xtremesystems, już wcześniej pisałem żebyś szukał 1.9 :P
Filtr czastek stalych DPF
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez xtremesystems1.9 to legenda, nie do ubicia
Ostatnio zrobiłem sie zwolennikiem Diesla, ale mimo wszytsko po przeczytaniu wszytskiego, odpuscił bym sobie w twoim przypadku takie auto, szkoda kasiorki, mozna kupic Benzynke 1.6 MPI auto fajnie doposażyc.
Kazdy ma swoje zdanie i doswiadczenie, ale przyjmuje sie że Diesle sa dobre przy przebiegach rocznych MIN 30-35 tyś/km, ty tyle zrobisz w 2-3 lata.
Komentarz
-
-
xtremesystems, mam na mysli 1.6 mpi 16 zaworkow , tak własnie ten, GAZ ??? A w jakim celu? łatwa konstrukcja rownież sprawdzona, i pamietaj nie kupisz auta takiego ktore bedzie ci odpowiadało w kazdym CALU, zawsze znajdzie sie cos, i potem bedziesz musiał wybrac pomiedzy jednym a drugim, ja osobiscie jestem przeciwikiem LPG, wiec bym nie zakładał, po co ci wynalazki z TURBO (nowości TYLKO dobrze zapowiadajace sie podobno wg. co po niektorych) Turbo trzeba chłodzic, uwazac na zimnym jak sie jezdzi itd.
To moje zdanie.
EDIT: a no to racja 9 L wg producenta.
Mimo wszytsko przy tak krodkich odcinkach wolał bym silnik MPI, chyba że jest mozliwośc PRZY MONTAŻU AUTA < DOMONTOWANIE LPG, ale fabrycznie, to zmienia postać rzeczy, fabryczna a zakładana dodatkowo. Sama instalcja LPG !FABRYCZNA! to dobra sprawa, w Polsce poprostu jest do kitu LPG na stacjach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez genesis1,5 h badanie. Popieprzyło ich, bo tyle lat ile jeździłem z różnymi autami nigdy nie trwa to więcej niż 10 minut, bo inaczej by ich ludzie czekający w kolejce na taczkach wywieźli...superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0
Komentarz
-
-
Nie wiem ile w tym prawdy, ale z tego co się orientuję to fachowo wywalenie filtra wygląda mniej więcej tak, że najpierw zdejmuje się tą puszkę z filtrem. Potem od góry wycina się część blachy tak, żeby wyjąc cały wkład czyli filtr DPF. Później trzeba zaspawać wycięty element i założyć puszkę z powrotem. Dzięki temu całość z zewnątrz wygląda tak jakby nic nie było kombinowane. Do tego dodaje się emulator i odpowiedni program i to tyle. Tak na oczy jest to nie do wykrycia, jednak tak jak kolega wspomniał na pomiarze spalania to wyjdzie. Inną kwestia jest to, że na 12 lat odkąd mam prawo jazdy i poruszam się samochodem tylko raz zdarzyło mi się, że ktoś włożył sonde pomiarową do tłumika. Wyszło mi, że około 10 razy przekroczyłem jakąś tam normę i gościu powiedział, żebym do gazownika na regulację gazu podjechał po czym podpił normalnie przegląd
Komentarz
-
-
Dzisiaj tuż po kilku kilometrach obwodnicą Krakowa chcę gasić silnik, ale patrzę, że na luzie mam 1000 obr/min. Zwykle wskazówka obrotomierza jest poniżej. Przełączam na wskaźnik chwilowego spalania i zamiast 0,6 l/h jest 1l/h. Zapewne filtr właśnie się wypalał. Zostawiłem silnik włączony na kilka minut i wskazówka obrotomierza jak i chwilowe spalanie wróciło do normy. Nie jest tak źle. Myślę, że wszytko się dobrze wypaliło o żadnych kontrolkach nie ma mowy.
Ważne jest, żeby zerkać na obrotomierz przed zgaszeniem silnika.DADRL wyłącz światła - włącz myślenie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez genesisWażne jest, żeby zerkać na obrotomierz przed zgaszeniem silnika.
o wypalaniu jezdzil dalej i kaplica.
Filtra nie dalo sie wypalic serwisowo...konsekwencja byla wymiana DPF.
Koszt to 3000 pln z wymiana.
pacjent to Honda Accord iDTEC.Tato,tato...czy to auto jest chore?
Nie synku...to diesel PD.
Honda...the power of dreams.
Byla Octavia...jest Accord i CBR 650F
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xtremesystemsalbo 1500 pln i problem ma z glowy
część ludzi w sposób świadomy podchodzi do tematu ekologii, część nie chce miec problemów przy badaniu technicznym lub uważa to za zbyt dużą ingerencję, a część kierowców nawet nie myje auta(o naprawach nie wpomnę) -bo auto ma tylko jeździćprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez piotrek_gdyczęść ludzi w sposób świadomy podchodzi do tematu ekologiiChiptuning, serwis FAP/DPF i inne....Poznań
https://www.facebook.com/pages/TuneF...09364479166793
www.tuneforce.pl
www.dpfserwis.pl
Komentarz
-
Komentarz