Podtrzymuje swoje słowa cudów w o2FL niema, soczewka w ksenonie jest większa i nie świeci to jak ori ksenon ale to nie zmienia faktu, że HID jest lepszy niż seria
Tyle w temacie z mojej strony
Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Light Assist możecie sobie założyć również w O2FL (przed FL raczej się nie da) - warunek - musi być czujnik deszczu, bo lusterko ma taką a nie inną stopkę.
Jurij, mylisz LightAssist z czujnikiem zmierzchu. LightAssist to kamera, która zmienia automatycznie światła mijania na drogowe. Tyle, że działa dość kulawo i łatwo oberwać strzała do jakiegoś tirowca ze wszystkich halogenów jakie ma.
dla zainteresowanych montażem xenonów :
Czujnik poziomowania 1K0 941 274 C - przód ( G74 ), raczej trudno dostępny, tu macie nówki w dobrej cenie za 150 zeta.
Panowie, lecą do mnie lampy bez palników. Wiem, że do tych lamp są D1S. Pytanie jakie żarówki kupić? Możecie coś polecić? Rozpiętość cenowa jest spora...
Czy w przypadku markowych trzeba uważać na podróbki?
tylko pozostaje jeszcze pytanie jaka barwa jest najlepsza, tzn efektywna
najbardziej efektywne są te o temperaturze pomiędzy 4300 a 6000K mają wtedy jeżeli dobrze pamiętam ok 3000 lm lub więcej
przy 4300 barwa jest bliższa zółtej, 5000 to bardzo czysta biel, a 6000 to już delikatna błękitna poświata mrfazi, w linkach które podajesz są standardowe Osramy, jeżeli chcesz mieć białe światło to nie polecam. Osram zmienił typ palinków - w fabryce do octavii montowali osramy 664142 i miały 4300K, dosteone w sklepach i na allegro osramy mają oznaczenie 66144 i barwę 4150K, czyli są żółte
Panowie widziałem link do allegro z czujnikiem za 150 PLN. Jak ja szukałem na allegro nie było nawet sztuki, a najtańszą opcją (za komplet) było 600 PLN od jednego z kolegów na forum.
Osobiście kupowałem bezpośrenio w Czechach z przesyłką do Polski pobraniową DPD. Za komplet przód i tył zapłaciłem 98,91 Euro ( w sumie zapłaciłem nie cale 410 zl).
Gdyby nie to że się troszkę cykałem i wybrałem pobraniówke byłoby jeszcze taniej
Link do sklepu Czeski sklep
Niestety nawet w przypadku pobrania trzeba im wpłacić niewielką zaliczkę jesli chcemy wysyłke do Polski.
był PASSAT B5 3BG 101 KM AVB
jest Octavia II FL - 1,9 TDI
U mnie xenony już świecą (dzięki krzynol ), ale chciałbym przestrzec wszystkich którzy kupują używane reflektory. Jeśli te nie mają żarówek, zwróćcie uwagę czy lampy posiadają pierścień żarówki. W moim przypadku w jednym reflektorze go nie było, a w ASO ta część kosztuje 70zł!
Widocznie szabrownikom wydaje się, ze pierścień jest integralnym elementem żarówki, a tak nie jest...
Też planuję wymianę świeczek u siebie i już prawie zamówiłem te osramy xenarc 66144 ale one rzeczywiście są 4150 i bardziej żółte :? trochę lipe odwalili
cysterniarz, tylko nie sugeruj się tym niebieskim na początku. One mają taką poświatę na początku. Na filmie widać jak z niebieskiego światło zmienia się po chwili w białe.
tylko jedna sprawa OSRAM 66144 ma barwę 4150K, zresztą różni sprzedawcy różnie podają, można zgłupieć, myślę, że najważniejsze jest to aby żarnik był ORI, moje zaprezentuje w poniedziałek
Komentarz