Zamieszczone przez oorsoo
[O2] automatyczne otwieranie klapy bagażnika
Zwiń
X
-
- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekraczej nie, jedynie ściśnięcie sprężyny poz jej zakres roboczy powoduje utratę jej siły, natomiast mocowanie klapy nie jest przeciążane bo w momencie kiedy siłownik jest wciśnięty to nie pcha klapy do góry (działa wtedy sprężyna) a kiedy siłownik jest rozłożony, klapa jest w powietrzu to sprężyna wtedy nie pracuje więc siły z siłownika i sprężyny się nie sumują
Rozwiązanie idealne to maksymalnie sprawne sprężyny gazowe klapy i coś dzięki czemu klapa pójdzie do góry ale nie w wektorze tych sprężyn, czyli np. sprężyna w progru odbijająca klapę. Z tym , że mam wątpliwość wtedy odnośnie samego zamka, jego skuteczności no i prozaicznego problemu z trzaśnięciem klapą, żeby zamek zaskoczył i przezwyciężona została siła takiej sprężyny w progu. :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
wpłata poszła...2szt liftbacknarazie brak usterek ...21-12-2009 wymiana akumulatora i przekroczyłem 103000tyś przebiegu...(listopad 2010r)juz 5lat minęło)..po przeglądzie .....Może czas na zmiany...kurde 17-12-2010 mam 104500tyś przejechane coś mało jeżdze ostaTNIO.......11-2011 przejechane 116000tyś wymiana rozrządu kpl
Komentarz
-
-
marc!n, zamówienie zostało złożone dla tych osób, które do piątku przelały mi pieniążki.
Jeszcze nie dostałem potwierdzenia zamówienia, także postaram się domówić dodatkowe sprężyny dla spóźnialskich, ale nic nie obiecuję.
[ Dodano: Wto 22 Cze, 10 08:18 ]
Domówiłem dodatkowe 4 komplety sprężyn.Pozdrawiam,
Grzesiek
Była: O2@MY07@BXE / O2FL@MY10@BXE
Jest: O3@MY13@CHPA / B7@MY12@CFFB
Bartek "Dedon" 05.06.1988 - 07.08.2011[*]
Komentarz
-
-
bardzo fajny temat, założyłem sprężyny i wszystko bangla. Jedyny mankament że ciężko zamyka się klapa, trzeba użyć dużo więcej siły niż wcześniej, po drugie nie da się zamknąć klapy ciągnąć za wajchę wewnętrzną tylko trza się upaprać żeby zamknąć.
czy ktoś kto to już założył ma pomysł co można zrobić żeby się lżej zamykała klapa?
ogólnie gratuluje wszystkich którzy nad tym siedzieli i wyczaili patent - szacunMy "Silver"
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andoranbardzo fajny temat, założyłem sprężyny i wszystko bangla. Jedyny mankament że ciężko zamyka się klapa, trzeba użyć dużo więcej siły niż wcześniej, po drugie nie da się zamknąć klapy ciągnąć za wajchę wewnętrzną tylko trza się upaprać żeby zamknąć.
czy ktoś kto to już założył ma pomysł co można zrobić żeby się lżej zamykała klapa?
ogólnie gratuluje wszystkich którzy nad tym siedzieli i wyczaili patent - szacun
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Andoranbardzo fajny temat, założyłem sprężyny i wszystko bangla. Jedyny mankament że ciężko zamyka się klapa, trzeba użyć dużo więcej siły niż wcześniej, po drugie nie da się zamknąć klapy ciągnąć za wajchę wewnętrzną tylko trza się upaprać żeby zamknąć.
ogólnie gratuluje wszystkich którzy nad tym siedzieli i wyczaili patent - szacun- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Sprężynki dotarły
Wysyłka najpóźniej w pt/sb.
Poniżej załączam fakturkę.
Z racji mniejszej ilości zamawianych sprężyn cena uległa zmianie i para kosztuje nie 14,90PLN/kpl. a 17,20 PLN/kpl
Dodatkowo jest 20 PLN za wysyłkę (przy zakupie 60 sztuk wysyłka miała być w cenie).
Także jak tylko wyślę sprężyny to dam znać ile dołożyłem do interesu
[ Dodano: Sro 23 Cze, 10 16:34 ]
Jeszcze jedno:
Osoby, które zrobiły mi przelew, a nie wysłały danych do wysyłki to proszę przesłanie ich na PW (a nie w tytule zapłaty), bo wcale mi to nie ułatwia pracy przy wysyłce. :idea:Pozdrawiam,
Grzesiek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wikingJac_ek ja mam takie same obiawy klapy- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Maru myślisz że to od sprężyn? czy masz coś innego?My "Silver"
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=66739
Pimpness Car Detailing - renowacja lakieru, pranie tapicerki, renowacja skóry, czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej, renowacja reflektorów, powłoka kwarcowa, kompleksowe czyszczenie pojazdów.
Komentarz
-
-
Chłopaki przepraszam, ale dopiero dziś wyślę sprężynki
Liczyłem, że sajgon w pracy skończy mi się w piątek, ale niestety przedłużył się do wczoraj.
Sprężynki zostaną nadane poleconym prio PP także w do końca będą u was.
filOII, chyba zostanie mi jeden komplet sprężyn, ale potwierdzę Ci to na PW dziś późnym wieczorem jak dotrę do domu.Pozdrawiam,
Grzesiek
Komentarz
-
Komentarz