Zamieszczone przez Biszczu
[O2] [O2][FL] - Dołożenie czujnika deszczu i zmierzchu
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez lu5aszDzieki.
Jest ktos ze Ślaska kto zakladal ten czujnik i moglby mi pomoc?
Komentarz
-
-
Ktoś mi podpowie, czy tak ma być? Mam czujnik zamontowany jak w tym wątku, kiedy dotykam czujnik, całej obudowy załączą się wycieraczki i to akurat z tego co sie dowiedziałem tak ma być (czujnik przesuwa się na żelku), ale jak dotykam delikatnie samego gniazda w czujniku, tego plastiku gdzie wpięta jest wtyczka z kablami również załączają się wycieraczki. Ten plastik gdzie jest podpięta wtyczka ma trochę luzu. Tak ma być, czy czujnik jest uszkodzony i coś nie łączy w środku czujnika? Do tego wyskakuje taki błąd:
2 Faults Found:
02071 - Local Databus
004 - No Signal/Communication - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100100
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 2
Reset counter: 252
Mileage: 156240 km
Time Indication: 0
Freeze Frame:
OFF
Voltage: 12.30 V
OFF
ON
OFF
OFF
OFF
01520 - Rain and Light Recognition Sensor (G397)
004 - No Signal/Communication - Intermittent
Freeze Frame:
Fault Status: 00100100
Fault Priority: 2
Fault Frequency: 2
Reset counter: 252
Mileage: 156240 km
Time Indication: 0
Freeze Frame:
OFF
Voltage: 12.30 V
OFF
ON
OFF
OFF
OFF
Komentarz
-
-
greg44, gdzieś traci komunikascję, wtyczki do sprawdzenia przy czujniku->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
->Superb 2FL CFGB DSG 4x4 Platinum+
poprzednie modele:
->O2FL CFHC DSG Elegance+ 2016-2020
->O2 BKC+ARL 4x4 Adventure+ 2010-2016
O1FL ASV Ambiente Ice 2003-2010 VW Golf 3 AAZ Classic 2000-2003
Komentarz
-
-
Witam, chciałbym dołożyć czujnik do swojej octavi i mam kilka pytań.
1. Gdzie/do czego podpina się czujnik? Jakieś obrazki może?
2. Czy wystarczy jak kupię sam czujnik oczywiście, kostka pin, kabelek serwisowy?
3. Chce dołożyć czujnik tylko dla zapalania swiatel po zamknięciu lub otwarciu auta. Czy jak ukryje gdzieś czujnik to na fukcji wlacznika światel "auto" będą się paliły dzienne nawet jak czujnik będzie w "ciemności" - jest to kwestia odpowiedniego zakodowania?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kristofer551. Gdzie/do czego podpina się czujnik? Jakieś obrazki może?
Zamieszczone przez kristofer552. Czy wystarczy jak kupię sam czujnik oczywiście, kostka pin, kabelek serwisowy?
Zamieszczone przez kristofer553. Chce dołożyć czujnik tylko dla zapalania swiatel po zamknięciu lub otwarciu auta. Czy jak ukryje gdzieś czujnik to na fukcji wlacznika światel "auto" będą się paliły dzienne nawet jak czujnik będzie w "ciemności" - jest to kwestia odpowiedniego zakodowania?
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kristofer55Chce dołożyć czujnik tylko dla zapalania swiatel po zamknięciu lub otwarciu auta
Określ się poprawnie stylistycznie, co chcesz uzyskać, a powiemy Ci co można zakodować i uruchomić
na początek, jak pisze greg44, potrzebny jest uchwyt do czujnika, a to wiąże się ze zmianą szyby
lub rzeźbą z doklejeniem uchwytu czujnia na szybę, od razu się zastanów czy chcesz w to wchodzić->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
-
1. Chciałbym mieć dostępne funkcje Coming/Leaving Home, wyczytałem że w wersji 2 FL musi być właśnie czujnik zmierzchu żeby w ogóle zadziałało.
W poprzedniej wersji octavi bez FL podobnież wystarczyło w kompie zaznaczyć funkcje i działało.
2. Dokupiłem włącznik "Auto" bo w przyszłości planuje założyć halogeny z dziennymi. I teraz mam dylemat czy w ogóle bawić się w dokładanie czujnika i zabawę z kodowaniem żeby uruchomić w pozycji "Auto" światła dzienne z ukrytym gdzieś czujnikiem pod deską, czyli cały czas w ciemności - więc automatycznie będą się zapalać światła mijania. Czy przeciągnąć np. czujnik do bagażnika i przyczepić go na boczne szyby .
Wiem wiem dziwny pomysł ale nie potrzebuje funkcji z automatycznym włączaniem wycieraczki, miałem w poprzednim samochodzie i strasznie mnie to denerwowało
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kristofer55miałem w poprzednim samochodzie i strasznie mnie to denerwowało
Zamieszczone przez kristofer55W poprzedniej wersji octavi bez FL podobnież wystarczyło w kompie zaznaczyć funkcje i działało
kristofer55, tak jak napisał krzynol, albo dołożenie jak w Touranie- obok lusterka albo wymiana szyby(lub rzeźba z szyba)przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kristofer55kristofer55, tak jak napisał krzynol, albo dołożenie jak w Touranie- obok lusterka albo wymiana szyby(lub rzeźba z szyba)
na przedzie wycieraczki bedą szalały jak dzikie bo na tylnej będzie woda, I ktoś Ci bedzie swiecił z tyłu długimi a u ciebie czujnik bedzie widział ze jest dzień
Komentarz
-
-
Jestem po wymianie szyby czołowej na taką pod czujnik deszczu. Podaje informacje, gdyby ktoś miał problem z doborem szyby.
Zdecydowałem się na zamiennik Nordglass. Tam zamawiają potrzebną szybę po numerze VIN, a jako, że moja Octavia fabrycznie wyszła bez czujnika, trzeba było dopasować odpowiedni model, bo jest kilka.
Mam Octavię II FL combi 2009r. FL. Zaopatrzyłem się w ori zestaw lusterka samościemniającego, czujnika, plastików, wiązki (cały oryginalny zestaw do O II FL). Na miejscu sprawdziliśmy dwie szyby pod kątem tego, aby wszystko ładnie pasowało.
Plastikowe korytko na kabelki idealnie styka się z podsufitką po wklejeniu dokładnie takiej szyby jak w załączniku. Szyba z wymianą kosztowała 588 zł. Mam nadzieję, że pomogłem
Komentarz
-
-
sparrov, to jutro odpalamy gruby mod->Usługi elektroniki/małej mechaniki VAG, usługi IT
poprzednie modele:
Komentarz
-
Komentarz