zagazowanie 1,4 TSI
Zwiń
X
-
Wiadomość dla zwolenników LPG
Ostatnio weszły nowe wytyczne LandiRenzo dotyczące przeglądów instalacji LPG.
- wymiana oleju silnikowego co 15tys km
- wymiana świec zapłonowych co 15tys km
- wymiana filtra powietrza co 15tys km
- wymiana filtra gazu co 15tys km
Warto dodać te koszty w przypadku kalkulacji zakupu nowego auta na gwarancji z instalacją LPG.
Komentarz
-
-
mam swieze info
mozna juz gazowac 1,4 tsi 122 i 160 ps
instalacja vialle, jest jedno ale - cena
Pan mowi ze moze mi zalatwic import z DE koszt z montazem 2500 euro ale mowil tez ze jest szansa ze potanieje bo juz 2 inne firmy pracuja tez na taki roziwazaniem 
tak wiec nadal trzeba czekacScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
Za taką cene to wole do diesla dopłacić.Zamieszczone przez liroyekmam swieze info
Pan mowi ze moze mi zalatwic import z DE koszt z montazem 2500 euro ale mowil tez ze jest szansa ze potanieje bo juz 2 inne firmy pracuja tez na taki roziwazaniem 
tak wiec nadal trzeba czekac
Po za tym, śmiesznie to będzie wygładać turbina w gazie ;D
Sory ale gazu nie lubie :wink:
Komentarz
-
-
jest wątek o gazie - jak by silnik od początku był projektowany pod gaz to zjadał by na śniadanie benzynę ;-) ale oczywiście można nie lubić można lubić - ale wcale nie trzeba miećZamieszczone przez 105hzSory ale gazu nie lubie
ja lubię i nie mam i mieć nie będę może za 10-15 lat :shock:
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
duzo by trzeba jezdzic, zeby sie oplacalo, ale jesli rzeczywiscie zacznie sie jakas konkurencja i ceny spadna to to bedzie lepsze rozwiazanie niz ta kombinowana instalka Landi (bo rozumiem ze to jest wtrysk w fazie cieklej?)Zamieszczone przez liroyekmam swieze info
[ Dodano: Sro 05 Sty, 11 18:32 ]
Zamieszczone przez liroyekmam swieze info
tak wiec nadal trzeba czekacNo i doplaciles - kazdemu wg potrzebZamieszczone przez 105hzZa taką cene to wole do diesla dopłacić.
Jak pogrzebiesz w forum to znajdziesz zadowolonych uzytkownikow 1.8 T z gazem wiec ja tu nic smiesznego nie widze.Zamieszczone przez 105hzPo za tym, śmiesznie to będzie wygładać turbina w gazie ;D
Sory ale gazu nie lubie :wink:
Komentarz
-
-
hmmm
tak mam na mysli besposredni wtrysk lpg a nie kombinowane instalacje
wiadomo ze do scirocco nie zaloze lpg
ale bralem pod uwage golfa kombi z tsi 160 i lpg, niestety 10 tys do lpg to wole doplacic i mam disla 2,0 140 ps
gdyby instalacja kosztowala z 5-6 tys to przy moich 30 tys rocznie zwrocilaby sie w 2 lata a tak z 4-5, tym sposobem decyduje sie na disla
zobaczymy czy bede zadowolony, ja wrog disla :diabelski_usmiechScirocco 1,4 TSI 160 KM by Aligator - Dynosoft
bylo 174,5 PS i 265Nm jest 216,6 PS i 333,5 Nm
http://picasaweb.google.com/liroyek/...60154131398354
Fotografia Ślubna i nie tylko - www.negatyw.co
Komentarz
-
-
nie tylkoZamieszczone przez loydOctaviaFLKrak napisał/a:
Zadając sobie pytanie przy zakładaniu gazu do 1.4 TSI , proponuję napierw zadac sobie pytanie czy aby napewno stac mnie na utrzymanie tego samochodu?
Kwestia kalkulacji. Ktoś kto jeździ rocznie > 30 kkm pewnie się skusi i wyjdzie na swoje (niezaleźnie od tego, iż wg. mnie na gaz to są kuchenki i zapalniczki :wink: ).
W firmie jest Subaru Impreza z LPG i Infinity EX35 V6 3.5 l 297 KM z LPG
Komentarz
-
-
dziś gadałem z gościem przy samochodzie i mówię do niego że wyłączę silnik i podejdziemy do niego do biura, a on na mnie takie wielkie oczy i mówi ale cicho pracuje :shock: nic nie słyszałem!Zamieszczone przez 105hzZa taką cene to wole do diesla dopłacić.- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
a to on benzinera nigdy nie widział\słyszał :?: :wink:Zamieszczone przez Jac_ekdziś gadałem z gościem przy samochodzie i mówię do niego że wyłączę silnik i podejdziemy do niego do biura, a on na mnie takie wielkie oczy i mówi ale cicho pracuje :shock: nic nie słyszałem!Zamieszczone przez 105hzZa taką cene to wole do diesla dopłacić.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
vw ma edycje TSI EcoFuel przystosowany fabrycznie do CNG i moim zdaniem to jest jednyna " gazownicza alternatywa"
W pewnych warunkach np. pasażerowie i rozmowa sam nie słyszę silnika, i przy manewrowaniu kontroluje obrotomierz czy jeszcze się kręci czy już go zdusiłemZamieszczone przez szkodaa to on benzinera nigdy nie widział\słyszał :?: :wink:Nie polecam ASO Warszawa Połczyńska 125.
Komentarz
-
-
szkoda, wychodzi na to że spodziewał się co najmniej telepania budą ;-) - no ale był mocno zdziwiony... i niech mi nikt nie mówi że diesel jest alternatywą dla benzyny jak się dużo jeździ - bo jak dla mnie nie jest. Nawet w C5 jest miło ale to nie to co nawet to mruczenie w 1.4TSI (jak mały kotek ;-), ale z pazurkiem) w benzynie- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
a dowiadywales sie wiecej na ten temat, bo IMO zasada dzialania bedzie taka jak w instalce Landi (okresowe zasilanie benzyna) a do tego dochodza duze i ciezkie zbiorniki na sprezony CNG oraz mizerna siec stacji z tym paliwem. Tak wiec ja bym jednak wybral instalke LR.Zamieszczone przez Psycho Dadvw ma edycje TSI EcoFuel przystosowany fabrycznie do CNG i moim zdaniem to jest jednyna " gazownicza alternatywa"
Na szybko przejrzalem raporty spalania passatow zasilanych CNG i uzytkownicy podaja spalanie benzyny na poziomie 0,7-1 l to by oznaczalo ze rowniez sprzedawana przez Skode instalka moze spalac mniej LPG niz by nam sie wydawalo.
Komentarz
-
-
Jeżeli wpisy z motostatu są prawdziwe to robisz rocznie 12kkm, więc raczej tego nie zrozumiesz. Jak przyjdzie Ci jeździć co najmniej 30kkm rocznie i to tylko dla użytku prywatnego nie służbowego to szybko zmienisz zdanie i zaczniesz lubić TDI. :szeroki_usmiechZamieszczone przez Jac_eki niech mi nikt nie mówi że diesel jest alternatywą dla benzyny jak się dużo jeźdzOctavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
tak ty samochodem jeździ głównie żonaZamieszczone przez AdamBJeżeli wpisy z motostatu są prawdziwe to robisz rocznie 12kkm, więc raczej tego nie zrozumiesz.
ja mam drugi "do roboty" ale rocznie tak ~25-30k nie więcej - ale to też zależy od roku gdzie robota tam jeżdżę, obecnie mam robotę jakiś 3km-4km od domu ale są i też po 140km ;-)
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
AdamB, tzn za benzynę i tak płaci firma ;-) z pieniędzy klienta :szeroki_usmiech- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-

Komentarz