Wcale się nie dziwię. Jakby to auto było dostępne wcześniej to poważnie bym je rozważał zamiast mojej O2 (nie wiem tylko jaki to ma bagażnik).
[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy
Zwiń
X
-
Oglądałem Kie Sportage jak szukałem autka w październiku 2010. Pytasz o bagażnik...? Żenująco mały jak na taki samochód.
Poza tym cena jest dobra ale tylko z silnikiem za małym do tego samochodu itp. Owszem, nie zmienia to faktu że autko ładne.
Ja na swoją czarna strzałę :szeroki_usmiech czekałem 3 miesiące. Zamówiłem w październiku 2010 a odbiór był pod koniec stycznia 2011.
Moim zdaniem długie terminy realizacji biorą się z tego, że jest bardzo dużo zamówień i nie nadążają z produkcją ale też dlatego, że ze względu na koszty fabryki zmniejszają do minimum zapasy magazynowe.Pozdrawiam, Adrian
Octavia 2FL 1,8TSI Ambiente + dodatki
wcześniej:
Ford Mondeo 2,0TDCI
Daewoo Nexia 1,5
Polonez '89
Komentarz
-
-
Witam,
Ja zamowilem ok 20.01 (1.8TSI Kombi) i auto jest juz w poznaniu. Ale niestety w trakcie transportu porysowali tylne drzwi. Dostalem zdjecia i rysa nie jest wielka. SAP daje dodatkow 2% rabatu (i oczywiscie usuniecie rysy). Na razie czekam az auto przyjedzie do dilera. Moge zamowic nowe auto, ale nie wiem czy to rysa to rzeczywiscie powod do paniki. Zwlaszcza, ze w sumie z promocjami, upustami i rysą auto bedzie mnie kosztowac o ok. 14 tys. mniej niz cena katalogowa. Jesli chcecie to moge wrzucic zdjecia mojego auta (i rysy).
Komentarz
-
-
Jak wygląda procedura zamawiania. Byłem w salonie dwa tygodnie temu i złożyłem zamówienie - dostałem potwierdzenie na wydruku zwykłym tekstem w wordzie. Sprzedawca poinformował mnie że musi to wrzucić do systemu i prześle mi oficjalne potiwerdzenie. Tak jak napisałem mijają dwa tygodnie i nic. Czy to oznacza że koleś nie miał czasu i moje zamówienie "wisi" czy jednak takie potwierdzenie jakie dostałem wystarczy? Czy przy zamówieniu nie powinienem dostać planowej daty odbioru?
Komentarz
-
-
Na zamówieniu powinna znaleźć się data jego realizacji. Składałem zamówienie na O2FL i była wyszczególniona. Na zamówieniu także jest specyfikacja zamawianego auta (oraz ewentualne gratisy). Nie wiem czym miałoby być to potwierdzenie, o którym napisałeś. Zamówienie to zamówienie - jest wiążące i nie wymaga potwierdzania, to umowa. Ze strony dealera powinieneś być jednak odpowiednio doinformowany, choćby o tym na którym tydzień produkcji zaplanowano zamówione przez Ciebie auto.
Komentarz
-
-
Zamówiłem w dniu 2011-03-04 . Termin odbioru na 2011-06-30, niestety.
60 400,- koszty 50/50 ( 1 rata 30 200, 2 rata 31 710 + AC/OC 2390)
Combi
1.6
metalik
tempomat
Optimum
k.zapasowe
relingi
kurtyny
ESP
przeciwmgielne
podłokietnik
elektryczne szyby tylne
czujnik parkowania (z wizualizacją w Swing - ma działać)
Swing
Alarm fabryczny
chlapacze, listwy boczne, progowe
dywaniki
siatki bagażnik
lakierowanie lusterek
opony zimowe Continental 830 - (290 zł sztuka w internecie)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez x_citemisiul jak to ma działać wizualizacja w Swingu??? było już pisane, że w Tourze nie działa? więc jak jest w końcu? :roll: w mojej bryce tylko piszczy...a mam auto od miesiąca, więc wiele się nie będzie różnić od Twojego....no poza ceną jedynie i wyposażeniem szczegółowym :P- może znajdę tego posta, jak będę miał chwilę.
Poza tym salon się zarzeka, że wiedzą jak to zrobić i zrobią.
PS. Dodatkowo dowiedziałem się że moduł komfortu jest inny niż w O2 FL i Tour 1, tak więc funkcje doświetlania zakrętów, odprowadzania do domu nie są możliwe do aktywacji, jeśli to prawda, to wielka szkoda...
Komentarz
-
-
Witam,
no to teraz i ja się mogę pochwalić w temacie,
26.02 odebrałem zamówioną 10.01.2011! u Danielcia swoją pierwszą Skodę - Nowa Octavia Tour w konfiguracji:
Silnik 1.6 MPI + instalacja LPG gratis (głupi by nie wziął) ;-)
Lakier metalik czarna perła (bo czarne są najszybsze) ;-)
Pakiet Optimum (za tyle to prawie darmo)
Światła przeciwmgielne (bo często mi brakowało)
Wycieraczka tylna (bo tak) ;-)
Elektrycznie sterowane szyby tylne (bo mam za krótkie ręce do korbek z tyłu) :-)
Koło zapasowe + zestaw narzędzi,
Do tego listwy ochronne, chlapacze przód+tył, dywaniki i alarm od dilera.
Pierwsze modyfikacje:
Radio Bolero (fabrycznie nic nie było) - wielkie dzięki Andrev3 ;-)
Podłokietnik z klimatyzowanym schowkiem (nie zdążyłem zamówić)
Wymiana atrapy na całą w chromie,
Gałka biegów chrom w skórze (tam ją najczęściej dotykam poza kierownicą) ;-)
Półka zamykana na podszybie,
Osłony znaczków Skody na przód i tył Miloteca
i ostatnio ciemne szyby na tył i tylne boki 5%.
W planach mata do bagażnika (jednak brakuje), aluski 16" na lato i skórzana kierownica (pewnie z Torunia) ;-)
No i mam nadzieję, że spotkamy się na jakimś spocie w Wawie ;-)
[ Dodano: Nie 06 Mar, 11 00:52 ]
Zamieszczone przez misiulPS. Dodatkowo dowiedziałem się że moduł komfortu jest inny niż w O2 FL i Tour 1, tak więc funkcje doświetlania zakrętów, odprowadzania do domu nie są możliwe do aktywacji, jeśli to prawda, to wielka szkoda...
Jeszcze odnośnie komputera - sprawdziłem, jadąc na gazie pokazuje zużycie gazu, a na benzynie - benzyny - czyli tak jak powinno być ;-)
W trasie jadąc spokojnie (do 120km/h) wyszło mi ok. 7 litrów LPG/100km, na butli 40 litrów robię średnio 450 km, więc nie jest źle.
Komentarz
-
Komentarz