Tabel, kilka osob powinno miec kierownice uzywane po 10-30 kkm na forum, w sumie najlepszy watek to watek giełdowy aby poszukac - ale te kierki schodza jak na pniu.
Jak sie nie uda skontaktowac z superbmanem zapraszam do mnie.
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
misiek^wro, a co z pierścieniem pod kierownicę? Trzeba wymieniać? Dzwoniłem do ASO zapytać o numer modułu. Gość stwierdził, że moduł jest zwykły i trzeba zmienić na ten z CH a do tego też pierścień pod ESP. Pacjent to O2 FL Family 2011 rok
misiek^wro, w dziale ogłoszenia pisałem już, ale kompletnie zero odzewu (ogólnie widzę, że tam nikt nic nie pisze...), więc postanowiłem spróbować tu-może nie każdy zagląda do ogłoszeń. Z Tobą przypominam, że sie już kontaktowałem. Pisałeś, że nie masz jak załatwić gładkiej skórzanej tylko tą od Scouta.
ŚKODA 120 L z 1977 roku.
ŚKODA OCTAVIA II z 2007 roku.
szukam i nie mogę znaleźć nigdzie czy kierownica MF będzie działała z najbardziej podstawowym radiem Blues? Nie mam teraz dostępu do auta żeby sprawdzić kodowanie, a misiek jutro jedzie po graty
Panowie posiadam sterownik część 5K0-953-569-C
Sprawdzałem i nie da się zakodować kierownicy MF.
Pytanie na jaki powinienem wymienić żeby MF działała?
Czy moduł o oznaczeniu 5K0-953-569- H - bedzie odpowidni?
Auto O2FL 2010 r. (moja wersja ambiente)
Prośba o powiedzenie u kogoś z wersji elegance iż moduł 5K0-953-569-H będzie obsługiwał komp., tempomat i MF.
Czy kodowanie można w zwykły sposób zrobić w vcds'em?
Z tego co gadalem z czechem, a nie jest on wylewny aby dzielic sie swoimi informacjami co na co mozna zamieniac, do Ciebie na bank bedzie pasowac A i B. Co do tego drugiego, to mam go na stanie - czech mowil ze B podpasowywuje do kazdego samochodu zamiennie za kazdy modul 5K0 - i dlatego sprzedaje tylko B.
A zakodujesz zwyklym VCDSEm, ale w miare nowym.
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
właśnie pisali na forum że ten z H będzie dobry i zamieniali go z C.
prośba o potwierdzenie tej informacji.
Potwierdzam, miałem właśnie taką sytuację, wymiana z C na H. C obsługiwał komputer i tempomat, a H obsługuje jeszcze dodatkowo kierownice multifunkcyjną. Wszystko dość szczegółówo opisałem tu http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...r=asc&start=15 na drugie stronie.
Ostatnio byłem na giełdzie samochodowej i rozmawiałem z "fachowcem" odnośnie sterowników pod kierownicę. Mówił że ta część ma sama w sobie oprogramowanie i nie powinna ingerować w elektronikę auta (możliwe że coś pokręciłem co do tego twierdzenia). Więc nie wymagane jest sugerowanie się Etka co do dokładnego następcy mojego modułu CN na tego z końcówką CH. Mówił że ważne jest posiadanie przez moduł wymaganego czujnika skrętu i usługę multifunkcji. Podobno robił tak na kilku autach. Jakich dokładnie nie wiem.
Teraz moje pytanie czy jest ktoś na tyle odważny żeby podpiąć i sprawdzić następujące moduły
1K0-953-549-BD
1K0-953-549-BG
1K0-953-549-BK
1K0-953-549-BP
1K0-953-549-BS
1K0-953-549-CC
zamiast 1K0-953-549-CH
Po ostatnich tygodniach prób nie udało mi się dostać modułu 1K0-953-549-CH ani na allegro ani na giełdzie w Poznaniu.
To jest coś w stylu Tonący brzytwy się chwyta.
Witam,
wymieniłem właśnie kierownicę na MF (ASO) i nie działa mi sterowanie kompa z kierownicy, działa tylko z manetek (radio steruje OK).
Przerabiał ktoś coś takiego?
Konieczna wymiana manetek czy wystarczy coś więcej kodować?
Zamontowany CD zamiast CQ.
Zero bledow, oprocz bledu No communication with steering wheel module.
wypiety aku.
wpiety aku.
Prawa rolka i lewa dzialaja, przyciski zmiany stacji dzialaja przez 20 sekund.
Wywalenie Columbusa, montaz starego Amundsena - na maxidocie znow wraca pokazywanie Navigation w menu, zas wszystkie przyciski na kierownicy przy amundsenie ozywaja.
Co kolwiek probowalem zmieniac w kodowaniu columbusa - coding rejected. Kabel MadeinCHRL.
Any ideas? Wioze columbusa do zrodla na kodowanie, pytanie czemu moj kabel nie koduje i czemu takie hocki klocki ?
Koledzy , mam prośbę o informacje na temat kto w Poznaniu lub okolicach poradzi sobie z przełożeniem kierownicy zwykłej na skórzaną z multifunkcjami i obsługą komputera i zaprogramuje to wszystko w moim MINCIE
Czy jest możliwe zastąpienie modułu 1K0 953 549 CH modułem z serii 3C0-953-549??? Czy to zupełnie inne moduły czy tylko rocznikowo się różnią?
Straciłem już nadzieje na poszukanie 1K0 953 549 CH
Komentarz