Zamieszczone przez janek11
Slow kilka o ESP,ASR i EDS.
Zwiń
X
-
Pojeździłem ostatnio więcej autkiem z ESP. Powiem tak - "czysty" ASR w mojej O2 to bardzo ubogi krewny ASR+EDS w Vectrze C. Funkcja EDS jest super, wybrnąłem ze wszystkich trudnych sytuacji bez problemu, właśnie dzięki "chrupotaniu" w kołach (ruszanie na nawierzchni podszytej lodem, czyli okołoświąteczny standard na gdańskich osiedlach). Tam gdzie zwykły ASR ledwo daje radę, bo tłumi moc na tyle, że nie da się ruszyć bez rozpędu, to ASR+EDS pięknie wyciąga auto z opresji zgrzytając to z lewa to z prawa po trochu
M.666 4U
Komentarz
-
-
to i ja dorzucę swoje 3 grosze
o ile w poprzednim aucie miałem ESP to zimą w kopnym śniegu były problemy- kilka razy trzeba auto było wyciągać
teraz z XDS okta bez problemu sobie radzi w kopnym śniegu :szeroki_usmiechprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentZamieszczone przez maroko2007Zamieszczone przez Golas27zastanawiam sie dlaczego taki staruszek jak moj ma ESP a czesto O2 i to nawet L&K nie ma?
To co to jest 1AC bo nie wiem?
Działanie masz opisane w całym tym wątku
L&K jest nastawione po pierwsze na wygląd, po drugie na wygodę i luksus
Gdzieś trzeba zarabiać, a ESP było za dopłatą :P
Po kodach mam 1AC (czyli ABS+ASR) a na konsoli przycisk ESP (wersja elegance) już całkiem zgłupiałemSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Jest Passat B7 Highline by sebastian7905
Była Black ELEGANCE by sebastian7905
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentsebastian7905, no to ktos się walnął
ja obstawiam na przycisk
od nowości masz?
sprawdź sam póki zima jest
na parkng i jazda :twisted:
Jak jest brak przyczepności kół to kontrolka miga , a więc nic już nie rozumiemSebastian
Dyskusja z idiotą jest jak zapasy ze świnią w błocie ,po pewnym czasie zauważasz ,ze świni się to podoba
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marbabsebastian7905, przyjedz na spota to sie obaczy
Rozumiecie wypada czas spędzić razem
Na następnym spocie się spotkamy i obadamySebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Wydaje mi się że działa prawidłowo bo gdy wyłączę to podświetlenie przycisku świeci na żółto i zapala mi się kontrolka wyłączonego systemu
Dziwna sytuacja bo w aucie na 100% nie było nic grzebane ,a mam ten przycisk(wyłącznik)
a w kodach co innego, może nie do końca kody z VW zgadzają się z kodami SKODY (taka myśl) ale sprawdzę pojeżdżę tylko ,że na co dzień jeżdżę T4 ,a OCTAVIĄ mało nawet nikt mi nie uwierzy ,że ma taki przebieg w zeszłym roku zrobiłem tylko 9000 km z wycieczką po Niemczech .Sebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Gość
a po co grzebac po kodach itd. jedz jak napisali koledzy na parking albo wolny odcinek drogi z zakretem i sie przekonasz czy jest czy nie ma, tego nie da sie nei zauwazyc!
Komentarz
-
marbabjuż wiem pomyliły mi się dni po tych sylwestrach urodziny żony są jutro 04.01.2011
[ Dodano: Pon 03 Sty, 11 22:43 ]
Golas27,pojadę sprawdzę i dam znać ,a na co konkretnie zwrócić uwagę co by mi się to wszystko nie pomyliło?Sebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
-
Gość
przy wiekszej predkosci sprobuj pokonac zakret, ale najlepiej na placu sporym :wink:
w momencie kiedy zacznie wynosic przod poczujesz jak auto samo dohamowuje i uslyszysz dzialanie systemu, dokladnie jak dzwiek eds-u kiedy przyspieszasz i kola zrywaja przyczepnosc. ewentualnie majac wiecej miejsca przy okolo 70 - 80 na godzine nagle odbicie kierownica jak przy omijaniu przeszkody, wtedy jeszcze bardziej poczujesz jak hamuje, ale jak nie jestes pewien czy jest to lepiej to pierwsze :P
Komentarz
-
marbab,Grudzień 2005 rok produkcji
Data 1 rej styczeń 2006 ale to chyba mało ważne w tym przypadku dodam że to elegance więc myślę że żadnej ściemy nie ma z pomylonymi przyciskami itd. itp
A sprawdzać mogę dopiero w weekend wcześniej brak czasuSebastian
Wczasy nad morzem - klik
Komentarz
-
Komentarz