No właśnie a ktoś tu na faorum tak chwalił ten serwis. Dodam tylko że gosc z salonu bezczelnie powiedzial mi ze jak nie kupię u nich to w ogóle problemy z przeglądem bedą..........
No - za chwile zeby przyjechac na przeglad to trzeba bedzie ladnie poprosic i pokazac zaswiadczenie ze od trzech pokolen kupujemy u nich samochody - inaczej wynocha
o mnie zapomnmiałeś jeśli juz sie licytujemy hahaha
Nie chodzi o licytacje, tylko o ustalenie na ile miarodajne są opinie i ew. kogo pytać o nie. Silnik robi się coraz bardziej popularny a ciężko znaleźć opinie użytkowników o stosunkowo dużym przebiegu...
Tichy, można jeszcze zrobić klasyfikację według koloru oczu, włosów, długości wąsów, lub też przebiegu... mam znajomą robi rocznie grubo ponad 100k i jak jej się pali coś na czerwono (np. ładowanie aku) to jeździ dopóki nie stanie w polu - później telefon po lawete, samochód do ASO 2500 zł za naprawę i do następnej wizyty :szeroki_usmiech
Ja akurat w skodzie mam mały przebieg ale to nie jest jedyny samochód którym jeżdżę obecnie, a w ogóle jeżdżę od momentu kiedy dosięgałem nogami do pedałów a głowa wystawała ponad kierownice :lol:, prawko to była formalność...
jeśli ktoś zna się na samochodach to opinie o samochodzie może sobie spokojnie wyrobić po pierwszych 500km (byle nie w trasie ;-) ). Więcej nie trzeba, a to czy się coś sypnie w samochodzie czy tez wszystko będzie OK, zależy od tylu zmiennych że nie warto się tym przejmować na zapas.
Jac_ek, opinię o samochodzie/silniku to wyrobię sobie sam po jazdach próbnych i oglądając auto w salonie. Ale ponieważ sam silnik to dość nowy wynalazek, cenne są każde spostrzeżenia dotyczące jego eksploatacji po kilkunastu/kilkudziesięciu tysiącach kilometrów. A na tym forum jest jak widać kogo pytać - trzeba tylko wiedzieć kogo.
a to czy się coś sypnie w samochodzie czy tez wszystko będzie OK, zależy od tylu zmiennych że nie warto się tym przejmować na zapas.
To jest chyba złe założenie - może jedynie dotyczyć tych, którzy podcierają się 100$.
Moim zdaniem lepiej wiedzieć co może człowieka czekać podczas eksploatacji danego auta.
Nie chodzi mi o kasę, u mnie w ostatnich kilkunastu tygodniach przepaliło się 5 żarówek. Szukam czegoś co będzie żywotne - nie koniecznie musi być tanie. Już mam dość zdejmowania kloszy przednich.
To jest chyba złe założenie - może jedynie dotyczyć tych, którzy podcierają się 100$.
to nie jest tak,że coś jest białe albo czarne, jest dużo pośrednich odcieni, ale według Ciebie podcieram się 100$, tylko dlatego, że mam inny pogląd na temat tworzenia list samochodów z największymi przebiegami, bardzo to sympatyczne i takie swojskie
Jac_ek nie twierdze tak. Nie bierz tego do siebie.
Może w przypadku nowych aut faktycznie możnie nie przejmować się usterkowością bo Serwis i Gwarancja powinny wszystkie problemy rozwiać jednak jak już jest auto starsze to dobrze wiedzieć czego można sie spodziewać szczególnie gdy sie auto bierze z drugiej ręki.
dobrze wiedzieć czego można sie spodziewać szczególnie gdy sie auto bierze z drugiej ręki.
zgadzam się, aczkolwiek IMO nie może to być wyrocznią i regułą dobre rady Kolegów z forum zawsze są w cenie :!: :idea: , ale tylko i wyłącznie w towarzystwie pewnego dystansu i zdrowego rozsądku tak uważam i proszę nie bić od razu a starsze auto z drugiej ręki.... to wiadomo, że spodziewać można się "wszystkiego"... zależy jak kto dbał i używał i na ile jest uczciwym sprzedawcą - mam tu na myśli kupowanie od zupełnie obcych osób .... chociaż klapki z oczu warto czasem byłoby zdjąć kupując od kogoś znajomego, bo z doświadczenia wiem, że i z tym różnie bywa ...
i to co pisał bodajże Jac_ek o tej koleżance, ..... to podejrzewam, że w gruncie rzeczy większość kierowców jeździ PRAWIE identycznie... tzn, ktoś kto ma łeb na karku, gdy usłyszy coś "nienormalnego" w aucie to jedzie odpowiednio wcześniej do warsztatu a nie czeka na zmiłuj się Boże, .... o ile jest takim "znawcą" jak ja i nie ma zielonego pojęcia o mechanice samochodowej pomijam przypadki skrajne, gdy stanie się coś NAGLE bez żadnych wcześniejszych objawów
SPOT Poznań: ..... ruszyć (_)_) i przyjeżdżać !!! ZAPRASZAMY
Komentarz