Rzeczywiście mam taki badziew zamontowany który pozwala w pełni wykorzystać lewą nogę Nie jest to zbytnio skomplikowane, odpowiednio puszcza lub odcina sygnał do ECU. Jeszcze nigdy mnie nie zawiodło
Szpera
Zwiń
X
-
danielpoz
-
ta szpera to ogulnie pic na wode....
troche jest lepiej jak sie ja odlaczy od komputera i zrobi knefel do zalaczania... ale to sporo grzebania w wiazce kablowej zeby bylo porzadnie, a efekt mizerny.... ale lepszy niz automatyczna.1,9TDi ASV/VP - było - 117HP/252Nm, teraz jest ??? ALIGATOR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez laminata szpera to ogulnie pic na wode....
troche jest lepiej jak sie ja odlaczy od komputera i zrobi knefel do zalaczania... ale to sporo grzebania w wiazce kablowej zeby bylo porzadnie, a efekt mizerny.... ale lepszy niz automatyczna.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez laminanie,,,, szpera kozysta z czujnikow abs... jak abs pzdnie to szperta tez... ale to nie znaczy ze szpera to abs... 2 niezalezne uklady sterowane 1 komputeremAntoine, member of Automobilklub Tomaszowski
Komentarz
-
-
jesli pod stwierdzenie nie dziala rozumiesz jest zepsuty to tak... szperadzial przy przyspieszaniu a nie hamowaniu i wspulpracuje jesli chodzi o dzialanie z ASR (asr tez jest sterowane na podstawie odczytow z czujnikow ABS) Awaria ABS powoduje ze cala elektronika wspomagajaca jazde samochodem przestaje funkcjonowac1,9TDi ASV/VP - było - 117HP/252Nm, teraz jest ??? ALIGATOR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez danielpozdziala-jesli to w ogole mozna nazwac dzialaniem
a np w Seacie szpera była cichutka ale działanie też raczej mierne i tylko do małych predkosci.....
Komentarz
-
-
cos mi tu kolega nie tak mow........
szpera nie jest slyszalna.......
to co slychac to abs z funkcja wspomagania startu ktory sam dziala przy poslizgu..... taki pseudo ASR (bo sam asr ogranicza moc silnika)
szpera jest nieslyszalna i dziala na zasadzie sprzegla poslizgowego (nie zawsze.... nie wiem jak jest w skodzie) sterowanego elektronicznie.......1,9TDi ASV/VP - było - 117HP/252Nm, teraz jest ??? ALIGATOR
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez laminacos mi tu kolega nie tak mow........
szpera nie jest slyszalna.......
to co slychac to abs z funkcja wspomagania startu ktory sam dziala przy poslizgu..... taki pseudo ASR (bo sam asr ogranicza moc silnika)
szpera jest nieslyszalna i dziala na zasadzie sprzegla poslizgowego (nie zawsze.... nie wiem jak jest w skodzie) sterowanego elektronicznie.......Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Ja w Lupko zamontowałem szperę Qaife. Jest to ślimakowy mechanizm różnicowy znajdujący sie w skrzyni biegów. Powoduje ona że na mokrym ruszam jak na suchym i podczas przyspieszania nie nic mi nie przychamowuje kół. I to jest prawdziwa szpera. Jeśli "zapalam kapcia" to palą się dwie gumy i z auta robi się pocisk.
Wszystkie elektroniczne systemy bardzo wspomagają jazdę ale do sportu....niestety nie nadają się :twisted:Pogromca mitów...o pieknych koniach
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Master'sJa w Lupko zamontowałem szperę Qaife. Jest to ślimakowy mechanizm różnicowy znajdujący sie w skrzyni biegów. Powoduje ona że na mokrym ruszam jak na suchym i podczas przyspieszania nie nic mi nie przychamowuje kół. I to jest prawdziwa szpera. Jeśli "zapalam kapcia" to palą się dwie gumy i z auta robi się pocisk.
Wszystkie elektroniczne systemy bardzo wspomagają jazdę ale do sportu....niestety nie nadają się :twisted:
czlowiek na ziemi jest tylko sekunde, nie zmieni nic a zostawi burdel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MachZamieszczone przez MartinezU jakiegoś importera widziałem je po 6000 pln z hakiem. Na pewno można dostać za 4-5 tys. Tak czy siak to kupa siana :/ .
]
pozdro
ale coś pozmieniali na stronie i widze tylko do A3. Cena też jakby niższa.
pozdroTak se wspominający Octavię - byly jej posiadacz
teraz: stalowe A4 B7 2.0 TFSI tiptronic
czarna AR 156 1.8 T.Spark
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez laminato 1
mozna to zrobic tylko nie wiem czy jest sens...........
po prostu zamiast komputera ABS sterujesz szpera przyciskiem :diabelski_usmiech
A taka prawdziwa (mechaniczna) szpera to by mi pasiła. Ale ta cena :cry:Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftPrzeciez naciskasz klawisz na desce z napisem ASR jedno dalej niz otwieracz baku i mozesz ruszac do woli jak tylko Ci sie podoba :szeroki_usmiech
No chyba, ze o cos innego chodzi. :roll:Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
Komentarz