Zamieszczone przez Subaru
Wszystko o Vag-Com'ie
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez fernandoTo ja wiem, ale chodzi mi o konkretne czynności, które trzeba wykonać...
Komentarz
-
-
Mam pare pytanek diagnostycznych, mam octe 2004 ASZ. mam 3 vagi.comy. polski vag 49, vag 208.1 pl, i vag 409 (chyba najnowszy z nich) ktory z nich mam uzyc do diagnostyki tego auta?...i co to jest program "obd"? jak to sie uruchamia?....i ostanie pytanie...czy taki kabel do podlaczenia bedzie dobry i bedzie dzialal z tymi programikami? bo tam widze jakies do wyboru porty "com" a nie usb. prosze o rady
czy moze sciagnac softa z vcds ten 804.5? do tego kabelka....co sadzicie koledzy?
[ Dodano: Sro 16 Wrz, 09 18:42 ]
dodam tylko ze nie chce dokonywac wielkich inowacji, potrzebuje tylko diagnostyki i kasowanie błędów za pomoc dziekuje
[ Dodano: Sro 16 Wrz, 09 18:45 ]
http://www.allegro.pl/item737098139_...audi_seat.html - jeszcze raz podaje linka bo tamten nie dziala..widze...co to jest ten CAN? pozdrawiam
[ Dodano: Czw 17 Wrz, 09 15:48 ]
moze ktos mi z tym pomoc?
Komentarz
-
-
Może się komuś przyda 8)
VAG-COM 704.1 PL:
Paczka zawierająca: VAG COM 208.1 PL +Crack, VAG COM 311.2 +Crack, VAG-COM 409.1 + Crack +programik który kopiuje crackowane pliki co 5s (instrukcja z obrazkami w środku)
Patch do wersji 704.1 tak by się nie aktualizowała:
:twisted:Była OI 1.8 20V ->OII Elegance 1.9TDI BXE ->
Opel Insignia ST 2.0 CDTI 191hp 429Nm
Komentarz
-
-
Ma ktoś może dobry sposób na zainstalowanie vaga 311 na viście 32bity? generalnie stery sie instalują poprawnie, wykrywa połączenie z samochodem, tylko w tescie pokazuje ze nie ma zgodności czy coś w tym stylu. Wiem, że niektórym pomaga zmiana we właściwosciach ikonki trybu zgodności na win xp i uruchomienie jako administrator. U mnie niestety na nic to się zdaje. Czekam na pomysłyElegance
ASV 132KM/301Nm --> turbo ASZ 140KM/322NM-->
-------------------------------------------
Komentarz
-
-
hej mam zamiar kupic sobie taki kabelek do swojej O1 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=763013753 bedzie to dzialac i ogulne moze ktos to uzywa czy cos ?
PS. nie lubie Polskeigo DDDByła O1 i Superb 1 jest AUDI S3 8L Quattro
Jest 235 KM kolejne konie czekają
Nowy Projekt http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=84113
http://www.pro-tune.pl - Polecam
Komentarz
-
-
abyk spokojnie podejdzie do Twojego auta
ogólnie używa i coś działa->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
mam pytanek pare...odnosnie vaga. kupilem kabelek z alledrogo, taki z tanszych..ale widze ze dziala nawet ok, w zestawie byl program vag com 409.1 US, ale shareware jakis chyba to jest. generalnie angielski i duzo funkcji dziala, ale tez pare nie.
zainstalowalem rowniez polskiego vaga 4.9(tak jak wyzej wiekszosc funkcji dziala, ale nie wszystkie i lata na tym kabelku tez, tylko ze mam problem z zakumaniem jeszcze wielu funkcji)
co proponujecie uzywac? polski czy vag-com?
jesli polski, to czy jest gdzies dostepna instrukcja obslugi polskiego vaga 4.9? chcialbym np odczytac przebieg itp , a nie wiem jak
jesli vag-com...to to samo pytanie o instrukcje mam, oraz pytanko o jakis crack na full wersje i moze jakis dodatek na polskojezyczna(jest w ogole cos takiego?)
za wszelkie wskazowki dziekuje
[ Dodano: Sro 21 Paź, 09 12:42 ]
a i jeszcze jedno...w dziale kolumnie shop kiedy podłaczylem vaga pojawil sie kod "wsc31480"..rozumiem ze to kod dealera u ktorego auto nabyto? auto pochodzi z niemiec, czy potraficie moze jakos mi to odczytac
przepraszam za tyle pytan na raz...ale jestem bardzo zainteresowany i ciekawski temato vagowskich :lol:
[ Dodano: Czw 22 Paź, 09 13:53 ]
udało mi sie doprowadzić do pełnej wersji 311.2 i do OI powinno starczyc :P
Komentarz
-
-
Witam,
podłącze się do tematu, kupiłem ostatnio kabelek o nazwie VCDS 805, z dołączonym softem VCDS 8051EN. Przy jego pomocy udało mi się połączyć z O2 FL, dostałem się bez problemu do większości modułów w aucie (silnik, ABS, radio), nie udało mi się jednak połączyć z najważniejszymi w tej chwili dla mnie modułami, komfortu i centralnego zamka.
Próbowałem różnymi wersjami softu VCDS, wszystkie zachowywały się dokładnie tak samo.
Chciałem włączyć doświetlanie zakrętów, automatyczną blokadę centralnego zamka po przekroczeniu prędkości i automatyczne odbl. po wyjęciu kluczyka, chciałem spróbować (posiadam niefabryczny alarm) ustawić automatyczne domykanie szyb (bez konieczności trzymania guzika). Proszę wszystkich (zwłaszcza tych, którym udało się zrobić którąkolwiek z opisanych czynności w O2 FL) o pomoc i porady. Dziękuję za Wasze rady.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftUruchamiasz 46 czy 9 kanal ??
Zamieszczone przez MaicroftWlacz skanowanie modulow i bedziesz wiedzial gdzie mozesz wejsc
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftwszystko zalatwia sie przez 9(centralna elektryka) i dlugie kodowanie, tam jest wlasnie zamykania automatyczne do ustawienia, swiatla dzienne, doswietlanie itd.
Komentarz
-
-
Jezeli ktos chce poprobowac co mozna tu gratis sciagnac to prosze, nie wiem czy byl ten adres juz podawany: http://www.vagdashcom.de/html/download.html .PL-LOP D-ROW mutex/ocfipreoqyfb/mutex
Komentarz
-
-
panowie chciałem zapytac czy takim najzwykleiszym kablem od viakena http://www.allegro.pl/item812243857_..._vatpromo.html
bede mógł zrobić nastawy przepustnicy czy potrzebny jest do tego lepszy kabelek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AndysNo to teraz poszukuję opisu Bajtów do sterownika 30 Bajtowego o kodzie:
1K0-937-087. Gdybyście takowy posiadali, będę bardzo wdzięczny.
Trzeba ściągnąć program wersja 9081 ze strony VCDS-a. Rozpakować go (jest to plik samorozpakowujący exe. jeżeli nie chcesz go instalować a tylko rozpakować - to klikasz na nim prawym przyciskiem myszy i robisz "wypakuj do" i podajesz katalog docelowy"
Pojawia się katalog z rozpakowanym programem "VCDS-Release-9081-Installer"
wchodzisz do podkatalogu "Labels" i zaznaczasz wszystkie pliki z rozszerzeniem *.clb (są to właśnie pliki pomocnika kodowania), albo tez wszystkie pliki, jak chcesz mieć aktualizację wszystkiego.
Kopiujesz je do katalogu "Labels" w miejscu, gdzie masz zainstalowany swój działający VCDS. - Odpalasz i po wejściu do modułu elektryki 09 - masz juz pomocnika długiego kodowania :-)
Jak chcesz tylko pomocnika kodowania sterownika 1K0-937-087, to przekopiuj tylko plik
1K0-937-08x-09.clb
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez otichyba w Polsce nie można mieć 2 świateł pm z tyłuByła Octavia II (Combi) 1.9 TDI PD
Był Rapid 1.4 TDI-CR
Poprzednio także Fabia II Combi 1,4 16V
Komentarz
-
Komentarz