Tu jest ten topic i na samym dole pisze jak to zrobic. Moze nad tym pomysle :wink:
zamarzłam :((((
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez dziZamieszczone przez ShadoonNie zgasla kontrolka pomarańczowa z wizerunkiem silnika. Osiagi i wszystko standardowe - bez przejsica w tryb awaryjny. Swieci sie caly czas. :evil: Co to moze byc :?:
Pomocy, boje sie ze jakas awaria przez te rąbane mrozy...
gdyby padla lambda nie byloby standardowych osiagow :!: na szczescie moze to byc tylko czujnik stopow tak jak napisal Grzesiek :wink:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dziZamieszczone przez MZDPrzy jakiej temp. wytrąca się parafina ?Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MZDZamieszczone przez dziZamieszczone przez MZDPrzy jakiej temp. wytrąca się parafina ?saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MZDNo to w jaki sposób mogłem odpalić samochód przy temp. -22st ?od jego kondycji tak naprawde dużo zależy, jeśli mówimy o wydzielaniu parafiny i problemów z tym związanych, co nie musi zawsze oznaczać unieruchomienie silnika, lecz towarzyszące utrudnienia
Powered by Aligator
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaZamieszczone przez MZDZamieszczone przez dziZamieszczone przez MZDPrzy jakiej temp. wytrąca się parafina ?Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
Mój 15 letni ford fiesta z przebiegiem 184 tyś km odpalił przy -20. Choć niepewnie przez chwile chodził (szczególnie po puszczeniu sprzęgła ale potrzymałem przez chwile naciśnięte sprzęgło i odzyskał siły) i dzwignie zmiany biegów ciężko było ruszyć
Włączyłem wentylator żeby szyby nie zatajały (jak to zwykle robie, na max go rozkręciłem), włączyłem światła i wyjechałem na ulice, od razu poczułem że coś jest nie tak (brak mocy), no i przy pierwszej górce silnik zgasł (pewnie się zalał bo nie miał iskry)(jakieś 70 metrów od domu) i niechciał odpalić, dopiero po odczekaniu chwili i naciśnięciu do dechy pedału gazu załapał. Dałem sobie spokój i wróciłem do domu (bez włączonych odbiorników prądu: śwateł wentylatora i wycieraczek).
Jaka z tego nauka - może rozgrzewaj stary silnik żeby i akumulator się nagrzał wkoncu od dawna chemicy wiedzą że mróz zmniejsza wydajnośc akumulatora.
Nie wiem jak odpala Octavia nie sparawdzałem.
Komentarz
-
-
Moja Octavka odpaliła przy -21 za pierwszym razem. Tylko po odpaleniu chodziła tak jak traktor. Powiedział bym że to któraś świeca nie grzeje, ale mam wątpliwości bo były wymieniane na przeglądzie ostatnio a zrobiłem tylko 1000km.Co jeszcze może być przyczyną nie równej pracy??PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdrianCo jeszcze może być przyczyną nierównej pracy??
ja dzisiaj tez odpalilem, ale wydaje mi sie, ze z kazdym dniem jest gorzej, chyba dobijam aku na moich krotkich trasach, moze wieczorem przejade sie gdzies dalej, zeby go troche podratowacsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
Moja Octavka odpaliła przy -21 za pierwszym razem. Tylko po odpaleniu chodziła tak jak traktor. Powiedział bym że to któraś świeca nie grzeje, ale mam wątpliwości bo były wymieniane na przeglądzie ostatnio a zrobiłem tylko 1000km.Co jeszcze może być przyczyną nie równej pracy??
TDI maja taka urode ze jak sa zimne chodza jak traktor i nic tego nie zmieni
ja wczoraj w nocy prz- 18stC wsiadlem do auta przekrecilem kluczyk swice grzaly chyba z 10sec po czym przekrecilem i odpalil od "kopa" po czym wskazowka obrotomierza poszla na 1100obr/min i tam zostala jakis czask
a nie tak dawno temu ledwo odpalal na 5stC mrozie ale wystarczylo wyregulowac zaplon i odpala jak mlodyk swiece jescze poczekaja :wink:
Komentarz
-
-
Tak, tylko ona przed wymianą na dwóch zewnętrznych lepiej chodziła niż teraz po wymianie. Chyba się przejadę do ASO żeby je sprawdzili. Może chcieli zarobić i wymienili tylko dwie a wpisali cztery. U mnie aku wczoraj po 5 latach powiedział papa. Koszt Sznajdera Silver to 300zł i gwarancja na 2 lata troszkę jest wyższy niż oryginalny ale mieści się.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
W fieście miałem akumulator z 91 roku (od nowego) i działał do czasu aż kabelek od ładowania się przeciął i akumulator się rozładował (jakieś pół roku temu) naprawiłem kabelek i włożyłem jakiś inny akumulator chyba Centry na zimę, ten stary naładował się bez większego problemu i pewnie nadal działa ale nie chciało mi się ryzykować i wkładać go na zimę. Włożę go na lato i zobaczymy jak się będzie trzymał
Komentarz
-
-
U mnie dziwny objaw - i nie wiem co to moze sie sypacodpala w miare (z pierwszego kopa, dzis nawet po nocy - bylo chyba z -25) ale niestety po chwili 3 pikania i sygnalizacja iskiego poziomu plynu chlodzacego/ zbyt wysokieg temp silnika. Jak zlapie troszke temperatury to ten alarm nie wyskakuje? Moze macie jakies pomysly?
Komentarz
-
-
AKa
-17*- superb zagadal i zdechl :shock: za drugim kręceniem zapalił od tknięcia ale chodizl na jednym garze i powolutku się włanczała reszta, a dymił jak jakiś kamaz... Czyżby 3500km[tu byl chochlik :diabelski_usmiech ] na karku i świece zepsute?
Komentarz
-
Zamieszczone przez xekonU mnie dziwny objaw - i nie wiem co to moze sie sypacodpala w miare (z pierwszego kopa, dzis nawet po nocy - bylo chyba z -25) ale niestety po chwili 3 pikania i sygnalizacja iskiego poziomu plynu chlodzacego/ zbyt wysokieg temp silnika. Jak zlapie troszke temperatury to ten alarm nie wyskakuje? Moze macie jakies pomysly?
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
Komentarz
-
-
AKa
:diabelski_usmiech Chochlik klawiaturowy mi po paluchach poskakał i dokliknąl o jedno k. za dużo, poprswilem :twisted:
Komentarz
-
AKa
własnei poprostu mnie zdziwko wzięło ze nie zapalil od razu :shock: Coprawda matka zakręcila tym rozrusznikiem tak jakby od niechcecia(może mniej niż 1s) bo zagadal przez chwilke i zdechl, a za drugim razem zrobił zasłone dymną :evil:
Komentarz
Komentarz