Witam,
może ktoś pomoże, bo ja ze swoją wiedzą się poddałem. Kolega kupił do Passata (2010) moduł bluetooth 5N0 035 730 D, posiada radio RCD 510.
Próbowaliśmy uruchomić bluetooth idąc krok po kroku wg instrukcji ze strony klik .
Kodowanie bramki CAN poszło bez problemu, przy kodowaniu modułu telefonu pojawił się już problem, ponieważ trzeba było wprowadzić "długie kodowanie", a nie miałem do niego żadnych opisów, znaleźliśmy coś w necie, wkleiliśmy i kodowanie przyjął, ale nie wiem, czy jest odpowiednie, bo moduł nie działa.
Przy adaptacji kanałów też to zupełnie inaczej wyglądało, nie było nr kanałów, tylko wersja rozwijana opisowa, ale tu jakoś sobie poradziliśmy.
W ostatnim punkcie wkodowaniu zmiany funkcji przycisku Wycisz na kierownicy na Obsługa Głosem też poległem, również w tym przypadku pojawiło się długie kodowanie (bez opisów).
Nie wiem też, co oznaczają opcje jak na zrzucie poniżej, przy zaznaczeniu ich kodowanie nie było przyjmowane.
Pozdrawiam
http://moto.allegro.pl/oryginalny-po...548289131.html a taki zestawik?Jestem początkujący i nie wiem dokładnie na co zwracać uwagę w doborze kabla i programu. Generalnie pod tego viakena co podałem wcześniej można jakiś inny program podpiąć? Czy polecasz inny zestaw kabel + program?
[ Dodano: Sro 04 Maj, 11 00:21 ]
Z chwilą przekroczenia 200tyś km auto zaczęło przełączać się w tryb awaryjny przy wyższych obrotach. Stało się to dosłownie natychmiast po tym jak uderzyłem bażanta przednią szybą podczas jazdy.. Więc muszę znaleźć przyczynę..
witam.
mam nadzieję, że we właściwym temacie:
kabel Viakena, soft: 3.11N
VAG pokazuje mi zdublowane błędy - np. 3 x 16514 pod sobą, potem 2 x 16555 pod sobą - co to za wynalazek?
dodatkowo ostatnio odczyty wyglądają dziwnie - zamiast treści błędu pokazuje mi jakąś sieczkę, czyli wygląda to mniej więcej tak (piszę w tym momencie z pamięci):
Kod:
16555 - !&%$#)$$#4!_+_3854+#_@&?><M? P 35 00 Intermittent
dokładnie tak samo wygląda treść błędów przy użyciu darmowego VCDS lite. z tym samym kompem i tym samym systemem podpinałem się wielokrotnie i wszystko było OK. kto tu jest winny? komp? kabel?
nie, to w7 starter 32-bit; podkreślam, że na tym samym kompie wcześniej wszystko działało OK, dopiero od ok. 2 tygodni mam sieczkę zamiast opisów błędów
EDIT:
ponowne zainstalowanie VCDS Lite załatwiło mój problem.
taki o to błąd mi dziś wyskoczył, z tego co doczytałem to chodzi o zamek w drzwiach, tylko ze u mnie wszystko chodzi bez problemu... skąd więc ten błąd ?;/
00912 - Window Regulator Switch: Front Left (E40)
27-10 - Implausible Signal - Intermittent
taki o to błąd mi dziś wyskoczył, z tego co doczytałem to chodzi o zamek w drzwiach, tylko ze u mnie wszystko chodzi bez problemu... skąd więc ten błąd ?;/
Prędzej chodzi o przycisk do otwierania szyby. Nie grzebałeś się w drzwiach kierowcy?
A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
------------------------------------------------- Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Panowie, potrzebuje kabla i softu żeby wyłączyć selektywne otwieranie zamka centralnego w O2 z 2005r.
Z tego co udało mi się wyszukać VCDS powinien mi pomóc, ale pytanie jaki rodzaj kabla do niego jest potrzebny?
Ewentualnie proszę o sugestie jaki inny soft + kabel.
Panowie, potrzebuje kabla i softu żeby wyłączyć selektywne otwieranie zamka centralnego w O2 z 2005r.
Z tego co udało mi się wyszukać VCDS powinien mi pomóc, ale pytanie jaki rodzaj kabla do niego jest potrzebny?
Ewentualnie proszę o sugestie jaki inny soft + kabel.
jeśli masz max-dota to wyłączysz to w menu, nie potrzeba żadnego kabla
pozdrawiam
roberta Skoda SuperB 1,4 TSI iV Hybryda
Komentarz