[O2] O2\O2 Tour, zamówienia, daty i inne sprawy

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • tomek
    L&K
    • 2005
    • 1078

grenek9, podejdź do salonu niech Ci pokażą listę kodów wyposażenia do twojego samochodu jaka jest widoczna w systemie. Jeżeli to jest opcja montowana w fabryce, to musi być na tej liście. Będą też na niej rzeczy, których nie zamówiłeś i są oczywiste, więc się nie zdziw, ale opcjonalne radio musi być na bank.
    Ja na przykład miałem takie pozycje, pomimo, że w polsce jest to wyposażenie standardowe:
    5K7 - Oklejenie folią zabazpieczającą powłokę lakierniczą
    7X2 - Czujnik parkowania przód/tył

ale to już domawiałem:
    PJA - Koło dojazdowe
    RAD - Radioodtwarzacz BOLERO z zintegrowaną zmieniarką na 6 płyt CD i odtwarzaczem
    O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• kleszek3
      Ambiente
      • 2011
      • 130
      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez tomek
      grenek9, podejdź do salonu niech Ci pokażą listę kodów wyposażenia do twojego samochodu jaka jest widoczna w systemie. Jeżeli to jest opcja montowana w fabryce, to musi być na tej liście. Będą też na niej rzeczy, których nie zamówiłeś i są oczywiste, więc się nie zdziw, ale opcjonalne radio musi być na bank.
      Ja na przykład miałem takie pozycje, pomimo, że w polsce jest to wyposażenie standardowe:

ale to już domawiałem:
      PJA - Koło dojazdowe
      RAD - Radioodtwarzacz BOLERO z zintegrowaną zmieniarką na 6 płyt CD i odtwarzaczem

Możesz coś więcej w tym temacie ?
      Twoje doświadczenie może być przydatne przyszłym kupującym.
      Pozdrawiam.
      Zainteresowany !

Komentarz

• Borsuk2
        L&K
        • 2010
        • 1203

kleszek3, każdy wyprodukowana Octavia posiada w bagażniku taką wlepkę, na której są m.in. oznaczenia kodowe wyposażenia pojazdu. Takie dane ma też diler. Poproś od dilera te dane. I później możesz je wpisać do TEGO DEKODERA i wtedy będziesz miał czarno na białym co posiada Twój samochód.
        Fajna stronka

Komentarz

• jamatusz
          Drive
          • 2007
          • 63

Bezcenne
          Chetnie pozbede sie letnich kol - 17

Komentarz

• pandzik
            RS
            • 2011
            • 2254
            • Seat

Borsuk2, Fajne. Naklejka znajduje sie pod wykładziną bagażnika.

Komentarz

• tomek
              L&K
              • 2005
              • 1078

Zamieszczone przez Borsuk2
              TEGO DEKODERA
              z dekoderami to różnie bywa, moich kodów np. nie przyjmuje (PJA)

Zamieszczone przez kleszek3
              Możesz coś więcej w tym temacie ?
              Twoje doświadczenie może być przydatne przyszłym kupującym.
              niewiele więcej da się napisać. Ja chciałem mieć pewność, że nie doszło do pomyłki i że będzie ciężarówka (bo podobno zamówienia ktoś w poznaniu ręcznie przeklepuje do systemu produkcyjnego/importerskiego), więc zadzwoniłem z prośbą o te kody i po dosłownie chwili miałem je na mailu. Nie było z uzyskaniem tego żadnych problemów, więc to na pewno było zrobione przez kopiuj-wklej z ich systemu. Działo się to po ok 2-3 tygodniach od złożenia zamówienia. W mailu miałem załącznik o dokładnie takiej treści:
              Specyfikacja zamówionego samochodu Octavia RS 1Z35SC w kolorze 1Z1Z z tapicerką VE :

8T2 - Tempomat
              J1L - akumulator 280 A (60 Ah)
              PDA - Alarm ze zdalnie sterowanym centralnym zamkiem
              PH0 - Elektrycznie sterowane okno dachowe
              PH8 - Podwójna osłona przeciwsłoneczna
              PJA - Koło dojazdowe
              PKP - Homlogacja ciężarowa
              PLG - Tapicerka Supreme dla modelu RS
              PLM - 3-ramienna skórzana wielofunkcyjna kierownica (radio, telefon, DSG)
              PT3 - Przyg. pod tel. GSM II z Bluetooth, MAXI-DOT (antena+instalacja+mikrofon)
              PW0 - Podgrzewane fotele przednie
              PW3 - Elektrycznie sterowane, podgrzewane, składane, sciemniające się lusterka z podświetleniem wokół drzwi
              PWE - Light Assistant + day light + czujnik deszczu + aut. ściemniające się lusterko wsteczne
              z tego niektóre kody są ciekawe: folia zabezpieczająca (to białe co jest naklejone na czas transportu, akumulator :!:, czujniki parkowania które są w rs w polsce w standardzie. Na podstawie czujników parkowania stwierdzam, że muszą one być częścią "polskiego pakietu", bo o ile dobrze kojarzę, to w UK takie czujniki to opcja, a system jest globalny dla wszystkich rynków i stąd takie "ciekawe" pozycje.
              O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9943
                • Ford

tomek, kod akumulatora jest o tyle ciekawy, ze w Octaviach mozna montować rózne pojemności w zależnoiści od ilości opcji - Ty masz 60Ah, a w innym aucie moze być 44Ah lub jeszcze inna pojemność...
                Adam... Używam:
                Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• seba210
                  Ambiente
                  • 2011
                  • 233

Wracając to terminów - dzisiaj dostałem potwierdzenie od dealera że moja skodzinka została wyprodukowana w ubiegłym tygodniu Ponoć odbiór w ciągu najbliższych dwóch tygodni.
                  Dla przypomnienia Octavia II Combi FL 1.8 4x4, zamówiona 05/04/2011, Emida Kraków
                  Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• BADYL
                    RS
                    • 2011
                    • 2398
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • BKD 2.0 TDI 140 KM

Zamieszczone przez seba210
                    Dla przypomnienia Octavia II Combi FL 1.8 4x4
                    miodzio
                    nasze auta: MÓJ SMOCZEK

Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło!

Komentarz

• pandzik
                      RS
                      • 2011
                      • 2254
                      • Seat

Zamieszczone przez seba210
                      Dla przypomnienia Octavia II Combi FL 1.8 4x4, zamówiona 05/04/2011, Emida Kraków
                      Wystrzałowa specyfikacja.

Komentarz

• kytutr
                        Rider
                        • 2011
                        • 327

Octavia 1.2 TSI w wersji wyposażenia Prima, zamówiona 31.05 - termin odbioru 30.09. Trochę czekania będzie, mam nadzieję, że przez ten czas znajdę na forum dobre radio w dobrej cenie :-)
                        korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• Eidos71
                          RS
                          • 2011
                          • 2050
                          • Octavia II (1Z3)
                          • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Zamieszczone przez kytutr
                          Octavia 1.2 TSI w wersji wyposażenia Prima, zamówiona 31.05 - termin odbioru 30.09. Trochę czekania będzie, mam nadzieję, że przez ten czas znajdę na forum dobre radio w dobrej cenie :-)
                          Pozazdrościć możliwości w doborze koloru Szkodnika... Cała paleta :-) A w polskich salonach - kilka podstawowych kolorów i to wszystko... :-(
                          Doświadczenie to coś, co nabywamy chwilę po tym, gdy było nam najbardziej potrzebne.
                          MOJA FURKA

Jeśli pomogłem - wciśnij "pomógł"

Tanie pobieranie plików: http://filefox.pl/poleca/Eidos71

Komentarz

• kytutr
                            Rider
                            • 2011
                            • 327

Zamieszczone przez Eidos71
                            Pozazdrościć możliwości w doborze koloru Szkodnika... Cała paleta :-) A w polskich salonach - kilka podstawowych kolorów i to wszystko... :-(
                            I tak będzie podstawowy kolor Èervená Corrida, bo ta podobała się żonie (i mi też). Inne kolory także były ładne, ale źle wyglądały z czarnymi lusterkami.

Swoją drogą, próbnik kolorów w salonie jest do niczego - kolory znacznie różnią się od rzeczywistych - te które wyglądały ładnie na aucie, wyglądały źle na próbniku. Mogliby to dopracować, bo nie każdy po spojrzeniu na listę barw do wyboru ma ochotę dać sobie pomalować auto na kolor "brudna szmata satynowa" ;-)
                            korespondent zagraniczny Kytutr / Bydlątko w kolorze Red Corrida

Komentarz

• Maicroft
                              Moderator
                              S_OCP MemberModeratorr
                              • 2004
                              • 25757
                              • Audi

Foldery musialby zawierac realne zdjecia aut, ale to znowu jedne maja inne felgi, inne klami i lusterka pomalowane, a to jednak robi roznice, jak auto nie jest czarne :diabelski_usmiech
                              Spritmonitor.de

Komentarz

• ary
                                Rider
                                • 2011
                                • 634

Zamieszczone przez kytutr
                                Swoją drogą, próbnik kolorów w salonie jest do niczego - kolory znacznie różnią się od rzeczywistych - te które wyglądały ładnie na aucie, wyglądały źle na próbniku
                                Konfigurator na stronie polskiej też jest do bani, przynajmniej jeżeli chodzi o O2 Scout i kolor beż safari, który zamówiłem. Co ciekawe kolor z naszego konfiguratora jest taki sam jak w oficjalnym katalogu ze strony czeskiej http://www.skoda-auto.cz/cze/Documen...talogue_CZ.pdf
                                Na dodatek konfigurator czeski pokazuje jeszcze inny odcień.
                                W rzeczywistości ten kolor wygląda jak tu:

Zorientowałem się dopiero jak zobaczyłem to testowane auto na żywo. Z początku myślałem, że to jakaś wersja specjalna dziennikarska. Zapytałem dilera ale on twardo twierdził, że to właśnie jest beż safari dostępny tylko w scoucie. Zacząłem więc szperać i odkryłem, że Austryjacy mają w tym temacie lepszy konfigurator od producenta!!
                                http://cc.skoda.at/nwapp/nws/ICC3/SKODA!de!!!C!!!/?&MGN=540
                                Jako, że taki kolor też mi się podoba postanowiłem nie zmieniać go chociaż ten z katalogu czeskiego wg mnie wygląda najlepiej, ale to oczywiście subiektywna ocena.
                                O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• ready
                                  Classic
                                  • 2011
                                  • 19

No i przyszła na mnie pora... w piątek odbieram zamówionego 23.02 toura 1.6

Komentarz

• seba210
                                    Ambiente
                                    • 2011
                                    • 233

Zamieszczone przez ready
                                    No i przyszła na mnie pora... w piątek odbieram zamówionego 23.02 toura 1.6
                                    Wiesz może w którym tygodniu został wyprodukowany ?
                                    Moja 4x4 FL'ka

Komentarz

• ready
                                      Classic
                                      • 2011
                                      • 19

W 19 tygodniu

Komentarz

• pirat1
                                        Classic
                                        • 2011
                                        • 5

Moje auto zostało zamówione w styczniu, wyprodukowane w 18 tygodniu, ale odbiór auta mam dopiero we wtorek 07.06

Komentarz

• loyd
                                          RS
                                          • 2010
                                          • 2342

Zamieszczone przez pirat1
                                          zamówione w styczniu
                                          Zamieszczone przez pirat1
                                          ale odbiór auta mam dopiero we wtorek 07.06

:shock: :shock: :shock:

Komentarz

• pandzik
                                            RS
                                            • 2011
                                            • 2254
                                            • Seat

Moje auto zostało zamówione w styczniu, wyprodukowane w 18 tygodniu, ale odbiór auta mam dopiero we wtorek 07.06
                                            Zabierz ze sobą miernik grubości lakieru.

Komentarz

• nobody
                                              Ambiente
                                              • 2011
                                              • 119

Zamieszczone przez tomek
                                              grenek9
                                              Mam dwa pytania odnośnie tych kodów, w szczególności do szczęśliwców, którzy odebrali samochód:

- na czym polega ,, Oklejenie folią zabazpieczającą powłokę lakierniczą"? - są zabezpieczone jakieś newralgiczne miejsca czy całe auto :shock: ?

- czy listyw boczne do Toura można zamówić jako montowane w fabryce? nie mam dostępu do listy kodów wyposażenia albo debil jestem i nie umiem znaleźć ...

Komentarz

• rowerek
                                                Rider
                                                • 2010
                                                • 449

Zamieszczone przez nobody
                                                - na czym polega ,, Oklejenie folią zabazpieczającą powłokę lakierniczą"? - są zabezpieczone jakieś newralgiczne miejsca czy całe auto :shock: ?
                                                Jest to zabezpieczenie tylko na czas transportu auta.
                                                (zdjęcia z otomoto.pl)

Komentarz

• misiul
                                                  Rider
                                                  • 2011
                                                  • 521

nobody, proponuje dokupić listwy progowe i nadprogowe. Solidnie zabezpieczają progi, które patrząc po śladach butów na moich listwach, byłyby już u mnie w fatalnym stanie - obecne lakiery rysują się od byle czego.

Przy posiadaniu dzieciaczków takie listwy to wręcz obowiązek.

PS. Wygląd listew i ich montaż w mojej stopce -link do auta

Komentarz

• nobody
                                                    Ambiente
                                                    • 2011
                                                    • 119

Zamieszczone przez misiul
                                                    nobody, proponuje dokupić listwy progowe i nadprogowe. Solidnie zabezpieczają progi, które patrząc po śladach butów na moich listwach, byłyby już u mnie w fatalnym stanie - obecne lakiery rysują się od byle czego.
                                                    Piękne autko, gratulacje. Napisz (nie znalazłem albo przeoczyłem w opisie), listwy i nakładki było montowane w ASO/samodzielnie, czy zamówiłeś fabryczne? To może detal, ale nie wiem czy w przypadku Torura jest tylko możliwość montażu poprzez ASO.

[ Dodano: Pią 03 Cze, 11 13:53 ]
                                                    Zamieszczone przez rowerek
                                                    Zamieszczone przez nobody
                                                    Jest to zabezpieczenie tylko na czas transportu auta.
                                                    Dzięki, to wygląda dość solidnie, przynajmniej wiadomo jak ma samochód wyglądać przed odbiorem.

Choć w moim przyoadku to jest czysta teoria, chyba się już nie doczekam...

Komentarz

Pracuję...