[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • loyd
    RS
    • 2010
    • 2342

Wcale się nie dziwię. Jakby to auto było dostępne wcześniej to poważnie bym je rozważał zamiast mojej O2 (nie wiem tylko jaki to ma bagażnik).

Komentarz

• adrianq
      Classic
      • 2011
      • 27

Oglądałem Kie Sportage jak szukałem autka w październiku 2010. Pytasz o bagażnik...? Żenująco mały jak na taki samochód.
      Poza tym cena jest dobra ale tylko z silnikiem za małym do tego samochodu itp. Owszem, nie zmienia to faktu że autko ładne.

Ja na swoją czarna strzałę :szeroki_usmiech czekałem 3 miesiące. Zamówiłem w październiku 2010 a odbiór był pod koniec stycznia 2011.

Moim zdaniem długie terminy realizacji biorą się z tego, że jest bardzo dużo zamówień i nie nadążają z produkcją ale też dlatego, że ze względu na koszty fabryki zmniejszają do minimum zapasy magazynowe.
      Pozdrawiam, Adrian

Octavia 2FL 1,8TSI Ambiente + dodatki
      wcześniej:
      Ford Mondeo 2,0TDCI
      Daewoo Nexia 1,5
      Polonez '89

Komentarz

• loyd
        RS
        • 2010
        • 2342

Zamieszczone przez adrianq
        Pytasz o bagażnik...? Żenująco mały jak na taki samochód.
        No to odpada jak dla mnie .....

Komentarz

• Owrone
          Ambiente
          • 2010
          • 115

najbogatszy sprotage jest w cenie Rs-ki, ale czy warty ceny nie wiem, za podstawowe rzeczy trzeba dopłacać, oni sciagaja klientów 7 letnia gwarancja, i na tym kase robią ..
          Była : Octavia II 1.9TDI BJB Elegance
          Jest : Opel Insignia 2.0 cdti 160ps Cosmo automat

Komentarz

• tomski81
            Classic
            • 2011
            • 24

zamówiona 8 stycznia - odbiór 1 marca :-) nie jest źle niecałe 2 miesiące czekania

Komentarz

• loyd
              RS
              • 2010
              • 2342

tomski81, jaki silnik ?

Komentarz

• tomski81
                Classic
                • 2011
                • 24

loyd 1,6 + LPG

Komentarz

• bogusz00
                  Classic
                  • 2011
                  • 2

Witam,

Ja zamowilem ok 20.01 (1.8TSI Kombi) i auto jest juz w poznaniu. Ale niestety w trakcie transportu porysowali tylne drzwi. Dostalem zdjecia i rysa nie jest wielka. SAP daje dodatkow 2% rabatu (i oczywiscie usuniecie rysy). Na razie czekam az auto przyjedzie do dilera. Moge zamowic nowe auto, ale nie wiem czy to rysa to rzeczywiscie powod do paniki. Zwlaszcza, ze w sumie z promocjami, upustami i rysą auto bedzie mnie kosztowac o ok. 14 tys. mniej niz cena katalogowa . Jesli chcecie to moge wrzucic zdjecia mojego auta (i rysy).

Komentarz

• kieronte
                    Ambiente
                    • 2010
                    • 121

Zamieszczone przez bogusz00
                    Jesli chcecie to moge wrzucic zdjecia mojego auta (i rysy).

. ....Szalony Pastor!

Komentarz

• krzysn
                      Rider
                      • 2007
                      • 515

Zamówiłem 31 stycznia 1.4tsi z dsg, elegance. Jest już potwierdzenie przyjęcia do produkcji.
                      Mam cichą nadzieję, że odbiór będzie w okolicach kwietnia :-)

Komentarz

• tomikt
                        Rider
                        • 2007
                        • 391

podobno żeby zniwelować opóźnienia w dostarczaniu nowych aut zmieniają sposób transportu. w związku z tym mogą być rysy..

ech...
                        TomikT

Komentarz

• tchomikt
                          Classic
                          • 2011
                          • 27

Jak wygląda procedura zamawiania. Byłem w salonie dwa tygodnie temu i złożyłem zamówienie - dostałem potwierdzenie na wydruku zwykłym tekstem w wordzie. Sprzedawca poinformował mnie że musi to wrzucić do systemu i prześle mi oficjalne potiwerdzenie. Tak jak napisałem mijają dwa tygodnie i nic. Czy to oznacza że koleś nie miał czasu i moje zamówienie "wisi" czy jednak takie potwierdzenie jakie dostałem wystarczy? Czy przy zamówieniu nie powinienem dostać planowej daty odbioru?

Komentarz

• matwrc
                            Ambiente
                            • 2010
                            • 235

Na zamówieniu powinna znaleźć się data jego realizacji. Składałem zamówienie na O2FL i była wyszczególniona. Na zamówieniu także jest specyfikacja zamawianego auta (oraz ewentualne gratisy). Nie wiem czym miałoby być to potwierdzenie, o którym napisałeś. Zamówienie to zamówienie - jest wiążące i nie wymaga potwierdzania, to umowa. Ze strony dealera powinieneś być jednak odpowiednio doinformowany, choćby o tym na którym tydzień produkcji zaplanowano zamówione przez Ciebie auto.

Komentarz

• Langusta
                              RS
                              • 2010
                              • 1864
                              • Seat

Czy przy zamówieniu nie powinienem dostać planowej daty odbioru? Tak, powinna być ja taką dostałem.
                              Pozdrawiam Zbigniew // OI FL __ OII FL // SIMPLY CLEVER

Komentarz

• pandzik
                                RS
                                • 2011
                                • 2254
                                • Seat

Zamówiłem dzisiaj. Czekam na informację na kiedy odbiór.

@Wojtas, wrzuciłem w sygnaturkę.

Komentarz

• Wojtas_Poznań
                                  RS
                                  • 2010
                                  • 2822

Zamieszczone przez pandzik
                                  Zamówiłem dzisiaj
                                  jakieś szczegóły ?
                                  SPOT Poznań:
                                  .....
                                  ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY

Error 503 Wojtas Unavailable :P

Komentarz

• pandzik
                                    RS
                                    • 2011
                                    • 2254
                                    • Seat

Mam termin - "do końca kwietnia". :P

Czekamy... :|

Komentarz

• x_cite
                                      L&K
                                      • 2011
                                      • 1478
                                      • Octavia II (1Z3)
                                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

dziś zatankowałem drugi raz LPG do pełna i pokusiłem się o pierwsze obliczenia przejechałem 345 km - do butli weszło 37,91 l, więc to daje wydaje mi się dobry wynik 11 litrów na 100 km dodam, że tylko jeździłem po mieście

Komentarz

• xtomi
                                        Classic
                                        • 2011
                                        • 34

zamówiłem 30 grudnia , niestety nie załapałem się na te 500 szt.
                                        tour 1,6 combi
                                        55 tys.

pakiet optimum
                                        halogeny,
                                        czujnik cofania
                                        skórzana kierownica
                                        elektryczne szyby tył
                                        relingi
                                        LPG
                                        podłokietnik
                                        dywaniki
                                        listwy boczne
                                        blokada skrzyni biegów
                                        ....................

pozdrawiam,

Komentarz

• misiul
                                          Rider
                                          • 2011
                                          • 521

Zamówiłem w dniu 2011-03-04 . Termin odbioru na 2011-06-30, niestety.
                                          60 400,- koszty 50/50 ( 1 rata 30 200, 2 rata 31 710 + AC/OC 2390)
                                          Combi
                                          1.6
                                          metalik
                                          tempomat
                                          Optimum
                                          k.zapasowe
                                          relingi
                                          kurtyny
                                          ESP
                                          przeciwmgielne
                                          podłokietnik
                                          elektryczne szyby tylne
                                          czujnik parkowania (z wizualizacją w Swing - ma działać)
                                          Swing
                                          Alarm fabryczny
                                          chlapacze, listwy boczne, progowe
                                          dywaniki
                                          siatki bagażnik
                                          lakierowanie lusterek
                                          opony zimowe Continental 830 - (290 zł sztuka w internecie)

Komentarz

• x_cite
                                            L&K
                                            • 2011
                                            • 1478
                                            • Octavia II (1Z3)
                                            • BSE 1.6 MPI 102 KM

misiul jak to ma działać wizualizacja w Swingu??? było już pisane, że w Tourze nie działa? więc jak jest w końcu? :roll: w mojej bryce tylko piszczy...a mam auto od miesiąca, więc wiele się nie będzie różnić od Twojego....no poza ceną jedynie i wyposażeniem szczegółowym :P

Komentarz

• martinoam
                                              Classic
                                              • 2011
                                              • 19

Nie działa na bank i nie będzie działało, coś ze sterownikiem jest nie tak, i nawet robią erraty w instrukcji obsługi. Będę wiedział pod koniec tygodnia, z praktyki bo nareszcie odbiorę Toura ) dziś widziałem swoje nowe autko u dealera
                                              pozdrawiam oczekujących !! ja czekałem równe 3 mce.

Komentarz

• misiul
                                                Rider
                                                • 2011
                                                • 521

Zamieszczone przez x_cite
                                                misiul jak to ma działać wizualizacja w Swingu??? było już pisane, że w Tourze nie działa? więc jak jest w końcu? :roll: w mojej bryce tylko piszczy...a mam auto od miesiąca, więc wiele się nie będzie różnić od Twojego....no poza ceną jedynie i wyposażeniem szczegółowym :P
                                                Słuchaj, było na forum, że należy w compie auta (nie w radiu) włączyć funkcje ściszania radia i wizualizacji - jeden z forumowiczów nauczył któryś serwis jak to robić - może znajdę tego posta, jak będę miał chwilę.
                                                Poza tym salon się zarzeka, że wiedzą jak to zrobić i zrobią.

PS. Dodatkowo dowiedziałem się że moduł komfortu jest inny niż w O2 FL i Tour 1, tak więc funkcje doświetlania zakrętów, odprowadzania do domu nie są możliwe do aktywacji, jeśli to prawda, to wielka szkoda...

Komentarz

• x_cite
                                                  L&K
                                                  • 2011
                                                  • 1478
                                                  • Octavia II (1Z3)
                                                  • BSE 1.6 MPI 102 KM

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=44773 tutaj jest wszystko w temacie czujniki-swing

Komentarz

• MeFFisto
                                                    Drive
                                                    • 2011
                                                    • 53

Witam,
                                                    no to teraz i ja się mogę pochwalić w temacie,
                                                    26.02 odebrałem zamówioną 10.01.2011! u Danielcia swoją pierwszą Skodę - Nowa Octavia Tour w konfiguracji:
                                                    Silnik 1.6 MPI + instalacja LPG gratis (głupi by nie wziął) ;-)
                                                    Lakier metalik czarna perła (bo czarne są najszybsze) ;-)
                                                    Pakiet Optimum (za tyle to prawie darmo)
                                                    Światła przeciwmgielne (bo często mi brakowało)
                                                    Wycieraczka tylna (bo tak) ;-)
                                                    Elektrycznie sterowane szyby tylne (bo mam za krótkie ręce do korbek z tyłu) :-)
                                                    Koło zapasowe + zestaw narzędzi,
                                                    Do tego listwy ochronne, chlapacze przód+tył, dywaniki i alarm od dilera.
                                                    Pierwsze modyfikacje:
                                                    Radio Bolero (fabrycznie nic nie było) - wielkie dzięki Andrev3 ;-)
                                                    Podłokietnik z klimatyzowanym schowkiem (nie zdążyłem zamówić)
                                                    Wymiana atrapy na całą w chromie,
                                                    Gałka biegów chrom w skórze (tam ją najczęściej dotykam poza kierownicą) ;-)
                                                    Półka zamykana na podszybie,
                                                    Osłony znaczków Skody na przód i tył Miloteca
                                                    i ostatnio ciemne szyby na tył i tylne boki 5%.
                                                    W planach mata do bagażnika (jednak brakuje), aluski 16" na lato i skórzana kierownica (pewnie z Torunia) ;-)
                                                    No i mam nadzieję, że spotkamy się na jakimś spocie w Wawie ;-)

[ Dodano: Nie 06 Mar, 11 00:52 ]
                                                    Zamieszczone przez misiul
                                                    PS. Dodatkowo dowiedziałem się że moduł komfortu jest inny niż w O2 FL i Tour 1, tak więc funkcje doświetlania zakrętów, odprowadzania do domu nie są możliwe do aktywacji, jeśli to prawda, to wielka szkoda...
                                                    Chyba coś nakłamali - doświetlanie zakrętów jest na pewno, bo sam mam u siebie aktywne, follow me home nie wiem, na czym dokładnie w Skodzie polega, może mam, tylko o tym nie wiem ;-)
                                                    Jeszcze odnośnie komputera - sprawdziłem, jadąc na gazie pokazuje zużycie gazu, a na benzynie - benzyny - czyli tak jak powinno być ;-)
                                                    W trasie jadąc spokojnie (do 120km/h) wyszło mi ok. 7 litrów LPG/100km, na butli 40 litrów robię średnio 450 km, więc nie jest źle.

Komentarz

Pracuję...