Nie do końca kolego. Jest to pierwsza rzecz którą sprawdzałem po zamontowaniu czujnika, gdyż nie podobała mi się jego praca. U mnie i jak widać nie tylko u mnie jest tak, że gdy manetka jest na pozycji auto po zapaleniu auta choćby nie wiem jak lało, czujnik nie włączy wycieraczek. Uaktywnia się dopiero po "szturchnięciu" manetką wycieraczek albo właśnie osiągnąwszy te kilkanaście km/h. Potem czujnik działa niezależnie od tego czy jedziemy, czy stoimy, aż do wyjęcia kluczyków ze stacyjki i zapalenia silnika na nowo. Nie upieram się, że taka praca jest właściwa, ale niech się jeszcze inni odezwą. Dodam też, że zamykanie szyb podczas deszczu, gdy auto stoi działa jak trzeba.
[O2] [O2][FL] - Dołożenie czujnika deszczu i zmierzchu
Zwiń
X
-
-
-
obrus, u mnie jest to samo. A powiedzcie mi, czy ma jakieś znaczenie ustawienie przełącznika szybkości pracy w trybie auto? Mam wrażenie, że jak dam na maksa, to zwiększa się częstotliwość ścierania... Ale nie jestem na 100 proc. pewny. Zastanawia mnie jaką funkcje pełni ten przełącznik w aucie z czujnikiem. Bez czujnika dostosowywałem nim speed wycieraczek na pierwszym biegu. Teraz pierwszy bieg to auto.
U mnie domykanie chyba nie działa. Jak to przetestowac?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez sparrovobrus, u mnie jest to samo. A powiedzcie mi, czy ma jakieś znaczenie ustawienie przełącznika szybkości pracy w trybie auto? Mam wrażenie, że jak dam na maksa, to zwiększa się częstotliwość ścierania... Ale nie jestem na 100 proc. pewny. Zastanawia mnie jaką funkcje pełni ten przełącznik w aucie z czujnikiem. Bez czujnika dostosowywałem nim speed wycieraczek na pierwszym biegu. Teraz pierwszy bieg to auto.
U mnie domykanie chyba nie działa. Jak to przetestowac?
Komentarz
-
-
Enriquez, a ten w O2 działał gorzej a może tak samo? Jestem ciekaw Twojej opinii bo często słyszę, że do końca pochlebne opinie na temat działania czujników deszczu/zmierzchu, poza tym mimo wszystko chyba można coś zepsuć przy montażu i kodowaniu a jak auto wyjedzie z fabryki to powinno być igła.Sprzedam silikon do pokrywy rozrządu CDAA, CDAB, CCZA - D174003A2 - info na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez andrzej111można coś zepsuć przy montażu i kodowaniu a jak auto wyjedzie z fabryki to powinno być igła.
Komentarz
-
-
lu5asz, jeśli chodzi o funkcjonalność to będzie ok, ale Octavia ma inny kształt tej plastikowej ramki na której są piktogramy - bardziej jajowaty, więc będzie szpara. Możesz otworzyć sobie zdjęcia tego włącznika z aukcji i poszukać fotki takiego z octavii, porównać samemu i zdecydować czy Ci to przeszkadza czy nie
Komentarz
-
-
Próbował ktoś zmodzić uchwyt starej przedFL szyby tak, aby weszło lusterko poFL ?? :twisted:
Jeśli się nie da, to może ktoś jest świeżo po wymianie szyby i zna cene :roll:Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
pilkington podobnie - to też średnia półka->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
np. Securit
i ori oczywiście
zamienniki Pilkington są strasznie miękkie->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
Komentarz