[O2] Multifunkcje mam i ja :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • canecorso
    Ambiente
    • 2014
    • 146

Ma ktoś do sprzedania jeden z takich sterowników :
    1K0-953-549-CE
    1K0-953-549-CD
    1K0-953-549-CF
    1KO -953-549-CH
    oraz wiązkę do multifunkcji prawdopodobnie taką 1K0971584C.
    Znalazłem takie pozycje na allegro ale każda u innego sprzedawcy a chcę zaoszczędzić na przesyłkach.
    Jeśli jest ktoś na forum kto to ma taki komplecik niech się odezwie.
    Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę...

Komentarz

• low-raider
      Ambiente
      • 2011
      • 163
      • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez canecorso
      1K0-953-549-CE
      1K0-953-549-CD
      1K0-953-549-CF
      1KO -953-549-CH
      Znalazłem takie pozycje na allegro ale każda u innego sprzedawcy a chcę zaoszczędzić na przesyłkach.

1. Ja mam zbędną wiązkę bez multifunkcji, ale mam też kostkę i kabelki, dzięki której przerobisz wiązkę na multifunkcyjną (Enriquez robił opis jak to przerobić, jest kilka postów wcześniej link). Miałem użyć do swojego autka ale dostałem oryginalną pod multifunkcję, więc starą + wtyczkę oddam za przysłowiowe "dziękuję" Jak nie pilny temat to moge nawet do Ełku podrzucić jak będę w okolicy.

2. No właśnie, podłączyłem wiązkę multifunkcyjną do swojej skodziny, ale bez zakodowania (nie mam czym) , Po podłączeniu bez kodowania podświetlenie przycisków i funkcje przycisków oczywiście nie powinny działać?
      Druga sprawa, że nie wywaliło mi żadnego błędu. Tak powinno być, czy sterownik powinien pisać jakieś błędy?
      Jutro spróbuję to gdzieś u kogoś zakodować na swoim sterowniku. Zobaczymy, czy załapie czy trzeba będzie wymieniać na inny.

PS. Moja Octavia jest z 2008r, przed FL, żeby była jasność.
      Alarmy, zabezpieczenia antykradzieżowe, GPS, zestawy BT, elektryka i elektronika TOYOTA, VAG, FIAT, OPEL

Komentarz

• koleś
        RS
        • 2009
        • 2842
        • Fabia combi (6Y5)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
        • BSE 1.6 MPI 102 KM

Jutro spróbuję to gdzieś u kogoś zakodować na swoim sterowniku
        Podejrzewam, że sterownika highline fabryka Ci nie włożyła.
        Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
        Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka

Komentarz

• low-raider
          Ambiente
          • 2011
          • 163
          • Superb II combi (3T5)

Zamieszczone przez koleś
          Jutro spróbuję to gdzieś u kogoś zakodować na swoim sterowniku
          Podejrzewam, że sterownika highline fabryka Ci nie włożyła.
          No właśnie chcę to sprawdzić organoleptycznie, bo mój skaner błędów komunikuje się ze sterownikiem 1K0-953-549-B, który wg ross techa jest highlinem, a przez to rozumiem, że nie będzie potrzebna wymiana. Spróbujemy, zobaczymy. No chyba, że źle cos zrozumiałem.
          Alarmy, zabezpieczenia antykradzieżowe, GPS, zestawy BT, elektryka i elektronika TOYOTA, VAG, FIAT, OPEL

Komentarz

• canecorso
            Ambiente
            • 2014
            • 146

Zamieszczone przez low-raider
            1K0-953-549-CE
            1K0-953-549-CD
            1K0-953-549-CF
            1KO -953-549-CH

1. Ja mam zbędną wiązkę bez multifunkcji, ale mam też kostkę i kabelki, dzięki której przerobisz wiązkę na multifunkcyjną (Enriquez robił opis jak to przerobić, jest kilka postów wcześniej link). Miałem użyć do swojego autka ale dostałem oryginalną pod multifunkcję, więc starą + wtyczkę oddam za przysłowiowe "dziękuję" Jak nie pilny temat to moge nawet do Ełku podrzucić jak będę w okolicy.

2. No właśnie, podłączyłem wiązkę multifunkcyjną do swojej skodziny, ale bez zakodowania (nie mam czym) , Po podłączeniu bez kodowania podświetlenie przycisków i funkcje przycisków oczywiście nie powinny działać?
            Druga sprawa, że nie wywaliło mi żadnego błędu. Tak powinno być, czy sterownik powinien pisać jakieś błędy?
            Jutro spróbuję to gdzieś u kogoś zakodować na swoim sterowniku. Zobaczymy, czy załapie czy trzeba będzie wymieniać na inny.

PS. Moja Octavia jest z 2008r, przed FL, żeby była jasność.
            Dziękuję Ci bardzo ale nie chce mi się bawić w przeróbki bo sam tego nie zrobię, widziałem kabelek na allegro za 70 zł + przesyłka, chyba będę kupował na raty u różnych sprzedawców bo u jednego ciężko bedzie trafić wszystko na raz, za pare miesięcy jak dobrze pójdzie odpalę w końcu swoją kierę.
            A powiedzcie mi którym przyciskiem w takiej kierownicy przełącza się między radiem a CD

Kupiłem ja za 200 zł jako sprawną, mam nadzieję że zadziała jak juz wszystko skomletuje.
            Nie zabijam, nie kradnę, nie wierzę...

Komentarz

• low-raider
              Ambiente
              • 2011
              • 163
              • Superb II combi (3T5)

Kupiłem ja za 200 zł jako sprawną, mam nadzieję że zadziała jak juz wszystko skomletuje.
              Hm... chyba moja wiązka nawet by nie pasowała do tej kiery. Ja mam wtyczkę 5 pinową do swojej kierownicy przed FL.

Udało mi się zakodować dziś kierę i obyło się bez wymiany sterownika

Komentarz

• blackpw
                Ambiente
                • 2011
                • 131

Zamieszczone przez Kerner
                Mam Octavię II FL Mint z początku 2009, moduł kierownicy już zamieniony na CH, radio SWING. Zakupiłem kierownicę multi (kiera FL, po prawej przycisk z symbolem kółka - do zmiany mediów, jest to wersja bez symbolu słuchawki telefonu). Poszukuję teraz do niej odpowiedni kabelek airbag. Poniżej wrzucam zdjęcie wtyczki od tej kierownicy i mam pytanie do szanownych kolegów. Która wiązka będzie pasowała do tej kiery?
                Hej,
                Nie wiem, czy już rozwiązałeś problem wtyczki, ale pisałem o tym w kilku wątkach, np. tu:

Są 2 rodzaje wtyczek/gniazd, ja niestety kupiłem kabel oryginalny i okazało się, że wtyczka nie pasowała do gniazda. Udało się w końcu zamówić samą wtyczkę w ASO.
                Generalnie trzeba na to zwracać uwagę, bo taka "pierdoła" może zblokować montaż kierownicy.

[ Dodano: Czw 05 Mar, 15 15:30 ]
                Jak wyżej, pamiętaj o rodzaju wtyczki i gniazda w kierownicy.

[ Dodano: Czw 05 Mar, 15 15:34 ]
                A powiedzcie mi którym przyciskiem w takiej kierownicy przełącza się między radiem a C
                Masz wersję z obsługą telefonu, nie wiem, czy to tylko kwestia obrazka na przycisku, ale w wersji bez obsługo telefonu zamiast słuchawki jest "kółeczko", którym zmieniasz źródło, np:
                Było: Oct2FL doposażony Mint 1.2TSI
                Jest: starszy diesel na B.

Komentarz

• gallangher
                  Classic
                  • 2012
                  • 20
                  • Octavia II combi (1Z5)
                  • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Mam pytanie które chyba najbardziej pasuje do tego wątku.

Czy ktoś z Was próbował już połaczyć samochód z telefonem przez zestaw BT ?
                  Wiem, ze nakład pracy i koszt jest nieproporcjonalny ale ciekawość mnie zżera

Z tego co widzę niezbędne są: kierownica MF z obsługą telefonu + sterownik kierownicy + moduł pakowany pod przedni fotel + ciągnięcie kabla do mikrofonu do podsufitówki...

Czy istnieje możliwość podłaczenia tego do zegarów bez maxi dota, czy jeszcze dochodzi kwestia wymiany zegarów ?
                  Czy jest jakaś inna możliwość, zeby przerobić fabryczne radio Swing na zestaw głośnomowiący?

Komentarz

• bohen
                    L&K
                    • 2009
                    • 1260
                    • Audi
                    • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

gallangher, tu masz temat o dokładaniu bluetootha

Komentarz

• low-raider
                      Ambiente
                      • 2011
                      • 163
                      • Superb II combi (3T5)

Panowie czy mając zainstalowany sterownik 1K0 953 549AN z SW0070 można go wymienić na taki z SW0050 i zakodować, czy raczej szukać z SW równym/wyższym od tego co jest w aucie? Załóżmy, że wszystkie inne parametry modułu się zgadzają. Znajomy chce założyć też multi + manetki jednak ma niestety AN a do kupienia highline z niższym SW.

Komentarz

• krzynol
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2007
                        • 11003
                        • Superb II combi (3T5)
                        • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                        • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

z softem poniżej 70 można spróbować
                        aczkolwiek wszyscy lecą ze sterem mimimum AG
                        ->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
                        ->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
                        poprzednie modele:
                        ->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
                        ->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
                        O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003

Komentarz

• Rafit
                          Classic
                          • 2015
                          • 32

Panowie czy ten moduł obsługuje multifunkcję: 1K0953549BF
                          Gateway: 1K0907951

Dodatkowo pytania, bo trochę poczytałem i mam kilka wątpliwości.
                          - czy można założyć kierownicę z FL tak aby wszystko działało, jak tak to na jakich modułach
                          - jak to w końcu wygląda z obsługą RNS510 przez kierownicę?
                          WHITE WAGON

Komentarz

• piotrek_gdy
                            RS
                            • 2008
                            • 7723
                            • Volkswagen
                            • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Rafit,
                            ad 1 - nie nie można
                            ad 2 a co byś chciał obsługiwać? odpowiedź jest powiązana z ad1
                            przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Rafit
                              Classic
                              • 2015
                              • 32

piotrek_gdy, wczoraj kupiłem sobie Octavie i brakuje mi tylko tej kierownicy multifunkcyjnej. Chciałbym dołożyć najnowszy możliwy model jaki jest tak, aby działała. Dobrze by było też jakby obsługiwała RNS510, bo jestem przyzwyczajony do tego radia i chciałbym takie kupić.

Mam też paktronic przód i tył. Chciałbym, aby odległości wyświetlały się na RNS510, ale to inny temat.
                              WHITE WAGON

Komentarz

• piotrek_gdy
                                RS
                                • 2008
                                • 7723
                                • Volkswagen
                                • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

Rafit, jedno nie ma powiązania z drugim
                                uzyskasz częściową funkcjonalność kierownicy, w tym prawie całkowitą obsługę RNSa(jest jeszcze wybieranie głosowe) ale nie uzyskasz funkcjonalności obsługi MaxiDota
                                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• Rafit
                                  Classic
                                  • 2015
                                  • 32

piotrek_gdy, to jak to jest z tym MaxiDotem? W skodzie nie było nigdy sterowania opcjami w liczniku z poziomu kierownicy?
                                  WHITE WAGON

Komentarz

• DJ MŁODY
                                    RS
                                    • 2007
                                    • 5908
                                    • Octavia II (1Z3)

może mi to ktoś łopatologicznie wytłumaczyć

obecnie mam Toura II , który ma licznik z kompem który mogę obsługiwać prawą manetką rok prod 2012 ostania z sztuk która zjechała

mam okazje zakupić z rozbitej FL elegance

licznik maxi dot
                                    kiere MF
                                    manetki z taśmą + tempomat
                                    i inne graty

chciałby to wsadzić do mnie
                                    na początek zależy mi na maxi-docie
                                    oczywiście kierownicy
                                    itd.

czy jak to wsadze zaprogramuję to jak później będę chciał doposażyć w org BT
                                    będę znowu musiał przerabiać np. coś z kierownicą

oczywiście chciałbym mieć sterowanie maxidotem , radyjkiem i BT

pozdr
                                    pozdrawiam Adam
                                    Octavia 2 - Tour II - Kosiarka

Spontany Katowickie

Komentarz

• spacewalker
                                      Elegance
                                      • 2012
                                      • 942

Zamieszczone przez DJ MŁODY
                                      ....
                                      czy jak to wsadze zaprogramuję to jak później będę chciał doposażyć w org BT
                                      będę znowu musiał przerabiać np. coś z kierownicą

oczywiście chciałbym mieć sterowanie maxidotem , radyjkiem i BT

pozdr
                                      nie, dokladasz, dokodowujesz gdzie trzeba i juz

Komentarz

• matthews
                                        Ambiente
                                        • 2015
                                        • 123

Witam kolegów I kolezankich ciałbym podpytac czy mając takie cos zamontowane na pokładzie Octavia przed liftem 2008

Address 16: Steering wheel Labels: 1K0-953-549-MY8.lbl
                                        Part No SW: 1K0 953 549 BN HW: 1K0 953 549 BN
                                        Component: J0527 051 0101
                                        Coding: 0000042
                                        Shop #: WSC 73430 790 00999
                                        VCID: 7F071D252EE65D1

No fault code found.
                                        Address 09: Cent. Elect. Labels: 3C0-937-049-30-H.lbl
                                        Part No SW: 3C8 937 049 E HW: 3C8 937 049 E
                                        Component: Bordnetz-SG H54 2602
                                        Revision: 00H54000 Serial number:00000005961594
                                        Coding: 698C0F0B0004140042110D00000000000039FF074100000C00 0000000000
                                        Shop #: WSC 21360 456 16937
                                        VCID: 336F0115522E491

Subsystem 1 - Part No: 1Z1 955 119 C Labels: 1KX-955-119.CLB
                                        Component: Wischer 070908 022 0601
                                        Coding: 00051127
                                        Shop #: WSC 21360

Subsystem 2 - Part No: 1K0 955 559 AB Labels: 1K0-955-559-AF.CLB
                                        Component: RLS 090106 020 0103
                                        Coding: 00460325
                                        Shop #: WSC 21360

Chcę zamontować kierownicę multifunkcyjną I mam kilka typów sterownika czy mozecie doradzić ,który z nich bedzie najlepszy czytałem ze sporo kłopotów generuje ta podmiana min. nie działajacy klakson.
                                        Chciałbym uniknac kilkukrotnego zrzucania kiery wraz z poduchą.

1K0-953-549-BK
                                        1K0-953-549-BG
                                        1K0-953-549-BP

Pozdrawiam

Komentarz

• georgg
                                          RS
                                          • 2013
                                          • 17118
                                          • Octavia II (1Z3)
                                          • BSE 1.6 MPI 102 KM

i u mnie już jakiś czas temu zagościła kierownica multifunkcyjna.
                                          Załączone pliki
                                          SPOTY ŚLĄSKIE- ruszyć ZAPRASZAMY!
                                          ​​​
                                          Grzegorz

Moja Ambitna Czarnula

Komentarz

• makus2
                                            Classic
                                            • 2013
                                            • 38

Czesc, udało się zamknąć problem opisany 2 strony wczesniej

"Rozebrałem wiązkę, wg mnie piny szły jak przy kierownicy przed liftem.
                                            Zmieniłem 2 piny.
                                            Błąd 01426 004 zniknął, niestety pojawił się nowy:

02071 - Local Databus
                                            014 - Defective,

Objawy jak wcześniej, nie działa klakson i multi.
                                            Tempomat działa"

- Przewód aribag źle złożony

"Kodowanie 534 zostało przyjęte i niestety wyskoczył błąd
                                            01426 - Controls in Steering Wheel [E221]
                                            004 - No Signal/Communication "

- Brak masy na kierownicy, spowodowane brakiem pinu na module kierownicy

Wielkie podziękowania dla kolegi Enriqueza za diagnozę i poprawienie przewodu airbag!

Pin wlutowany, kierownica działa

Komentarz

• DJ MŁODY
                                              RS
                                              • 2007
                                              • 5908
                                              • Octavia II (1Z3)

proszę o łopatologiczną pomoc , chciałbym poskładać raz i nie zmieniać

1) z jakimi przyciskami kupić kier MF aby

1a) działało : radyjko + BT + maxi-dot

1b) czy jest w ogóle taka możliwość

1c ) czy ta będzie dobra

u mnie siedzi takie coś

2) co ma powymieniać

2a) kabelek pomiędzy kierą MF - poduszką - taśmą

2b) czy taśmę też muszę wymienić

2c) co jeszcze wymienić

3) może jest osoba do której mogę zadzwonić i się dowiedzieć co i jak

dziękuje
                                              pozdrawiam Adam

Spontany Katowickie

Komentarz

• krzynol
                                                RS
                                                S_OCP Member
                                                • 2007
                                                • 11003
                                                • Superb II combi (3T5)
                                                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

DJ MŁODY, podłącz kompa i zapodaj jaki masz sterownik kierownicy z VCDS'a
                                                poprzednie modele:

Komentarz

• DJ MŁODY
                                                  RS
                                                  • 2007
                                                  • 5908
                                                  • Octavia II (1Z3)

krzynol,

-------------------------------------------------------------------------------
                                                  Address 16: Steering wheel (J527) Labels: 5K0-953-569.clb
                                                  Part No SW: 5K0 953 521 BJ HW: 5K0 953 569 C
                                                  Component: LENKS.MODUL 015 0140
                                                  Revision: FF010040 Serial number: 20120113800438
                                                  Coding: 5080040000
                                                  Shop #: WSC 73430 790 00066
                                                  ASAM Dataset: EV_SMLSNGVOLWSXS A01004
                                                  ROD: N/A
                                                  VCID: 75E5E5E76701

No ASAM data for: "EV_SMLSNGVOLWSXS" (SK35)
                                                  No fault code found.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                  pozdrawiam Adam

Spontany Katowickie

Komentarz

• krzynol
                                                    RS
                                                    S_OCP Member
                                                    • 2007
                                                    • 11003
                                                    • Superb II combi (3T5)
                                                    • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                                                    • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez DJ MŁODY
                                                    ...HW: 5K0 953 569 C...

szukaj z indeksem E lub H

[ Dodano: Sob 25 Kwi, 15 21:27 ]
                                                    DJ MŁODY, i zedytuj swój post, coby nie zacieminiać i zostaw tylko adres 16 steering wheel
                                                    poprzednie modele:

Komentarz

Pracuję...