Dzwoniłem do gościa i powiedział że czeka towar z Niemiec :x i najprawdopodobniej jutro wyśle więc jak dobrze to w piątek będę miał moje sprężynki
[O2] automatyczne otwieranie klapy bagażnika
Zwiń
X
-
Zorganizowaliśmy mały SPOT w Legionowie 8) z Maku-2004, miło było poznać i pogadać.
Przechodząc do sprawy. Niestety :cry: w moim lifcie klapa zatrzymała się jak u poprzedników. Mam lifta z 2006 z czerwca i być może używane siłowniki nie dają rady. Maku-2004 ma sprawdzić czy inne sprężynki o innej charakterystyce (sile) lub o większej długości po rozprężeniu z mniejszą ilością zwojów (sztywniejsze) będą się może nadawały. Zapewne w nowych liftach z nowymi siłownikami problemu nie będzie ale za jakiś czas może sytuacja się powtórzyć jak u mnie. Więc trzeba by było odrazu dobrać właściwe sprężynki.
Maku-2004 dzięki Ci i koledze za wymianę doświadczeń i mały prezencik. W przyszłości służę pomocą tylko pilnuj stanu bakterii w komórce :wink: .Skoda Octavia II 1,9 TDi BXE 105KM LiftBack Elegance 2006 MOD by CYWA
Komentarz
-
-
Maru 123, ciśnienie rośnie (ja mimo że już mam to ciągle wam wszystkim kibicuje ) a sprawa liftback'a jakoś się nie posuwa do przodu , załóżcie nowy wątek z listą chętnych na sprężyny do combi napiszcie to wyraźnie i zacznijcie się wpisywać, jeśli w ciągu np tygodnia dwóch wyjaśni się sprawa liftback'a to się ludzie podopisują z lifback'ami jeśli nie to zamówicie sobie pierwszą partie sprężyn i wynegocjujecie np stałą zniżkę dla OCP
[ Dodano: Sro 19 Maj, 10 20:39 ]
Zamieszczone przez CYWAczy inne sprężynki o innej charakterystyce (sile) lub o większej długości po rozprężeniu z mniejszą ilością zwojów (sztywniejsze) będą się może nadawały.
Z drugiej strony to nie widziałem w sieci filmiku gdzie by to działało w liftbacku :?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez abstinentMaru 123, czytałem ale dalej nie idzie, poza tym nie znam za dobrze niemieckiego
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
ciekawy ten patent
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
[ Dodano: Czw 15 Kwi, 10 17:00 ]
udało się, ale bez imadła się nie obyło
Komentarz
-
-
Witam.
Tu jest film na którym widać jakiej długości są sprężynki, niestety moim zdaniem większe niż 51mm nie powinny być zakładane bo nie ma miejsca na nie, dziś sprawdzaliśmy to z CYWĄ.
Zorganizowaliśmy mały SPOT w Legionowie 8) z Maku-1234, miło było poznać i pogadać.
Mam zamiar zrobić test na sprężynkach o większej sile wypchnięcia. Może ktoś jest z Tych i mógłby szybko zakupić, przetestować i dać znać innym forumowiczom.Pozdrawiam
Mariusz
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jac_ekMaru 123, ciśnienie rośnie (ja mimo że już mam to ciągle wam wszystkim kibicuje ) a sprawa liftback'a jakoś się nie posuwa do przodu , załóżcie nowy wątek z listą chętnych na sprężyny do combi napiszcie to wyraźnie i zacznijcie się wpisywać, jeśli w ciągu np tygodnia dwóch wyjaśni się sprawa liftback'a to się ludzie podopisują z lifback'ami jeśli nie to zamówicie sobie pierwszą partie sprężyn i wynegocjujecie np stałą zniżkę dla OCP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andriu21tgto co robimy ?
Jeżeli do soboty nie dostanę sprężynek to nie wiem czy będzie warto za mną czekać , bo w niedzielę jadę za granicę i przez miesiąc mogę być nieobecny w kraju :PDaniel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez OctaviaRS TDililo, to może zmień adres do wysyłki na kogoś z forum kto chętnie przeprowadzi testy na zamówionych przez Ciebie sprężynkach... jeśli to nie problem, oczywiście
Może dojdzie na czas :diabelski_usmiech
Witam
spręzyny zostały dzisiaj wysłane paczką pobraniową do zapłaty będzie: 74,20 zł
odpowiednio:
1. SZ 8020.20x076 Sprężyna Cena brutto 1 szt. 16,20 zł
2. SZ 8020.25x076 Sprężyna Cena brutto 1 szt. 14,90 zł
3 przesyłka 12 zł
Pozdrawiam
Zamawiałem inne ale już za późno żeby zmienićDaniel
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez liloZamieszczone przez OctaviaRS TDililo, to może zmień adres do wysyłki na kogoś z forum kto chętnie przeprowadzi testy na zamówionych przez Ciebie sprężynkach... jeśli to nie problem, oczywiście
Może dojdzie na czas :diabelski_usmiech
Witam
spręzyny zostały dzisiaj wysłane paczką pobraniową do zapłaty będzie: 74,20 zł
odpowiednio:
1. SZ 8020.20x076 Sprężyna Cena brutto 1 szt. 16,20 zł
2. SZ 8020.25x076 Sprężyna Cena brutto 1 szt. 14,90 zł
3 przesyłka 12 zł
Pozdrawiam
Zamawiałem inne ale już za późno żeby zmienić
20x076 w spoczynku mają 76 mm i maxymalne ugięcie 28 mm. Czyli po ściśnięciu ich długość będzie 48 mm. Z tego co czytałem w tym temacie to miejsca po zamknięciu klapy w lifcie będzie ok. 31 mm. Taki wymiar ma przynajmniej sprężynka, którą testowałem z maku-2004 SZ 8020.2-x051. One po ściśnięciu miały jeszcze troszke luzu. Z tego co wyczytałem sprężynki maxymalnie ściśniętę szybciej sie zużywają.
Wczoraj patrzyłem w większość tabel ze sprężynkami i z tego co patrzyłem to będzie kłopot bo graniczną dla nas wartością jest wielkość sprężyny po ugięciu i dodatkowo szukamy sprężyny o jak najdłuższym rozprężeniu.
Mógłby ktoś podać dokładne parametry śr. wew, śr. zew, długość wysuniętego tłoka siłownika przy którym klapa sama startuje do góry i długość silownika przy zamkniętj pokrywie?Skoda Octavia II 1,9 TDi BXE 105KM LiftBack Elegance 2006 MOD by CYWA
Komentarz
-
Komentarz