nie ma. Zainstlauj vag com 3.11.2 z crackiem i masz co chesz. a i poducz sie jezyka angielskiego bo to co jest po PL to nei zawsze musi byc przetumaczone idealnie. No chyba z epozniej bedziesz glupoty wypisywal co ci ten vag wyswietlil. Lepiej pisz pozniej po angielsku to ci pomozemy.
Cześć, byłem ostatnio u mechanika, i robił diagnostykę mojej skody (octavia 1, 1.8 turbo 150km, 2002 rok - modelowo 2003) za pomocą programu DELPHI - czy to jest do samo co VAG-COM ? Czy program jest darmowy (nie mogę tego znaleźć w sieci) i najważniejsze - jakiego kabla potrzebowałbym do swojego samochodu, żeby móc używać tego programu ?
kliken Masz tam dwa i niebieski i czarny za 26 zl i 90 groszy. Oporgramowanie w sieci i na forach dostepne czyli vag com wszelakiej masci ale chyba najlepsze to 311.2
Koledzy a jakiego kabla potrzeba aby działał na nim VCDS.PL ? Dotychczas używałem niebieskiego kabla z allegro i działał na nim tylko Vag-Com 311.2 ale ostatnio kabelek przestał działać i mysłałem teraz o czymś na czym zadziała VCDS czyli Vag-Com po polsku
vcds to nie vag com po polsku. Poprostu zmienili nazwe bo:
Co znaczy skrót VCDS?
VAG-COM Diagnostic System.
kabelek tradycyjny ten stary za neicale 30 zl to kabel smigajacy na oprogramowaniu vag com w wersjach roznych ale do 409 plus jeszcze VCDS LITE. Sam VCDS to program i kabel stanowiacy calosc i nie mieszalny z innymi bez upgradu wsadu w chipsecie kabla. Czyli tu nie ma ze sobei kupujesz kabel i sciagasz z neta co popadnie bo gwarantuje ci ze kabel uwalisz. Zakladam ze mowa o klonie bo tylko warsztaty kupuja ori kabel vcds'a za prawie 2300 zl.
W swoim aucie nic wiecej nei zrobisz nawet takim kablem za 2300 zl. Taki za niecale 27 zl zrobisz tyle samo.
wesol, ja mam ten niebieski. W O1, Passat b5 i b5 fl i A4 B6 szło wszystko zrobić nawet adaptacje skrętu koła kierownicy. O liczniku i kodowaniu pomp, sterowników i jakiś tam innych opcjach nie wspominam :diabelski_usmiech
Otym mowie. Niebieski itp kable są do aut bez cana i tym kablem zrobisz tyle samo co vcds za 2230 zł.
A kabel za nikogo roboty nie wykona. 90% sukcesu to myślenie diagnozujacego nie kabel.
Witam
Mam problem z kablem dokładnie z takim http//allegro.pl/show_item.php?item=5408960276
Chodzi o to zr jak zainstaluje sterowniki i program vcde biorę test to wyskakuje mi że port ok ale nie wykrywa interfejsa. Gdzie szukać przyczyny? Może trefny program ściągam z neta ma ktoś może możliwość wyskania sprawdzonej wersji? System operwcyjny mam Windows 7
Pozdrawiam
Autor postu zastrzega sobie prawo do zmiany punktu widzenia w dowolnym momencie.http://www.mynavi-expert.pl -Nawigacja, Etka 8PL !!!, Elsa, filmy-online.
Panowie chcąć dziś przeskanować mojego szkodnika, jak zawsze podłączyłem VCDS kabel blue i nic. Fakt że formatowałem kompa i nie pamiętam wersji VCDS. Ktoś może podpoiwedzieć jaka wersja VCDS do OI 2001 rok? będę mega wdzięczny
Komentarz