LUKI, dzięki to napewno się przyda ale moje pytanie dotyczyło tego czy od innych aut lusterko też podejdzie bo w octaviach nie ma zbyt ciekawego wyboru
Koledzy, napaliłem się na tego moda i zacząłem już gromadzić części, ale zrodziło się mi takie pytanie.
W golfie jest taka specjalna zaślepka z dziurką wklikiwana w podsufitkę, w którą wchodzi 2-elementowy tunel prowadzący przewody do lusterka.
A jak jest to rozwiązane w O2? Wg ETKI nie ma takiego plastiku/zaślepki.
Może któryś z kolegów wrzuciłby zdjęcie jak to wygląda w oryginale w O2.
Czy trzeba robić dziurę w podsufitce i tamtędy przeprowadzać przewody, czy też ten tunel na przewody trafia pod podsufitkę (pomiędzy podsufitką a dachem auta)?
Patrząc do ETKI, lusterka powinny pasować z:
Golfa 5 / 6
Tourana po 2007
Scirocco
Eosa
Tiguana
Passata CC
Passata B7
Transportera po 2010
Superba po 2009
Yeti
Obudowa stopki lusterka i sama stopka lusterka pozostaje taka sama.
Różnica jest faktycznie w tunelu na przewody idącym w podsufitkę i z tego co widzę, O2 ma inny niż VW czy Superb - trzeba te części sobie samemu dobrać na podstawie Etki.
Panowi,jest ktos ze Śląska i okolic kto podjalby sie tego tematu i pomogl mi zamontowac to ustrojstwo.Na poczatku myslalem o calym secie ,czyli lusterko,czujnik ale nie dam rady tej kropki od starego lusterka usunac wiec pozostaje mi obok niego dolozyc czujnik.Numery czesci mam juz spisane.
Panowi,jest ktos ze Śląska i okolic kto podjalby sie tego tematu i pomogl mi zamontowac to ustrojstwo.Na poczatku myslalem o calym secie ,czyli lusterko,czujnik ale nie dam rady tej kropki od starego lusterka usunac wiec pozostaje mi obok niego dolozyc czujnik.Numery czesci mam juz spisane.
Pamiętaj, że ten szablon mój nie pasuje do obudowy czujnika luzem z pierwszego posta, plastik ma inny kształt, bardziej kwadratowy... Mam Ci go w ogóle wysyłać w takim razie?
Pamiętaj, że ten szablon mój nie pasuje do obudowy czujnika luzem z pierwszego posta, plastik ma inny kształt, bardziej kwadratowy... Mam Ci go w ogóle wysyłać w takim razie?
to jak nie pasuje to ja też nie chce
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
u mnie czujniczek bangla aż miło. jedynie co mnei troszkę denerwuje to za cześnie przełącza z dziennych na mijania. Jest dość idno o godz lekkie zachrmrzenie tylko a on już na mijania włacza. To da sie jakoś ustawić zeby pzrełaczał gdy będzie deczko ciemniej?
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Piny o numerze 000 979 009 do wtyczki czujnika deszczu u mnie kosztują 1,5 zł/szt. + wysyłka.
Piny są z kabelkami. Oryginalne.
Jeśli ktoś chętny to proszę pisać lub dzwonić - 510 150 407
Tempomaty w grupie VAG. Skoda, Audi, Seat, VW. Wiązki, montaż, kodowanie. Tel. 510 150 407
Klientów pytających o rabat informuję, że jest on stolicą Maroka
Potrzebne rzeczy
1. 1K0 955 559 AH - czujnik deszczu - 100 PLN Allegro --- MAM
2. 1K0-845-543 - Uchwyt czujnika deszczu - 28 PLN w ASO --- MAM
3. 1C0-973-119 B - Wtyczka 3-pin do czujnika - 10 PLN w ASO --- MAM
4. 000 979 009 - Kabelek serwisowy - 3 szt. po 12 PLN/sztuka --- MAM
5. 1T0 955 737 Y 20 - obudowa czujnika część górna od Tourana - 8 PLN ASO --- MAM
6. 1T0 955 738 Y 20 - obudowa czujnika część dolna od Tourana - 8 PLN ASO --- MAM
7. Oczko do masy --- Co to za oczko,gdzie sie je kupuje?
8. Przewód 0,25 mm --- Gdzie to kupic?
9. Podkład pod klej do szyb - 12 PLN
10. Klej do szyb D 180 KD2 A1 - ASO (30 USD), ale może być zwykły
11. Przełacznik z funkcją AUTO ------ potrzebny tylko do automatycznego wlaczania swiatel?
12. Folia samoprzylepna i transferowa (może być taśma samoprzylepna papierowa) --- ???
13. Flamaster
14. Tampon do nanoszenia podkładu pod klej - może być mały wałeczek malarski
15. Folia ochronna malarska
16. Rękawiczki gumowe - kilka par
Komentarz