[O2] automatyczne otwieranie klapy bagażnika

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Januszgóra
    odpowiedział(a)
    Co się stało że zrezygnowałeś z tego bajeru :?:
    To są sprężynki do O2 kombi?

Zostaw komentarz:

• robertobadzio
    odpowiedział(a)
    Januszgóra, jesli chcesz to moge odstapic swoje byly na aucie tydzien i je zdemontowalem,cena taka jak kupilem czyli 20zl +przesylka

Zostaw komentarz:

• Januszgóra
    odpowiedział(a)
    Pamięta ktoś z was gdzie mogę zdobyć te sprężynki

Zostaw komentarz:

• marc!n
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lilo
    ostatnio mało kiedy otwieram bagażnik bo nie mam takiej potrzeby
    to Ok - bo myslałem że mnie cos ominęło
    ja otwieram prawie codziennie bo chowam antene od CB i dla tego mnie to wku...a, ale chyba zafuduje sobie triflexa i tez bede "gościem" w gagazniku

Zostaw komentarz:

• szkoda
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez Jac_ek
    a jaką to magiczną moc ma klima jak chcesz pobrać kwit na parking, podjechać do McSraki itd mając klimę czy nie i tak musisz otworzyć sobie szybę korbką ;-)
    nie wiem, po prostu nie występują u mnie takowe sytuacje, lub - sporadycznie :szeroki_usmiech
    poprzedni drugi samochód w rodzinie właśnie miał korbki, chyba, bo nieużywane, klimę miał na pewno :szeroki_usmiech

[ Dodano: Pon 06 Wrz, 10 19:02 ]
    Zamieszczone przez lilo
    ostatnio mało kiedy otwieram bagażnik bo nie mam takiej potrzeby :wink:
    no proszę :szeroki_usmiech

Zostaw komentarz:

• lilo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez marc!n
    Co masz na myśli - spręzyny u Ciebie działają?
    Czy masz inny patent
    Taa :P inny :diabelski_usmiech ostatnio mało kiedy otwieram bagażnik bo nie mam takiej potrzeby :wink:

Zostaw komentarz:

• marc!n
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez lilo
    ale nie ukrywam ze wkurza mnie podnoszenie tej klapy ręcznie
    Mnie już nie :P
    Co masz na myśli - spręzyny u Ciebie działają?
    Czy masz inny patent

Zostaw komentarz:

• misiek^wro
    odpowiedział(a)
    Jac_ek, jak pada deszcz staram sie nie otwierac okien, tylko podjezdzac tak, zeby dalo sie przez drzwi odebrac - ludzie sie smieja, ale mam to gdzies, bo przynajmniej okna wiecznie czyste bez zamazan :twisted:

Zostaw komentarz:

• Jac_ek
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez szkoda
    jak mam klimę to na dobrą sprawę wszystko jedno
    a jaką to magiczną moc ma klima jak chcesz pobrać kwit na parking, podjechać do McSraki itd mając klimę czy nie i tak musisz otworzyć sobie szybę korbką ;-)
    wiadomo jak ktoś korzysta to mu się przydaje - jak nie korzysta to jest bajer i tyle.

Zostaw komentarz:

• szkoda
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez misiek^wro
    szkoda, ja klape otwieram minimum 30 razy dziennie w kazda srode i sobote - i to jest mega wk.....
    :shock: no właśnie mówię, chyba każda taka czynność może stać się chińską torturą :lol:

Zostaw komentarz:

• misiek^wro
    odpowiedział(a)
    szkoda, ja klape otwieram minimum 30 razy dziennie w kazda srode i sobote - i to jest mega wk..... :evil:

Zostaw komentarz:

• szkoda
    odpowiedział(a)
    wkurza mnie podnoszenie tej klapy ręcznie :evil:
    :shock:
    to tak jak z szybami ;-) wolisz na korbkę czy elektryczne silniczki?
    jak mam klimę to na dobrą sprawę wszystko jedno :idea:
    ale, co do klapy, to moje zdziwienie byc może stąd, że nie tak jak w przypadku szyb - otwieranie klapy ma U MNIE charakter incydentalny i jak dotąd nigdy nie przeszło mi przez głowę, że jest to w jakimkolwiek stopniu uciążliwe, ale to wiadomo - mnie nie przeszło

ale tak jak zdaję się Kowal pisał, jeśli ktoś to robi dziesiątki razy dziennie, to może i zaczyna to "urządzenie" hałasować i może jest to uciążliwe.
    każdy z nas inaczej używa samochodu.

Zostaw komentarz:

• Jac_ek
    odpowiedział(a)
    to tak jak z szybami ;-) wolisz na korbkę czy elektryczne silniczki?

Zostaw komentarz:

• lilo
    odpowiedział(a)
    Zamieszczone przez kropeck
    Może ktoś się zdecyduje na taki fajny komplecik:
    Żeby nie ta cena to decyzja byłaby szybka i oczywista :twisted:

Zostaw komentarz:

• kropeck
    odpowiedział(a)
    Może ktoś się zdecyduje na taki fajny komplecik:

Zostaw komentarz:

• lilo
    odpowiedział(a)
    ale nie ukrywam ze wkurza mnie podnoszenie tej klapy ręcznie
    Mnie już nie :P

Zostaw komentarz:

• szkoda
    odpowiedział(a)

Zostaw komentarz:

• marc!n
    odpowiedział(a)
    to ja napiszę kolejny cykliczny "raport" z użytkowania sprężyn:
    znów spadła siła otwierania zarówno sprężyny jak i siłowniki - słabnie ten zestaw ale pocieszające jest to że wciąż jeszcze działa choć coraz wolniej ale wciąż płynnie
    to pocieszające ze wciąż działa - ja juz zapomniałem o tym modzie
    ale nie ukrywam ze wkurza mnie podnoszenie tej klapy ręcznie :evil:

Zostaw komentarz:

• Jac_ek
    odpowiedział(a)
    to ja napiszę kolejny cykliczny "raport" z użytkowania sprężyn:
    znów spadła siła otwierania zarówno sprężyny jak i siłowniki - słabnie ten zestaw ale pocieszające jest to że wciąż jeszcze działa choć coraz wolniej ale wciąż płynnie

Zostaw komentarz:

• Januszgóra
    odpowiedział(a)
    Witam! Czytałem wasze posty i gdzieś przegapiłem adres gzie można zamówić te sprężynki do O2 Kombi, jak ktoś może to niech podeśle mi adres.
    Niestety autkiem nie pochwalę się bo jeszcze nie mam , odbieram początkiem października
    Pozdrawiam

Zostaw komentarz:

• marc!n
    odpowiedział(a)
    dziś wreszcie udało sie przywrócić klape bagażnika do stanu sprzed "modu" automatycznego otwierania klapy.

pamiątacie filmik...

klapa wyjechała około 1 cm do tyłu bo testowaliśmy wtedy sprezyny od wiatrówki :d
    naszczęście juz jest jak dawnej - otwieranie ręczne

ale trzeba przyznać - dawno nie było takiego poruszenia jak przy tej modyfikacji naszych szkodników :diabelski_usmiech

Zostaw komentarz:

• Al_Capone
    odpowiedział(a)
    w ramach ciekawostek dzisiaj na parkingu pod sklepem przywaliłem klapą przypadkowo przechodzącej babce Ale nie piekliła się zbytnio no bo po jaką cholerę ocierała się prawie o mój samochód

Zostaw komentarz:

• Jac_ek
    odpowiedział(a)
    Problem lezy w tym, ze sprezyna w 97% swojego uzytkowania pozostaje scisnieta
    bez kozery powiem nawet że w 99,99%

Nie szukalbym przyczyny w miejscu zamontowania samej sprezyny, a amortyzatorach tudziez zle dobranej sprezynie
    IMHO jak najbardziej "winne" jest miejsce montażu gdyż jego rozmiar nie pozwala na zastosowanie mniejszej ale równie silnej sprężyny - zmieniając miejsce montażu sprężyny zyskamy dla niej odpowiednią przestrzeń do jej pracy, unikniemy prawdopodobnego uszkodzenia siłownika oraz zapewnimy jej długowieczność jeśli będzie pracować w przeznaczonym dla siebie zakresie. Sprężyna jest optymalna bo działa a jedynie miejsce montażu ją "niszczy"

Zostaw komentarz:

• misiek^wro
    odpowiedział(a)
    Panowie.

Sciagnijcie sobie sprezyne po 3-4 miesiacach i przyrownajcie do nowej :twisted:

Problem lezy w tym, ze sprezyna w 97% swojego uzytkowania pozostaje scisnieta - i to na tyle mocno, ze niestety ale traci na tym odrzut samej klapy. Nie szukalbym przyczyny w miejscu zamontowania samej sprezyny, a amortyzatorach tudziez zle dobranej sprezynie :twisted:

Zostaw komentarz:

• blind_walker
    odpowiedział(a)
    Jac_ek, też o tym myślałem, np w miejscu gdzie są takie gumowe, odstające dzyndzle w klapie...

Zostaw komentarz:

Pracuję...